רכישה נוספת: מטריקס קונה את רייט סטאר האמריקנית במיליוני דולרים

ענקית ה-IT מישראל מעמיקה את פעילותה בארצות הברית ורוכשת חברה בעולמות טכנולוגיות המידע, ה-DevOps והאג'ייל ● רייט סטאר מוכרת בעיקר פתרונות של BMC ואטלסיאן – שתי חברות שמטריקס מייצגת בארץ

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס.

מטריקס רכשה את מלוא השליטה ברייט סטאר (RightStar) האמריקנית, בסכום המוערך במיליוני דולרים – כך הודיעה היום (ג') ענקית ה-IT הישראלית.

רייט סטאר מספקת שירותי ניהול, תמיכה, ייעוץ והטמעה של פתרונות IT, כמו גם ניהול וייעוץ בתחומי ה-DevOps והאג'ייל. עיקר עיסוקה הוא במכירה ויישום של פתרונות BMC ואטלסיאן. הנרכשת היא שותף מוביל בארצות הברית של שתי החברות ואילו מטריקס היא נציגת השתיים בישראל. ממטריקס נמסר כי "הרכישה תמנף את השותפות העסקית רבת השנים עם ספקיות אלה לקידום והרחבת השותפות העסקית בשוק הבינלאומי".

מטריקס ורייט סטאר הן שכנות לא רק בתחומי הפעילות, אלא גם פיזית: המטה של רייט סטאר ממוקם סמוך למשרדי מטריקס בוושינגטון. החברה האמריקנית הוקמה ב-2003 ומאז נכללה ארבע פעמים ב-INC 5,000 – הרשימה השנתית של החברות הפרטיות שמציגות את הצמיחה המהירה ביותר בארצות הברית. היא מעסיקה כ-50 עובדים, המספקים שירות ליותר מ-300 לקוחות – ארגוני אנטרפרייז גדולים ובינוניים, שחלק ניכר מהם (65%) מהמגזר הציבורי האמריקני. בכוונת מטריקס למנף את בסיס הלקוחות של הנרכשת להרחבת עסקיה במגזר זה.

עם רכישתה, רייט סטאר מצטרפת לפעילות מכירת מוצרים ושירותים תחת GSA – הסכמי מסגרת, שמאפשרים מכירה לזרועות הממשל הפדרלי. פעילות מטריקס במסגרת זו הורחבה בשנים האחרונות. לנרכשת יש סיווג ביטחוני לעבודה מול גופים ביטחוניים אמריקניים ומכירתה אושרה על ידי משרד ההגנה ו-CFIUS – הוועדה לבחינת השקעות זרות בארצות הברית.

"התאמה ייחודית בין רייט סטאר למטריקס"

מוטי גוטמן, מנכ"ל מטריקס, אמר כי "הרכישה היא המשך יישום מדיניות הרחבת הפעילות שלנו בארצות הברית, שהתבססה על שורת רכישות שביצענו בשנים האחרונות. אנחנו ממשיכים לשים דגש על פיתוח הפעילות האמריקנית שלנו, יחד עם חיזוק הסינרגיה בין הפעילות בישראל ובארצות הברית".

"בין רייט סטאר למטריקס יש התאמה ייחודית במישורים העסקי והתרבותי", הוסיף. "אני משוכנע שהיא תשתלב במהירות בפעילות מטריקס בארצות הברית באופן אפקטיבי. הרכישה תסייע לנו להרחיב את הזרוע המרכזית שלנו למכירה והטמעה של מוצרי תוכנה בקרב מאות לקוחות נוספים בשוק האמריקני, בדגש על גופים פדרליים וארגונים גדולים".

בשנים האחרונות: שלוש רכישות בארצות הברית

רכישת רייט סטאר מצטרפת לרכישות בולטות של חברות אמריקניות שמטריקס ביצעה בשנים האחרונות. בסוף 2016 היא רכשה שתי חברות במדינה זו, בעשרות מיליוני שקלים: את השליטה (60% מהמניות) ב-NIT (ר"ת Network Infrastructure Technologies) תמורת כ-6.8 מיליון דולר ואת השליטה (55%) ב-STONS (ר"ת Second TO None Solutions) תמורת סכום לא פורסם.

NIT הוקמה ב-2001 ומספקת שירותי IT למגזרי הפיננסים ושירותי הבריאות בארצות הברית. משרדי החברה ממוקמים באזור הפיננסי בוול-סטריט שבניו-יורק, והיא מונה כ-80 עובדים. את הרכישה ביצעה Matrix-IFS, חברה בת של מטריקס. STONS נוסדה ב-2012, ופועלת בתחום שיווק ומכירת מוצרי תוכנה של יבמ ללקוחות עסקיים ופדרליים אמריקניים. את הרכישה ערכה Xtivia, חברה בת נוספת של מטריקס, שפועלת בארצות הברית.

ארבע שנים לפני כן, ב-2012, מטריקס רכשה עוד חברה בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות – Exzac. זו מספקת ללקוחותיה שירותי יישום בתחומי ניהול ומניעת הונאות, מניעת הלבנות הון ופתרונות לעמידה בדרישות רגולטוריות בתחומים אלה. בין לקוחותיה נמצאים דויטשה בנק, סיטיבנק, MUFG וברקליס קפיטל. המטה שלה ממוקם בניו-ג'רזי והיא מחזיקה במשרדים בהרצליה, בלונדון ובטמפה, פלורידה.

מטריקס צולחת את משבר הקורונה די טוב: בשבוע שעבר היא פרסמה את תוצאות הרבעון השלישי, שבו היא הציגה עלייה של 2% בהכנסות ושל 3% ברווח הנקי. ההכנסות הרבעוניות של החברה מתקרבות לרף מיליארד הדולרים, ועמדו על כ-975 מיליון.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים