בעקבות רכישת מלאנוקס: אנבידיה השיקה את InfiniBand מהדור הבא

ה-Mellanox 400G InfiniBand מציע תעבורת רשת במהירות של לא פחות מ-400 ג'יגה-ביט לשנייה - פי שניים לעומת הדור הנוכחי ● כמו כן, החברה השיקה כרטיס גרפי לשוק המחשוב עתיר הביצועים ועל בסיסו שרת קבוצות עבודה חדש

גם ה-Infiniband החדש יוצתר בישראל. מטה מלאנוקס ביקנעם. צילום: Cecetay, מתוך ויקיפדיה

אנבידיה משיקה בכנס SC2020, שיצא לדרך היום (ב'), שלושה מוצרים חדשים, בהם אחד שפותח בישראל: הדור החדש של ה-InfiniBand – מוצר הדגל של מלאנוקס, שאותה היא רכשה במרץ אשתקד תמורת 6.9 מיליארד דולר. המוצרים הנוספים הם כרטיס גרפי לשוק המחשוב עתיר הביצועים ועל בסיסו שרת קבוצות עבודה חדש. המטרה של אנבידיה בהשקות אלה היא לחזק את מעמדה בשוק זה.

הדור החדש של רשתות ה-InfinBand, שעדיין מפותח ויפותח בישראל, נקרא בשמו המלא Mellanox 400G InfiniBand. הוא מציע תעבורת רשת במהירות של לא פחות מ-400 ג'יגה-ביט לשנייה – פי שניים לעומת הדור הנוכחי שמציע, בהתאם, 200 ג'יגה-ביט לשנייה.

לפי אנבידיה, יצרניות התשתיות אטוס, דל, פוג'יטסו, אינספור (Inspur), לנובו וסופר מיקרו מתכננות לשלב את Mellanox 400G InfiniBand בפתרונות לארגונים ולמחשוב על, ולעשות זאת בקרוב.

הכרטיס הגרפי החדש של אנבידיה, A100 80GB, משתמש בטכנולוגיית זיכרון HBM2e, שלפי החברה מציע עד פי 11 ביצועים לעומת מעבד ה-P100 שאותו היא השיקה ב-2016, וכן שיפור משמעותי בעלות הבעלות הכוללת וקפיצה גדולה ביכולת עיבוד הנתונים כבר בקצה.

הכרטיס הגרפי החדש של אנבידיה - A100 80GB. מקור: יח"צ

הכרטיס הגרפי החדש של אנבידיה – A100 80GB. מקור: יח"צ

על בסיס הכרטיס הגרפי הזה הציגה החברה את NVIDIA DGX Station A100 שהוא, לדבריה, שרת קבוצות העבודה היחיד שמציע תמיכה בחישובים ברמה של עד 2.5PF. ניתן לחבר אליו מערכות כך שיציעו עד 320 ג'יגה-בייט של זיכרון עיבוד גרפי, כולל ארבעה מעבדי Tensor של החברה. הוא מאפשר גם קישורי NVlink בין המעבדים למכונות שמרכיבות את כלל המערכת. אחד ההיבטים שמבקשת החברה להשיג באמצעות זה הוא מערכות ארגוניות שיכולות להיות בנויות על 20 מכונות DGX ומעלה, ועד ליצירת מחשבי על כדוגמת Cambridge 1, שמיועד לשוק הבריאות ושאנבידיה אמורה להציג אותו בשנה הבאה בבריטניה.

תחנת העבודה החדשה NVIDIA DGX Station A100. מקור: יח"צ

תחנת העבודה החדשה NVIDIA DGX Station A100. מקור: יח"צ

חיבור של "הכול" במקום אחד

גלעד שיינר, סמנכ"ל שיווק בכיר באנבידיה, אמר בתדרוך עיתונאים שנערך לקראת הכנס כי "עולם המחשוב המדעי כיום שונה מאוד מהעבר. הוא כבר לא עוסק בהדמיות בסיסיות. בימינו מחברים ומתיכים זה לזה הדמיות נרחבות עם בינה מלאכותית, כדי שהן יהיו מדויקות יותר. העולם הזה מתרחב עד לקצה, כדי להתחיל את האנליזה כבר במקום שבו נמצאים החיישנים. כמו כן, יש הרבה יותר אלמנטים ומרחיבים. אנחנו, באנבידיה, מחברים את הכול ומציעים ביצועים מדהימים".

"אנחנו היחידים שמציעים כבר כיום מהירות של 200 ג'יגה-ביט לשנייה, כך שעם ה-Mellanox 400G InfiniBand אנחנו מגדילים את הפער לטובתנו אל מול המתחרים. כמו כן, אנחנו מוסיפים יכולות והיקף פתרונות מלא, שמכיל כרטיסי רשת, מתגים, כבלים וגם את כרטיסי ה-DPU החכמים שלנו, שעושים חישובים אנליטיים כבר בזמן העברת הנתונים מנקודה לנקודה, כדי להשיג מהירות עוד יותר גבוהה", אמר שיינר בגאווה לא מוסתרת.

הוא ציין כי הקצבים שהוא מדבר עליהם יהיו קריטיים לצורך החישובים המהירים שדורשות המערכות של ימינו בתחומים מגוונים, כמו פיתוח תרופות, מחקר אקלימי וחקר הגנום – בעיקר בגלל היכולת להקטין עד למינימום את זמן השיהוי.

לסיכום אמר שיינר כי "העבודה החשובה ביותר של הלקוחות שלנו מבוססת על בינה מלאכותית ויישומים בעלי מורכבות הולכת וגדלה, שדורשים רשתות מהירות יותר וחכמות יותר, שמאפשרות הרחבה מהירה יותר".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים