שי נוני, EMC: "מנהלים מבינים שצריך לבצע שינוי בפילוסופיית הגיבוי ולעבור לדה-דופליקציה"
"כולנו נמצאים בתחושה שהגיע הזמן לבצע רביזיה בנושא הגיבוי", אמר נוני, מנהל חטיבת ה-BRS ב-EMC ישראל ● לדבריו, "כיום ברור מאוד שלהחזיק גיבוי על טייפים לאורך זמן זה פשוט בזבוז כסף"
"כולנו נמצאים בתחושה שהגיע הזמן לבצע רביזיה בנושא הגיבוי. בשנה האחרונה, הנושא עלה לכותרות, הוא כבר לא נמצא באחורי הבמה. כולם יודעים כיום מה זה דה-דופליקציה, שנה וחצי בלבד אחרי שמעט מאוד הכירו את הנושא הזה. רוב המנהלים מדברים כיום על הצורך לבצע שינוי בפילוסופיית הגיבוי שלהם, כך שהתזמון שלנו נכון מאוד", כך אמר הבוקר (ד') שי נוני, מנהל חטיבת ה-BRS ב-EMC ישראל.
נוני דיבר בכנס מניעת כפילויות מידע, שחזור והתאוששות מאסון בסביבת הארכיון והגיבוי. הכנס נערך על ידי החברה בבית הירוק בתל אביב, בהפקת אנשים ומחשבים. במהלך האירוע, שבו השתתפו למעלה מ-250 שותפים ולקוחות, הוצגו פתרונות מתקדמים לאבטחת מידע בענן הפרטי, פתרונות דה-דופליקציה ופתרונות אבטחת מידע מהדור הבא.
צילום ועריכת וידיאו: עדי רמלר
הכנס נפתח בדברים של דני נויברגר, מנכ"ל EMC ישראל, שאמר: "המטרה שלנו היא לדבר על גיבויים על דיסקים ולמה זה יותר טוב ממה שרבים עושים כיום. EMC זה אחסון, אבל לא רק. החברה התרחבה לתחומים נוספים חשובים, ואחד מהם הוא גיבויים. לתחום הזה ייעדנו את היום הזה". עוד הוא אמר, כי "תחום נוסף וחשוב הינו נושא האבטחה. הקו המחבר בין הדברים האלה הוא המידע. EMC מחשיבה מאוד את נושא המידע ומתמקדת בו. על בסיס זה נעשו הרכישות בשנתיים האחרונות ויתנהל הפיתוח בשנים הקרובות".
לוק אספרי, מנהל חטיבת ה-BRS ב-EMC לאזור EMEA דרום, אמר לאנשים ומחשבים, כי החטיבה הוקמה לאור הביקוש שהגיע מהלקוחות בשוק. "המסר העיקרי היום הוא שצריך לעצב מחדש את ארכיטקטורת הגיבוי", אמר. "מדובר בחסכון במקום, בזמן וביכולת להגיע אל הנתונים בזמן אמת".
נוני אמר, כי "כשדטה-דומיין (Data Domain) נרכשה בידי EMC, היא כבר הייתה מספר אחת בעולם בתחום הדה-דופליקציה. Avamar הייתה אז מהמובילות בתחום הגיבוי עם מניעת כפילות, וכיום, לאחר הרכישות, EMC מובילה בתחום הזה. בישראל אנחנו יחסית חדשים, אבל לקוחות מבינים שהם צריכים להיכנס לעולם הזה ומהר, ואין לקוח שלא מתעניין". נוני אף אמר, כי "הרכישה בידי EMC פתחה בפנינו ערוצים חדשים".
לפי נוני, הגידול במכירות גיבויים המבוססים על קלטות טייפ נמצא בירידה מתמדת מאז 2005. הוא אף טען שהצפי הוא לירידה של כ-30% במכירות בתחום זה בין 2010 ל-2013. לדבריו, הפער מתמלא על ידי פתרונות שמבוססים על שמירת הגיבויים בדיסקים. בנוסף, לפי נוני, בשלוש השנים האחרונות חלה עלייה של 45% במכירה של מערכות דה-דופליקציה. "הקלטות לא ייעלמו כל כך מהר, אבל כל לקוח שאנחנו מגיעים אליו מבין שצריך לעבור לגיבוי בדיסק. זה יכול להתקיים, וזה משנה את כל הגישה", הוסיף.
עוד הסביר נוני, כי בשיטת הגיבוי הנוכחית, ובגלל הרגולציות שמחייבות שמירת גיבויים עד ארבעה חודשים אחורה, על כל טרה בעולם האמיתי יש צורך בכ-10 טרה בקלטות בעולם הגיבוי. "בשיטה שאנחנו מציעים, על אותה תקופת זמן, יש צורך בשטח אחסון בגודל של פי 1.1 בלבד", אמר. "מעבר לכך, בשיטת הגיבוי לטייפ, הסיכוי לאבד מנתונים יחסית גבוה, ובשיטה שמבוססת על דיסקים – המידע זמין וקל לשלוף אותו בכל רגע נתון, מבלי לחשוש כמעט לאובדן".
"בגדול, אנחנו רואים לקוחות שמדווחים על צמצום לאורך כל הדרך מבחינת עלויות ומבחינת שטח אחסון, וזאת עובדה בשטח. אנחנו רואים מקרים של צמצום ביחס של 20:1 ואפילו יותר", סיכם. "כיום ברור מאוד שלהחזיק גיבויים על טייפ לאורך זמן זה פשוט בזבוז כסף. גם אם מנסים לחסוך כיום את המעבר, בעוד שנה חוזרים למצב שאין בו ברירה – חייבים להשתמש בדה-דופליקציה".
תגובות
(0)