#מזל_טוב: יומולדת 14 להאשטאג

טוויטר חוגגת היום יומולדת 14 לסימן ההאשטאג עם אימוג'י חדש * 12.6 מיליארד ציוצים בטוויטר כללו לפחות האשטאג אחד, ו-140 מיליון מהם היו האשטאגים ייחודיים

היום יומולדת: היום, ה-23 באוגוסט, מציינים בעולם את יום הולדתו ה-14 של ההאשטאג, שנולד בטוויטר בשנת 2007. ההאשטאג הוצג לראשונה על ידי כריס מסינה בטוויטר, שאימצה את הקונספט ושילבה אותו בפלטפורמה כאמצעי לארגון מידע.

הוא משמש לסימון וקטלוג של נושאים ברשתות חברתיות ובאתרים נוספים באינטרנט, ומאפשר לתייג במהירות פוסט, תגובה, תמונה או ציוץ ולקשרו לנושא מסוים – זאת באמצעות הוספת סולמית (#) לפני שם הנושא.

ביוני 2013 הוסיפה גם פייסבוק את השימוש בהאשטג לתיוג פוסטים.

ואיך אומרים האשטאג בעברית? תג הקבצה – בהמלצת האקדמיה ללשון העברית, אבל דומה שהמושג העברי לא ממש "תופס".

ההאשטאג ממלא תפקיד בעיצוב התרבות הגלובלית ובדרך שבה אנחנו מתקשרים; בין אם הוא משמש לדיונים סוערים על תנועות ותופעות עולמיות, מקשר בין משתמשים מקהילות שונות, או סתם מחבר משתמשים לנושאים, לעסקים, ולדיונים שהם מתעניינים בהם.

לרגל יום ההאשטאג הבינלאומי (#HashtagDay) השיקה טוויטר אימוג'י חדש, שיהיה זמין בשפות שונות ויאפשר למשתמשים ברחבי העולם להצטרף לשיחות. השנה, גם חובבי הלשון העברית יכולים להצטרף לחגיגה עם האשטאג בשפת הקודש – #יוםההאשטאג. בעולם, השימוש בהאטשאגים הולך וצובר תאוצה – עם 12.6 מיליארד ציוצים שכללו לפחות האשטאג אחד, כאשר 140 מיליון מהם היו האשטאגים ייחודיים, מה שמעיד על יצירתיות הגולשים והתרחבות השיח ברשת בנושאים שונים ומגוונים.

ההאשטאגים המובילים בישראל במחצית הראשונה של 2021 היו: israel#, #bitcoin, #pride, #realestate,  #love, #covid19, #euro2020 ו-bts#.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים