וואווי: מסמארטפונים לתעשיית גידול החזירים

על רקע הצניחה הדרמטית בהכנסותיה מסמארטפונים וציוד תקשורת, פונה ענקית התקשורת לתעשיות מסורתיות בניסיון ליצור ערוצי הכנסות חדשים ● החדשות האחרונות שלה: טכנולוגיה למגדלי חזירים ולתעשיית כריית הפחם

וואווי רוצה להזריק חדשנות לתעשיית גידול החזירים. צילום: Bigstock

הסנקציות שהוטלו על וואווי (Huawei) וגרמו לה לצניחה דרמטית במכירות הסמארטפונים וציוד תקשורת הובילו את החברה לחפש ערוצי הכנסות חדשים. החדשות האחרונות שלה: טכנולוגיה למגדלי חזירים ולתעשיית כריית הפחם.

החברה הודיעה כי היא משיקה פרויקט מונע AI לגידול חזירים, כשהטכנולוגיה שפיתחה משמשת לעקוב ולזהות מחלות של בעלי החיים. הפרויקט יכלול טכנולוגיה לזיהוי פנים, שתאפשר למגדלים לנטר כל אחת מהחיות ולעקוב אחר מצבן הגופני – כמו משקל, תזונה ותנועה.

תעשיית גידול החזירים הסינית היא הגדולה בעולם, ולפי הערכות כמחצית מהחזירים בעולם מגודלים בסין. חברת עיבוד הבשר הסינית WH היא הגדולה בעולם, ובשנת 2019 דיווחה על הכנסות של 24 מיליארד דולר. גם אם זה יישמע מוזר שענקית התקשורת פונה לתעשיית החזירים – היא לא חברת הטכנולוגיה היחידה שנכנסת לתחום בשנים האחרונות, בניסיון להזריק חדשנות טכנולוגית לתחום, בהן, למשל, JD.com, NetEase ועליבאבא (Alibaba). בייחוד גם העיתוי מכריע במקרה זה, משום שתעשיית גידול החזירים בסין עדיין  מתמודדת עם הפגיעה הקשה בעקבות התפרצות שפעת החזירים ב-2018, שגרמה להשמדה של כמעט מחצית מהחזירים במדינה.

"תעשיית גידול החזירים היא דוגמה נוספת כיצד נוכל לנסות ולהחיות כמה תעשיות מסורתיות בעזרת טכנולוגיות מידע ותקשורת, כדי ליצור ערך גדול יותר לתעשיות בעידן הדור החמישי", ציין דובר של החברה.

מבחינת וואווי, פריצה לשוק זה עשויה לחולל שינוי במצבה, על רקע הצניחה של 42% במכירות הסמארטפונים ברבעון האחרון של 2020 בעקבות הסנקציות האמריקניות, שמונעות ממנה לרכוש רכיבים. באחרונה אף דווח בתקשורת, כי וואווי הודיעה לשותפות הייצור שלה, שהשנה היא תפחית את ייצור הסמארטפונים שלה ב-60%, לכ-60-70 מיליון מכשירים – זאת לעומת 189 מיליון ב-2020, ו-240 מיליון ב-2019. תמהיל המכשירים שלה מושפע גם הוא מהסנקציות, כמובן, והיא תתמקד בעיקר במכשירי דור 4, זאת בעקבות אי יכולתה לרכוש רכיבים למכשירי הפרימיום שלה הכוללים טכנולוגיית דור 5.

בתוך כך, תעשייה מסורתית נוספת שוואווי פונה אליה היא כריית פחם, במטרה לשלב טכנולוגיות מתקדמות בתעשייה זו, למרות שגם היא מתמודדת עם אתגר של הפחתה גלובלית בשימוש עולמי בפחם לצורך ייצור אנרגיה בשל זיהום אוויר. מכל מקום, לפני כשבוע השיקה וואווי בטאיוואן מעבדה לחדשנות בתחום של כרייה חכמה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים