ראש העירייה החדש של אילת: מוביל החדשנות בעיר הדרומית

אלי לנקרי נבחר השבוע לתפקיד, שבו הוא משמש כממלא מקום מאז היבחרו של ראש העיר הקודם לכנסת ● כסגן ראש העיר ב-17 השנים האחרונות הוא קידם פרויקטי עיר חכמה ועידוד יזמות בקרב צעירים אילתים

אלי לנקרי, ראש עיריית אילת. צילום: דוברות העירייה

אלי לנקרי, שנבחר השבוע לתפקיד ראש עיריית אילת, מזוהה עם תחום החדשנות וקידומה בעיר. לנקרי שימש מ-2004 ועד השבוע כממלא מקום וסגן ראש העיר, והיה שותף מרכזי ביישום פרויקטי עיר חכמה בבירת התיירות הישראלית.

במרוץ לראשות העירייה גבר לנקרי על מועמד הליכוד, גבי קדוש – שכיהן בעבר בתפקיד. הוא משמש כראש העיר מאז שקודמו, מאיר יצחק הלוי, נבחר לכנסת, והשבוע הוא נבחר למלא אותו באופן קבוע. לנקרי נולד ב-1953 וגר באילת מאז 1962, ובמשך 12 שנים הוא ניהל באילת את חברת הספנות דיזנגוף, שנרכשה על ידי צים.

במסגרת פעילותו בעירייה, לנקרי עשה למען השקעות וקידום פרויקטים בתחום העיר החכמה, כמו גם באנרגיה ירוקה, כלכלה ותיירות.

"לנקרי הוא מחלוצי המיישמים של תוכנית האב לעיר חכמה באילת, כבר ב-2013, תוך התייעלות וחסכון במשאבים לצד הגברת איכות החיים, שמירה על הסביבה, פיתוח כלכלי של היי-טק וביו-טכנולוגיה ימית, שיפורים של התחבורה והבינוי בעיר, ועוד", ציין אורי בן ארי, יועץ בכיר לערים חכמות, שמלווה את העיר אילת בפרויקטי החדשנות. בן ארי סייע לעירייה לקבל מענק כספי גדול מהאיחוד האירופי, שאפשר לה לבצע פרויקטי עיר חכמה ששינו את פני העיר.

בין הפרויקטים הרבים שלנקרי הוביל: מערכות לניהול יעיל יותר של פעילות העירייה מול התושבים וקידום העצמאות האנרגטית של העיר, שחוסכת הוצאות חשמל יקרות לתושביה.

העיר החכמה על פי לנקרי

בן ארי ציין שאילת מוקמה במקום השני, אחרי תל אביב, במחקר שבוצע על ידי המרכז הבינתחומי בהרצליה ב-2018, שדירג את הערים החכמות ביותר בישראל.

עיריית אילת שילבה בפרויקטי העיר החכמה חברות סטארט-אפ ויזמים מהעיר, על מנת לעודד את היזמות בקרב הצעירים האילתים. בעיר הדרומית פועלות כמה חממות טכנולוגיות, שמארחות סטראט-אפים מרחבי הארץ.

בכנס ערים חכמות שנערך בברצלונה ב-2017 הציג לנקרי כמה מהפיתוחים של אותם סטארט-אפים. הוא דיבר אז גם על החשיבות של שיתופי פעולה בין עיריות בתחום העיר החכמה. "אני סבור ששיתוף ידע והחלפת חוויות ומסקנות בין ערים הם דברים הכרחיים להתפתחות של עיר חכמה", אמר. "בסופו של יום, כל עיר תיקח את זה לכיוונים הספציפיים שלה, שקשורים בתרבות, באופי ובצרכים שלה. יש ערים כמו אילת שהתיירות והאנרגיה הן גורם חשוב בהן ויש ערים שנושאים אחרים מעניינים אותן". עוד ציין לנקרי כי "לקהילה בכל עיר יש השפעה חשובה בקבלת ההחלטות לגבי אופי העיר החכמה".

"בסופו של דבר", אמר, "כשמביאים בפניי הצעות לפרויקטים אני מסתכל האם זה תורם לשיפור השירות לאזרח או לא. ממש לא מעניין אותי אם יגדירו את אילת כעיר חכמה או לא. מה שחשוב אלה העשייה והתוצאה ובהקשר זה, אילת הולכת בדרך הנכונה, אם כי יש לנו דרך ארוכה מאוד".

כעת, משנבחר לעמוד בראשות העיר הדרומית, מצופה מלנקרי שימשיך את הקו של עידוד והשקעה בחדשנות ככלי לקידום רווחת התושבים, להגדלת מקורות התעסוקה ולהתייעלות פנים ארגונית.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. שפוי

    תענוג שאילת לא בחרה ראש עיריה ממפלגת הנאשם.

אירועים קרובים