האקתון במרכז האקדמי לב: פיתוח לפי בקשתך

בסיום 48 שעות של האקתון שנערך זו השנה החמישית במרכז האקדמי לב, נבחר הפרויקט הזוכה - תוכנה המוסיפה ניקוד לטקסט באופן אוטומטי ● בין התוצרים הנוספים: פינוי אופטימלי למוסד רפואי, רכיב אופטי שיורכב על כלי נשק במטרה למנוע ירי דו-צדדי ועוד

האקתון מקוון מרכז האקדמי לב. צילום: יח"צ

18 צוותים ו-10 חברות, ארגונים ועמותות השתתפו בהאקתון החמישי של במרכז האקדמי לב. ההאקתון נמשך 48 שעות והשתתפו בו סטודנטים להנדסת תוכנה, מדעי המחשב, אלקטרוניקה, אלקטרו-אופטיקה, סיעוד, מינהל עסקים הנדסת תעשייה וניהול וכריית מידע במרכז האקדמי לב, שהתמודדו עם אתגרים טכנולוגיים שונים ומורכבים, שהציבו בפניהם החברות והארגונים הגדולים במשק בהן AWS, אינטל, אקסליבריס, מכון צומת, עזר מציון, אלביט מערכות, רפאל ועוד. בהתאם להגבלות משרד הבריאות, ההאקתון התקיים השנה באופן מקוון.

בסוף התחרות נבחרו שלוש קבוצות של זוכים, שהצליחו לפי דעת השופטים לייצר את הפתרון הטכנולוגי שהרשים ביותר את חברי הפאנל ואת נציגי החברה המאתגרת. בפרס הראשון זכו חברי קבוצת ניקודוט (NikkuDot), שענו על אתגר של חברת אקסליבריס ופיתחו תוכנה המוסיפה ניקוד לטקסטים וירטואליים. התוכנה תסייע לאנשים עם לקות למידה, עולים חדשים ותלמידים בכלל להבין טוב יותר את הנקרא, להגות נכון מילים ולהקליד טקסט בעברית עם ניקוד. אמנם באתרים מסוימים ניתן היום לנקד, אך התוכנה הזאת תשכלל את הניקוד הטוב ביותר עבור אותה מילה ואות, ובכך תעזור לאלפי ילדים ברחבי הארץ. הפרס למקום הראשון עמד על סכום של 3,000 שקלים.

ארבעת חברי הקבוצה הגיעו למרכז האקדמי לב מקולורדו, מטקסס, מטורונטו ומניו יורק ובעצמם מתמודדים עם קשיים בהקלדת טקסט בעברית בשל מגבלות השפה. יונה לורנס, אחד מחברי הקבוצה, ציין: "כסטודנטים שאינם דוברי עברית שפת אם, המקלדת הזאת תסייע לנו בבחירת המילה הנכונה, בהבנת המילה וכן בהגייה נכונה ובשכלול היכולות שלנו בעברית. התוכנה תסייע מאוד גם לתלמידים עם לקות למידה ולכל מי שמתקשה עם הגייה נכונה של מילים. אנחנו שמחים ונרגשים מאוד שעמדנו באתגר והרשמנו את השופטים לכדי זכייה במקום הראשון".

עם הזוכים הנוספים בתחרות נמנית קבוצת EMSTIMAL – פינוי אופטימלי למוסד רפואי, אתגר שעלה בעקבות סיפור אישי של אדם שעבר אירוע מוחי, וצוות אמבולנס הגיע ופינה אותו לבית חולים שבו לא קיימת מחלקה נוירוכירורגית, מה שהוביל לסוף מצער. בעקבות כך פיתחה הקבוצה מערכת, אשר תדע לסייע ולהתריע בזמן הפינוי במידה ויש בעיה בבית החולים שאליו בוחרים לפנות את המטופל, או שקיימת עדיפות רפואית או אחרת לפינוי לבית חולים אחר.

תוצר מעניין נוסף שפותח בהאקתון, במענה לאתגר של חברת אלביט מערכות, הינו רכיב אופטי שיורכב על כלי נשק ויוכל לזהות באמצעות לייזר אם המטרה שמולך הוא אויב או עמית. חברי הקבוצה הקימו מערכת, אשר תדע להבדיל בין אויב לעמית ברגע שבו היא תכוון לעבר המטרה, ותוכל לתת חיווי בזמן אמת וכך למנוע ירי דו-צדדי ומוות מיותר, ולשפר את היכולות המבצעיות. המערכת הפסיבית תהיה גם על חיילים וגם על כלים, והמערכת האקטיבית בשלב הראשוני תהיה רק על כלים כבדים ומטוסים.

בקבוצת הפיתוח השתתף בניה צוקרמן, סטודנט שנה ג' להנדסה תעשייה וניהול, אשר במהלך שירותו הקרבי נחשף לאסון של ירי דו-צדדי: "צוות של חבר שלי ביצע ירי לעבר כוחותינו בזמן פעילות מורכבת בצפון הרצועה, וחייל שלנו נפגע ונהרג", סיפר. "מלבד מחיר הדמים הכבד שאנו משלמים על מקרים כאלה, גם החיילים הפוגעים ומשפחות הנפגעים נאלצים להתמודד עם פוסט טראומה ומצבים נפשיים לא פשוטים".

פתרונות טכנולוגיים נוספים שהוקמו בהאקתון: מערכת שתזהה בעיות בצנרת מים, מערכת שתתריע על עירוב שנקרע בשבת, ספרייה שיתופית, מערך לניהול מתנדבים ועוד.

ערן יומטוביאן, מנהל מרכז היזמות לב-טק במרכז האקדמי לב, אמר, כי "במסגרת ההאקתון הסטודנטים זכו לפתח מוצרים וטכנולוגיות כשהם עובדים לצד אנשי תעשייה מובילים. גם בתקופת הקורונה עבדנו קשה כדי לערוך את ההאקתון בהתאם להגבלות, ואנו גאים בכך שהצלחנו להוציא לפועל את האקתון לב זו השנה החמישית ברציפות".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים