גרטנר: מרבית מנהלי הכספים לא מתכוונים להחזיק בביטקוין כנכס ארגוני
עולה ועולה ומשגע אצ המשקיעים, אבל מנהלי כספים ארגוניים נזהרים: רק 5% ממנהלי הכספים שהשתתפו במחקר שערכה גרטנר החודש אמרו, כי יחזיקו במטבע הקריפטו ב-2021 כנכס ארגוני
בעוד הביטקוין ממשיך לטפס ולשגע את המשקיעים – מחקר חדש של גרטנר מצא, שמרבית מנהלי הכספים בארגונים לא מתכוונים להשקיע בביטקוין כנכס ארגוני.
המחקר נערך החודש וכלל 77 מנהלי כספים ארגוניים, ש-84% מהם השיבו כי הם לא מתכננים להחזיק בביטקוין כנכס ארגוני.
"84% מן המשיבים אמרו כי התנודתיות של הביטקוין מציבה סיכון עסקי", ציין אלכסנד בנט, מנהל המחקר בגרטנר. "זה יהיה קשה ביותר להרגיע את התנודות במטבע הקריפטו שאנו רואים בשנים האחרונות".
לפי המחקר, התנודתיות הייתה בראש הדאגות של מרבית המשיבים, אך גם נושאים חשובים אחרים הטרידו אותם, כמו רתיעה מפני סיכונים מצד הדירקטוריון (39%), אימוץ איטי כצורה מקובלת של תשלום (38%), בעיות רגולטוריות (32%), חוסר ניסיון וידע במטבעות קריפטו (30%), סיכוני סייבר (25%) וטיפול חשבונאי מסובך (18%).
לדהרי בנט, "קיימים נושאים לא פתורים רבים בנוגע לשימוש בביטקוין כנכס ארגוני, ולא סביר שהאימוץ שלו יגבר במהירות לפני שיובהרו האתגרים האלה".
המחקר הראה גם, ש-71% מן המשיבים אמרו כי אחד הדברים החשובים שהיו רוצים לדעת הוא מה אחרים עושים עם הביטקוין. 68% רצו לשמוע יותר מרגולטורים על הביטקוין ולהבין טוב יותר את הסיכונים שבאחזקתו.
"חשוב לזכור, שזוהי תופעה שנמצאת בתחילת דרכה בהיבט של נכסים ארגוניים ארוכי טווח", ציין בנט, "ומנהלי הכספים, שהמשימה שלהם היא להבטיח יציבות כספית, לא נוטים לבצע חריגות לטריטוריה לא מוכרת".
16% מן המשיבים ציינו כי הם מוכנים לאמץ את מטבע הקריפטו כחלק מהאסטרטגיה הכספית של הארגון שלהם, אבל לא מיד. 5% ציינו כי יתחילו להחזיק ביטקוין בשנת 2021, בעוד 1% השיבו כי יחזיקו בו באיזשהו שלב ב-2022-2023 ו-9% הנותרים הצהירו כי יתחילו להחזיק במטבע ב-2024 או מאוחר יותר.
עוד עולה מן המחקר, כי אין פערים גדולים בכוונה להחזיק ביטקוין בין ארגונים קטנים או גדולים. בנוסף, 50% מן המשיבים מסקטור הטכנולוגיה צופים כי יחזיקו במטבע בעתיד, זאת לעומת 7% בלבד בקרב מנהלי כספים בחברות פרטיות.
תגובות
(0)