ERP בענן זה לא משחק

חיים שלו, מנהל יישומים פיננסיים ברנדום לוג'יק מקבוצת 888, סיפר על פרויקט ה-ERP בענן שביצעה מפתחת משחקי ההימורים המקוונים

חיים שלו, מנהל יישומים פיננסיים, רנדום לוג'יק מקבוצת 888. צילום: יח"צ 888

"החלפת מערכת ERP היא דבר מורכב, ונלווים אליו קשיים. למרות זאת, הצלחנו לעשות זאת, והחלפנו את המערכת ב-Big Bang בחברה המורכבת מעשרות חברות, שיש לה מיליוני משתמשים מקוונים בכל פרק זמן נתון", כך אמר חיים שלו, מנהל יישומים פיננסיים, רנדום לוג'יק (מקבוצת 888).

שלו דיבר בפורום 3C מבית אנשים ומחשבים. המפגש, בשיתוף אורקל (Oracle) ישראל, נערך ביום ה' האחרון באולם האירועים סטוקו בתל אביב. את המפגש הנחתה גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת האנטרפרייז באגף ה-SaaS, באורקל ישראל.

קבוצת 888, הסביר שלו, המפתחת משחקי הימורים מקוונים בטוחים, הוקמה ב-1997 והונפקה בבורסת לונדון ב-2005. "בדומה לטוטו וללוטו, קבוצת 888 עובדת בכפוף לרגולציות במדינות השונות שבהן הקבוצה פועלת, תוך מתן דגש על פעילות IT סביב השעון, ובאופן מאובטח".

"המנוע לשינוי המשמעותי", הסביר, "היה שמחלקת הפיננסים בקבוצה הבינה כי מערכת ה-ERP הקיימת לא תקדם את החזון שלה. המחלקה שמה לה למטרה לפעול להאצת ההיבטים הכלכליים, להעמיק את הניטור של הפעילויות ולהאיץ ולשפר את התהליכים התפעוליים. בחנו את המערכות שבשוק והחלטנו שהולכים על פתרון ענן". לדבריו, "היעדים שהצבנו לעצמנו היו: הטמעת מערכת מאובטחת, עם פלטפורמה אחודה, הזרקת חדשנות, צריכת BI ישירות, עבודה במודל רב שכבתי, מיכון, בניית שירותים משותפים ויכולת התרחבות עתידית".

"הפרויקט", סיכם שלו, "ארך תשעה חודשים והסתיים לפני חצי שנה. העבודה בפרויקט הייתה מאתגרת, כי הוא נעשה במהלך משבר הקורונה. אחד הדברים החשובים לאורך הדרך הוא תכנון לוחות זמנים ורתימת הארגון לתהליך. מי שלא מתכנן – מוצא עצמו בסוף מכבה שריפות. ענינו לדרישות המחלקה עם יותר בקרה, ניטור, יכולת להגדלת משאבי המחשוב, מיכון ואג'יליות. אנו ממשיכים להשתפר כל הזמן".

עידן של אי ודאות

שלזינגר אמרה כי "המנמ"רים נדרשים לפעול בעידן בלתי ידוע. כמו שלא היינו יכולים לדמיין שבשל הקורונה נעבוד מהבית יותר משנה, כך המנמ"ר מצוי במידה רבה של אי ודאות לגבי העתיד. לכן עליו לדאוג שהארגון שלו יהיה נגיש מכל מקום בעולם, התוכנות שלו תהיינה זמינות בזמן אפס – וכל זאת ללא מעורבות של מתכנתים, מפתחים ותשתיות". לדבריה, "כיוון שאיננו יודעים מה יהיה מחר, עלינו לחשוב להתנהג כאילו כעת זה מחר".

"המענה", הסבירה, "הוא מימוש תפיסה שמביאה את המידע הארגוני בצורה נגישה ובאפס זמן, עם עבודה בתצורת SaaS ולימוד מתהליכי Best Practices ארגוניים. כך ניתן המענה למצב דוגמת מגיפת הקורונה, שבו ארגונים נדרשו לפתח בדחיפות ובמהירות שירותים ואפליקציות".

כך, ציינה שלזינגר, "לארי אליסון, מייסד אורקל ומנהל הטכנולוגיות שלה, הנחה לעשות זאת כבר לפני 15 שנים, עם ה-Fusion Applications, ואמר: 'ראה את הדברים בהווה גם אם הם עדיין בעתיד'. ב-2011 השקנו את הגירסה הראשונה של Fusion Cloud, לאחר שלקחנו את כל המערכות והשירותים האפליקטיביים שפיתחנו, כתבנו אותם מחדש וכיום אנחנו מציעים את מערכת ה-SaaS היחידה בעולם של אפליקציות ארגוניות אמיתיות – לא כזו שבה השרתים יושבים בתצורת אירוח. המעבר למודל מבוסס ענן חוסך את עלויות השדרוג, כי הלקוח הארגוני מקבל מדי רבעון גרסה חדשה".

גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת אנטרפרייז באגף SaaS באורקל ישראל. צילום: עזרא לוי

גילי שלזינגר, מנהלת חטיבת אנטרפרייז באגף SaaS באורקל ישראל. צילום: עזרא לוי צילום: עזרא לוי

שלזינגר סיימה בציינה כי "על ה-ERP בענן של אורקל עמלים 49 אלף מפתחים, המערכת מתהדרת באלפי פטנטים, בפיתוחה הושקעו שישה מיליארד דולר ויש לה 8,000 לקוחות ארגוניים. היא עובדת ב-125 מדינות, ב-26 שפות, עם פתרונות ייעודיים ל-23 מגזרי תעשייה ועשו לה 50 התאמות מקומיות, כולל לישראל ולשפה העברית. כל חברות המחקר בעולם, וכך גם STKI בארץ, מציינות את ההובלה שלנו בתחום ה-ERP בענן.

"בנוסף, כיוון שהיא כולה מוכוונת מובייל, ניתן לצרוך את המערכת מכל מקום, כמו מערכת מסחר מקוון, כשה-BI מובנה בה באופן שלוב. בשוק מבינים כי SaaS הוא העתיד ואין צורך להמציא מחדש את הגלגל. בשלוש השנים האחרונות, כולל בקורונה, חווינו גידול בהיקף הפעילות שלנו בעולם האפליקציות העסקיות ב-SaaS: ניהול שרשרת האספקה, ERP, CRM, ניהול משאבי אנוש, ניהול הנדסי ופיננסי – כשהכל בענן. נוספו לנו עשרות לקוחות חדשים של ארגוני אנטרפרייז".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים