המפוטרים החדשים של גוגל: רובוטים
החברה "פיטרה" - או יותר נכון ניטרלה - צי רובוטים מיוחד שהיא עצמה פיתחה, ושהועסק במטות שלה לצורך ניקוי קפיטריות ● הסיבה גם הפעם, בדיוק כמו שהובהר בעת פיטורי עובדים אנושיים - קיצוצים
אלפבית, החברה אם של גוגל, בחרה באחרונה לנטרל רובוטים שעלות תפעולם גבוהה במיוחד, ובכך הכניסה גם את הישויות האוטומטיות הללו לרשימת המפוטרים האחרונים שלה, בגין קיצוצים בהוצאות.
תפקידם של הרובוטים שנוטרלו – שנוצרו על ידי חטיבה בת של גוגל המתמחה ברובוטיקה Everyday Robots – היה סילוק אשפה וניקיון של שולחנות הקפיטריות ברחבי מטות גוגל, והמהלך האחרון לסיים את עבודתם בוצע כחלק מקיצוץ תקציבי כולל החברה, כך לפי דיווח ב-Wired.
מחלקת Everyday Robots – שהייתה אחת החטיבות של גוגל אשר נסגרו על ידי המנכ"ל, סונדר פיצ'אי – הכשירה 100 רובוטים חד-זרועיים על גלגלים שתפקידם היה לעזור לנקות את הקפיטריות של החברה, לסחוב שולחנות, כמו גם להפריד אשפה ולמיין פריטים למיחזור. הרובוטים גם עזרו לשמור על חדרי ישיבות נקיים במהלך המגיפה. כמה מאבות הטיפוס של הרובוטים הללו הועברו אל מחוץ למעבדה ועשו מטלות שימושיות בכל מתקני גוגל בעמק הסיליקון, אבל נראה שהעידן הזה מסתיים כעת.
"Everyday Robots לא יהיו עוד פרויקט נפרד בתוך אלפבית", אמרה דניס גמבואה, ראשת חטיבת השיווק והתקשורת של Everyday Robots. "חלק מהטכנולוגיה וחלק מהצוות יאוחדו למאמצי רובוטיקה קיימים בתוך Google Research", היא הוסיפה והבהירה.
מוצר מורכב לפיתוח, יקר ונטול קהל יעד ריאלי
באתר החטיבה נכתב כי "יצירת רובוט שניתן ללמד על ידי כל אחד דורשת התמודדות עם כמה מהאתגרים הקשים ביותר בתחום הרובוטיקה. כיום, רובוטים הם יקרים ומבצעים משימות מיוחדות מאוד. אבל מה אם כמעט כל אחד יוכל להסביר וללמד את הרובוט? הם יכלו לעזור לאנשים בכל מה שהם צריכים, לעשות משימות שעוד לא חלמנו עליהן. בניית רובוטים שיכולים לפעול באופן אוטונומי בסביבות אנושיות לא מובנות, כמו הבתים והמשרדים שלנו, היא בעיה מורכבת ובלתי פתורה. זה מצריך התמודדות ושילוב של כמה מאתגרי החומרה והתוכנה הקשים ביותר בתחום הרובוטיקה כיום. פרויקט Everyday Robot בונה סוג חדש של רובוט-לומד – כזה שיכול בסופו של דבר ללמוד לעזור לכולם, כל יום".
על פי Wired, החטיבה Everyday Robots העסיקה בעבר יותר מ-200 עובדים, אך לא הצליחה לבטא חזון ברור וקוהרנטי, מכיוון שמנהליה לא יכלו להחליט אם הם רוצים להתמקד במחקר מתקדם או אם הם מקווים לייצר מוצר המיועד לשוק עצמו. עקב כך, הרובוטים שייצרה החטיבה היו יקרים מדי – כל אחד מהם עלה עשרות אלפי דולרים – מה שגם להם לא להיות מוצר זמין עבור מרבית הלקוחות הרגילים.
מעבר לכך, גם למצבה המדורדר של הכלכלה העולמית לאחר שנות הצמיחה הגבוה במהלך הקורונה, הייתה תרומה לכישלון הפרויקט. לאחר שהחברה חוותה ירידה בהכנסות מפרסומות בשנה שעברה, גוגל פיטרה 12,000 עובדים בחודש שעבר, וכאמור, גם חברי צוות Everyday Robots הושפעו ממהלך זה.
מגוגל לא נמסר מה יעלה בגורל הרובוטים והאם נמצא להם כבר שימוש או מקום עבודה אחר.
זאת בדיחה?