המחשב הנייד העסקי ExpertBook B9400 של אסוס – איזו הקלה

למחפשים מחשב נייד איכותי ומעוצב, עם מסך 14 אינץ', אשר שוקל ממש מעט יחסית לכל תכונותיו - הנייד הזה של אסוס מספק מענה מושלם, ונדיר בשוק כיום

ה-Expertbook B9400 של אסוס. צילום: יח"צ ASUS ישראל

קשה לומר שאסוס (Asus) נחשבת לשחקנית של ממש בשוק הניידים המיועדים באופן מובהק למשתמשים עסקיים. האמת, אם אני חושב על זה, אני גם לא זוכר שלאורך השנים היא ניסתה יותר מדי. ממש לא. למעשה אפשר לומר שהיא התמקדה, לפחות בהיבט של מחשבים ניידים כאמור, בשוק הצרכני באופן די מוחלט. מחשבי היוקרה בסדרות השונות לשוק הזה, ובעיקר ה-ZenBook ההפיכים ולעיתים המרהיבים, הם אלו שכוונו פה ושם לידיים עסקיות, במיוחד בגלל העיצוב המוצלח ויוצא הדופן.

אבל בשנה שעברה חלה תזוזה כלשהי במחשבה של החברה. אמנם אי אפשר לומר שבשיטפון, ואפילו לא בסוג של מגמה חדשה, אבל ב-אסוס התחילו להסתכל שמאלה וימינה אל מעבר לגבולות הגזרה הצרכנית. זה בא לידי ביטוי בניידים המיועדים בעיקר ליוצרי תוכן, עם דגמים ייחודיים מאוד שמשלבים שני מסכים זה מעל זה, עם משטחי שליטה שמציעים בלחיצת כפתור קלה להפוך למסכים זעירים ושימושיים, ועוד, אבל גם בעולם העסקי.

למעשה, ואם אני טועה זה התרחש ממש לפני פרוץ מגיפת הקורונה, בתחילת השנה שעברה הציגה החברה, גם במסיבת עיתונאים בארץ נייד קטן ממדים באופן יחסי שענה לשם ExpertBook B9, שכולו מוכוון באופן מדויק לשוק העסקי – מהצבע, דרך המשקל ודרך הכלים השונים שהותקנו בו. אבל אז המגיפה שהתחילה בסין הגיעה גם לישראל, ולקח כאמור יותר משנה עד שהוא הגיע לסקירה, אחרי שעבר את העדכון הנדרש לדור המחשוב המתקדם – וכמחשב שמבוסס על מעבדיה של אינטל, מדובר כמובן במעבד Core מהדור ה-11 של החברה, או ליתר דיוק Core i7-1165G7, שכבר הפך לפופולרי ביותר מכל מעבדיה הנוכחיים של אינטל, מבין אלו שנמצאים בשימוש במגזר המחשבים הדקים והקלים.

ה-Expertbook B9400 של אסוס. צילום: יח"צ ASUS ישראל

ה-Expertbook B9400 של אסוס. צילום: יח"צ ASUS ישראל

מחשב שירד עמוק מתחת לקו הקילוגרם הבודד

ו-ExpertBook B9400, כפי שהוא נקרא עכשיו, הוא לכל דבר ועניין מחשב קל מאוד ודק מאוד. אני לא זוכר אם אסוס כבר השתמשה בביטוי 'המחשב הכי קל מסוגו' בפרסומים שלה, אבל אם עשתה זו, עשתה בצדק: מדובר במחשב שלמרות שהוא מצויד במסך בגודל 14 אינץ', שוקל 880 גרם בלבד; שעוביו נע בין 9 מ"מ מקדימה עד 14.9 מ"מ מאחור; ועם שוליים מסביב למסך, שאפשר להחמיץ אם לא מתמקדים בהם – יחס מסך לגוף מרשים מאוד, שעומד על 94%; ועם עיצוב מדויק, ויוקרתי ומאופק באותה מידה; וכל זאת בלי להתקמצן בחיבורים וביציאות מצידי המחשב כפי שנהוג יותר ויותר ממחשבים כאלה. בעיקר בחברה מאוד מסוימת שקוראים לה אפל (Apple), אבל מזמן לא רק.

הקלת המשקל הזו, וההצלחה לרדת עמוק מתחת לקו הקילוגרם הבודד למרות שמדובר במסך 14 אינץ', מיוחסת לכך שבאסוס שינוי את השלדה מהדגם הראשוני, שהייתה מבוססת על סגסוגת אלומיניום ומגנזיום, לכזו שמבוססת על סגסוגת מגנזיום וליתיום, שהיא לא רק קלה יותר – ולמעשה אחת הקלות ביותר שקיימות בשוק – אלא גם איכשהו קשיחה יותר. למעשה באסוס טוענים שהמחשב החדש שוקל כ-16% פחות לעומת הדגם הקודם, אך עם שלדה חזקה יותר ב-38%. בהתאם לכך, הוא תומך בתקן הקשיחות המוכר MIL-STD-810G.

המסך של המחשב – שנפתח יפה אל מתחת למחשב ומרים אותו טיפה לנוחות הקלדה רבה יותר – חושף את חריצי האוורור שנמצאים רק מאחור. מדובר במסך עם תאורת לד אחורית, עם רזולוציית FHD ביחס היבט של 16:9 סטנדרטית, עם תמיכה של 100% במרחב הצבעים sRGB, ועם בהירות סבירה בהחלט של 400 ניט. הדגם שקיבלנו אינו תומך במגע. אולי את זה עוד שומרים באסוס לסדרות אחרות.

המקלדת המשתנה של ה-Expertbook B9400 של אסוס. צילום: יח"צ ASUS ישראל

המקלדת המשתנה של ה-Expertbook B9400 של אסוס. צילום: יח"צ ASUS ישראל

משטח השליטה גדול מאוד, והוא מציע, כמו הרבה ניידים אחרים של אסוס, שימוש כפול. בלחיצת כפתור, שממוקם בפינה הימנית העליונה שלו, הוא הופך למקלדת נומרית עבור אלו שצריכים את זה. לצידו יש חיישן טביעות אצבע שעובד היטב, ומאשר שימוש ב-Windows Hello ללא הקלדת סיסמה, כמו גם מצלמת הרשת שיש לה כיסוי פיזי לסגירה בעת שאין בה צורך לשמירה טובה יותר על פרטיות.

עוד נקודה ייחודית של המחשב זה טמונה בחומרה שלו. אני קיבלתי אותו עם 32 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג LPDDR4, שזה מרשים בפני עצמו, אבל גם עם רכיב אחסון מבוסס SSD בנפח של 2 גיגה-בייט, שלידו אפשר לחבר עוד רכיב אחסון אחד המבוסס על תצורת M2.2280, גם הוא בנפח של עד 2 טרה-בייט, ואפשר לתפעל את שני הרכיבים הללו בתצורת RAID כזו או אחרת – אלמנט שיכול מאוד לעניין את השוק העסקי.

הסוללה של המחשב, בדגם המסוים שקיבלתי לבדיקה, הציעה נפח עבודה של 33 וואט/שעה עם תמיכה בטעינה מהירה, שיכולה תוך 39 דקות בלבד להטעין אותה עד 60%. במבחן זמן העבודה הסטנדרטי הגיע המחשב ל-4:30 שעות עבודה, וזה אחד מהזמנים הטובים יותר מבין המחשבים מסוגו שבדקתי לאחרונה, מה שמוכיח שהוא יכול לעבור בקלות יום עבודה שלם.

אז הוא נראה טוב, מציע ביצועים טובים כמו רוב הניידים שמבוססים על מעבדי ה-Rocket Lake עם שבבי הגרפיקה החדשים Iris Xe, והוא ממש קל לנשיאה. על תווית המחיר כתוב 9,099 שקלים, וזה די צפוי למחשב מסוגו, ואפילו יחסית נמוך מול מתחרים דומים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים