"ארגונים נדרשים לחשוב מחדש על ההתאוששות העסקית"

כך לפי שי נוני, מנהל אזורי, קומוולט ● החברה השיקה בישראל את מטאליק – תוכנה כשירות להגנת נתונים בענן ובחצר הבית – במודל SaaS

שי נוני, מנכ"ל קומוולט ישראל ומנהל אזורי ישראל ואפריקה. צילום: ניב קנטור

"מנמ"רים ומנהלי תשתיות מתמודדים עם כמה מגמות טכנולוגיות, כשמעל כולן מרחפת אי-ודאות. המגמה הראשונה היא המעבר לענן. לפי גרטנר, עד סוף השנה, ארגונים בעולם ישקיעו בתחום כ-258 מיליארד דולרים. מתוכם, כ-105 מיליארד יופנו לתוכנה כשירות, SaaS. לכן, השאלה איננה האם להעביר עומסי עבודה לענן, אלא מתי. איומי הסייבר גדלים, ועל פי גרטנר, חווינו השנה נסיקה של 400% בהיקף של מתקפות כופרה. גם פה השאלה היא לא האם הארגון יותקף, אלא מתי, והאם אנו ערוכים לקראת האיומים. זאת, לצד הצורך בטרנספורמציה דיגיטלית, כדי לא להישאר מאחור. ברור לכל כי לא ניתן להמשיך ולהשקיע בתפעול התשתיות. ארגונים נדרשים לחשוב מחדש על האופן בו הם פועלים להתאוששות עסקית", כך אמר שי נוני, מנהל אזורי, ישראל ואפריקה, קומוולט (Commvault).

"בקומוולט", אמר נוני, "הוקם מעין סטארט-אפ, יוזמה להגנת נתונים משולבת – בענן ובדטה סנטר המקומי. היוזמה, במודל ענן SaaS, בשם מטאליק (Metallic), מספקת מערך פתרונות תוכנה כשירות ומציעה הגנה וניהול נתונים מאובטח בעל יכולת גידול וקיטון (סקלביליות), עם יכולת הלימה לתקנות ולרגולציות, לצד חיסכון משמעותי בהוצאות". נוני ציין שישראל היא בין המדינות הראשונות בהן מושק הפתרון.


צילום: ליטל רובינשטיין

"מטאליק", הרחיב נוני, "תוכנן כפתרון תוכנה כשירות בשיתוף מיקרוסופט (Microsoft) העולמית. הוא ממנף את יכולות Azure, הענן של הענקית מרדמונד, ואת פלטפורמת הגנת הנתונים של קומוולט, כדי לספק פתרונות הגנת נתונים וגיבוי נתונים מקיפים, עם ניהול מרכזי ואחוד ממסך אחד – עבור סביבות מקומיות, ענן ציבורי, או עומסי עבודה היברידיים".

הפתרון מציע הגנה על נתונים ותמיכה בריבונות הלקוחות

"הפתרון", הסביר נוני, "מתאים במיוחד עבור עסקים בישראל ובאירופה. הוא תוכנן להציע הגנה על נתונים על בסיס תמיכה בריבונות הלקוח על הנתונים, וגם לסייע בהלימה לרגולציות השונות, לרבות GDPR. חברות חייבות לעמוד בתקנים מחמירים לאחריות, אבטחה, סודיות ועמידות של הנתונים. מטאליק מספק את היכולת לפקח על מדיניות ההלימה ועל כמות וסוגי הנתונים המאוחסנים, ומעניק את היכולת לעמוד בדרישות אלו".

לדברי רוני כפטל, מנהל מחלקת שירותים מקצועיים, קומוולט ישראל, "יש לחץ אמיתי בתעשייה למנף את הענן, כדי להפחית את הוצאות ההון, לשפר את החוסן, את ההתאוששות ואת אבטחת הנתונים. זאת, כי הסיכון למתקפות כופרה גדל מאוד. מחקר של IDC העלה כי 93% מהארגונים היו יעדים למתקפות נוזקות ב-2019, ורובם אף חוו מתקפות מרובות. בעזרת האסטרטגיה הנכונה להגנת נתונים בענן, חברות יכולות להפחית משמעותית את זמן ההגעה לערך, time-to-value – וזה קריטי כדי להיות מוכנים ועמידים בפני תקיפות. ברור שיש צורך רחב בפתרונות מבוססי SaaS העונים לצרכים אלה".

"אנו מביאים את היתרונות של גיבוי כשירות ארגוני מבוסס ענן", סיכם כפטל, "כך, לקוחות ארגוניים בישראל יוכלו להתמודד בקלות וביעילות עם חששות עסקיים הולכים וגדלים סביב עלות, סקלביליות ואבטחה –  בכל הנוגע להגנה על נתונים קריטיים. הגידול באימוץ ענן על ידי ארגונים, יחד עם הגידול באימוץ פתרונות כמו Office 365 – מוכיח שארגונים מעוניינים לעבור לעבודה במודל תוכנה כשירות – להגנה ולניהול הנתונים. הפתרון מאפשר לטפל בהיבטים מגוונים, כגון גיבוי, שחזור, ניהול חכם, חיפוש מידע והגנת נתונים במסגרת הטרנספורמציה הדיגיטלית שהארגונים עוברים. אימוץ הפתרונות שלנו מאפשר לארגונים לעבוד באופן מהיר ויעיל, ומבטיח שרידות עסקית מירבית – בכל זמן ומכל מקום".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים