נשיא יבמ: "אנו יותר טובים מ-VMware ו-HPE בקוברנטיס"
ג'ים ווייטהרסט, נשיא יבמ, אינו מודאג מענקיות ה-IT שמאתגרות את רד האט, החברה שאותה הוביל עד לאחרונה, בשוק הקוברנטיס החשוב ביותר
"רד-האט (Red Hat) צברה שנים רבות של ניסיון באספקת קוד פתוח לארגוני אנרטפרייז ובמתודולוגיות Cloud-native (מפותחות עבור הענן) עם פלטפורמת OpenShift שלה. אלו נותנות לנו, מובילת הקוד הפתוח, ולחברת האם שלנו, יבמ (IBM), מקדמה בשוק הענן ההיברידי הצומח במהירות", כך אמר ג'ים ווייטהרסט, נשיא יבמ ומנכ"ל רד-האט עד לאחרונה.
ווייטהרסט דיבר בכנס ערוץ השותפים של החברה, שנערך בשבוע שעבר. לדבריו, הוא אינו מודאג מהענקיות הארגוניות VMware ו-HPE, שמאתגרות את רד האט, החברה שאותה הוביל עד לאחרונה, בשוק הקוברנטיס, החשוב ביותר. לדבריו, "במצב שבו HPE ו-VMware, שתיהן שותפות עסקיות של יבמ בחזיתות אחדות, רוצות לקדם פלטפורמות קוברנטיס, הן צפויות לעמוד בפני אתגרים באספקת תוכנות קוד פתוח – תחום שבו רד-האט שולטת כבר זמן רב".
"אני משוכנע כי בשדה הקרב של הקונטיינרים, לרד-האט, עם שנים של מומחיות באספקת קוד פתוח לארגונים ומיקוד בתמיכה במתודולוגיית Cloud-native באמצעות פלטפורמת OpenShift שלה, יש יתרון שזכתה בו בצדק. דל (Dell) מנסה להפוך את הדור הבא של Cloud-native להרחבה של VMware ו-vSphere", אמר, בהתייחסו ל-vSphere 7 – המהדורה הראשונה של פלטפורמת וירטואליזציה המובילה בתעשייה, שתכלול טכנולוגיית תזמור של קונטיינרים. "גישה זו, לאספקת קוברנטיס היא נגד מה שלקוחות רבים רוצים", אמר, "מודל ההפעלה המלא של הדרך שבה בונים ומריצים יישומים באופן מבודד (Stateless) עבור מכונה וירטואלית שונה מהותית מהדרך שבה עושים זאת באופן 'ענני' יותר, של תהליך חוזר ומתעדכן".
לדברי ווייטהרסט, "סוג זה, של עומסי עבודה, המשויכים למכונות וירטואליות, יוצר בעיות ניהול וגיבוי, שארגונים רבים רוצים לזנוח בעת אימוץ תשתית קונטיינרים וארכיטקטורות מודרניות. זה לא שבלתי אפשרי לחבר את הטכנולוגיה פנימה. VMware מראה שזה אפשרי, אבל אם לא משנים את מודל התפעול הכולל – לא מפיקים את הערך מכך".
"אני מכיר היטב את פט גלסינגר, מנכ"ל VMware, ומכבד את האסטרטגיה שהצוות שלו התווה. אבל הפתרון של VMware מונע, בדרכים רבות, את היכולת לעבור באמת אל העולם החדש", אמר/ "כשארגונים רוצים להאיץ מאמצי פיתוח עם מתודולוגיית DevOps והיכולת לפרוץ לענן, גישות אלה אינן באמת מותאמות במודל זה, של העולם הישן".
HPE מהווה לאחרונה אתגר נוסף לרד-האט, עם Ezmeral – פלטפורמה שאורזת קוברנטיס עם טכנולוגיית למידת מכונה. "קראתי על Ezmeral", ציין, "והפלטפורמה נשמעת מרשימה למדי. הבעיה הינה שהיכולת לקחת תוכנת קוד פתוח ולספק מוצר ברמת אנטרפרייז ותמיכה עבורו לאורך זמן – היא מסובכת".
"אם לא בונים את יכולות ההנדסה בתוך פרויקטים אלה, כך שיוכלו לקחת גירסה ולתמוך בה לאורך מחזור החיים, נכנסים לכל מיני סוגים של בעיות תמיכה ויציבות", סיכם ווייטהרסט, "זו הסיבה לכך, שרד-האט הינה תמיד בין שתי התורמות הגדולות לכל הפרויקטים המרכזיים שבבסיס מוצריה. אנחנו מובילים מאמצי הנדסה סביב לינוקס וקוברנטיס כדי לתמוך טוב יותר בטכנולוגיות אלו לטווח הארוך. מפת הדרכים הטכנולוגית מרוצפת באנשים שאומרים 'אני הולך לקחת עסק זה של קוד פתוח ויש לי אנשי תמיכה שיטפלו בו'. אבל הם לא הקימו צוותים שתורמים קוד פתוח לקהילה ומעורבים בפרויקטים אלה. הם מעולם לא הצליחו".
ביום שלישי, 3 בנובמבר 2020, תקיים רד האט (Red Hat) את כנס Red Hat Forum, והשנה במתכונת מיוחדת של חוויה וירטואלית שתשודר במקביל ברחבי EMEA. ההשתתפות ב- Red Hat Forum 2020 אינה כרוכה בתשלום, אך יש להירשם מראש. לתוכנית הכנס ולהרשמה היכנסו ללינק.
תגובות
(0)