פורסמה תוכנית ממשלתית חדשה לעידוד החזרת מוחות היי-טק מחו"ל
תוכנית Back2Tech של רשות החדשנות תיצור מפגשים בין היי-טקיסטים ישראלים שחיים בחו"ל לחברות בארץ שיציעו להם משרות ● לפי הערכות, חיים כיום בחו"ל כ-10,000 ישראלים בעלי רקע טכנולוגי
רשות החדשנות פרסמה אתמול (ג') את Back2Tech – תוכנית שמטרתה לסייע לצמצם את המחסור החמור והכרוני בכוח אדם בהיי-טק הישראלי על ידי השבתם ארצה של עובדים בענף שעשו רילוקיישן לחו"ל. התוכנית תצא לדרך ביום ד' הבא, במפגש זום עם אנשי היי-טק ישראליים, שיציגו בפני עמיתיה שמתעניינים בחזרה לארץ את מגוון התפקידים והאפשרויות בחברות ובמרכזי הפיתוח הפועלים בארץ.
ברשות החדשנות אומרים כי התוכנית נועדה לענות על הביקוש העצום לעובדים בחברות ההיי-טק, שהתעצם השנה עוד יותר בעקבות משבר הקורונה, ולאפשר לישראלים העובדים בענף ולבני משפחותיהם לשוב לארץ עם מקום עבודה מובטח. במפגש יתארחו היי-טקיסטים שחזרו לארץ ויספרו על ניסיונם והתהליך שעברו. על פי הערכות זהירות, יש בענף ההיי-טק הישראלי כ-20 אלף משרות פנויות לעובדים אלה.
לפי הערכות של משרד הפנים, מתגוררים כיום 600 אלף ישראלים מחוץ לגבולות הארץ, מתוכם מעל 10,000 בעלי רקע טכנולוגי. חלקם נשלחו בעבר לרילוקיישן ממקום עבודתם והמשיכו בחייהם באותה המדינה, ואחרים רכשו לאורך השנים השכלה מתאימה ונשארו שם. התוכנית תייצר מפגשים בין מועמדים לבין חברות וסטארט-אפים שמתאימים לניסיונם ולכישוריהם, במטרה להבטיח להם מקום עבודה שיהפוך את השיבה לארץ לקלה ומהירה. בחלק מהמקרים הם יוכלו להתחיל בעבודתם מרחוק באופן מיידי ולתאם עם מקום העבודה החדש שלהם את מועד חזרתם לישראל.
"הקורונה לימדה שאפשר לנהל פעילות חובקת עולם מהארץ"
לדברי יותם צוקר מחברת CQ Global, שזכתה במכרז לביצוע התוכנית, "מדובר בעיתוי נכון, שכן מגפת הקורונה הגבירה אצל ישראלים רבים את הרצון לחזור הביתה. אם בשנים הקודמות ראינו תנועה של עובדים איכותיים מהארץ לחו"ל, כיום המגמה היא הפוכה, ותנאי השכר והאתגרים המקצועיים בישראל יוצרים אטרקטיביות גבוהה".
צוקר הוסיף כי "בעבר, התפיסה הרווחת הייתה שהשוק בארץ צעיר ויודע לפתח בעיקר סטארט-אפים קטנים, שבסופו של דבר נמכרים לחברות ענק גלובליות. מאז התמונה השתנתה והשוק התבגר. יזמים ישראליים מצליחים להפוך את הסטארט-אפים שלהם לחברות גדולות המובילות בתחומן, ושמרכז הפעילות והשליטה שלהן ממשיך להיות בארץ. גם הענקיות העולמיות הבינו את הערך המוסף של ישראל ומקימות כאן מרכזי פיתוח, שמפתחים מוצרים לכל העולם. הקורונה לימדה את כולנו שאפשר לנהל פעילות חובקת עולם מהארץ ואין כבר צורך לחיות לשם כך בחו"ל".
תגובות
(0)