טוויטר שוב מפטרת לפחות 200 עובדים – כ-10% מכוח העבודה שנותר

זהו סבב הפיטורין האחרון בסדרת קיצוצים שהתחוללה מאז שאילון מאסק השתלט על החברה באוקטובר האחרון, והוא כולל מנהלת מוצר בכירה, אסתר קרופורד, שהייתה אחראית על ה-Twitter Blue ושנחשבה למשתייכת ל"אנשי מאסק"

הרשת החברתית שבבעלותו מוצפת בתוכן אנטישמי וניאו נאצי. אילון מאסק, הבעלים של X.

אילון מאסק, הבעלים החדש יחסית של טוויטר, שנכנס גם לתפקיד מנכ"לה בשלהי אוקטובר האחרון, עשה זאת שוב – הוא פיטר כעת עוד עובדים והשאיר את החברה בסך הכל עם כ-2,000 עובדים ממתוך כ-7,500 מועסקיה לפני שנכנס לנעלי הבוס, כך דיווח הניו יורק טיימס אתמול (א'). בסבב הנוכחי נכללו כ-200 מועסקים, המהווים כ-10% מכוח העבודה שנותר לחברה.  

כזכור, כבר עם העברת הפלטפורמה לידיו, הודיע מאסק על פיטורי חצי מעובדי החברה והמשיך לפטר אנשי צוות רבים בחודשים האחרונים. הוא הגן על ההחלטה הקשוחה שלו להביא לעזיבת רבים מהעובדים באמצעות הסברים אודות מצב כספי גרוע של הרכש החדש שלו, וחובה לקצץ בעלויות כדי לאזנו, וניסה להרגיע את העובדים הנסערים שנותרו בחברה בכך שהצהיר כי מי שפוטרו קיבלו שלושה חודשי שכר מהחברה כפיצוי.

אסתר קרופורד, סמנכ"לית ניהול מוצר בטוויטר, שהייתה אחראית על ניהול תוכנית המנויים החדשה Twitter Blue.

אסתר קרופורד, סמנכ"לית ניהול מוצר בטוויטר, שהייתה אחראית על ניהול תוכנית המנויים החדשה Twitter Blue.

המפוטרת הבכירה המשמעותית בסבב – האחראית על Twitter Blue

על פי מספר דיווחים שונים, מאסק פיטר כבר כמעט 1,000 עובדי טוויטר שביקרו אותו או את החלטותיו. במסגרת הפיטורים האחרונים עליהם מדווח כעת נכללה גם אסתר קרופורד, סמנכ"לית ניהול מוצר שעבדה בטוויטר, והייתה אחראית על ניהול תוכנית המנויים החדשה Twitter Blue. פיטוריה של קרופורד הפתיעו רבים בפנים ומחוץ לחברה.

שירות המנויים, שהגיע לטוויטר כחלק מעידן מאסק, מציע תכונות פרימיום כגון ביטול ציוץ, תיקיות, ועוד, ובעיקר מעניק למשתמש שרוכש אותו, ב-8 דולר בחודש, את סימון ה-וי הכחול המאמת את זהותו. השירות היה אמור להיות "מוצר" שהפלטפורמה המצייצת תמכור להמונים, אך לפי הדיווחים השונים עד כה הוא נרכש על ידי כ-300 אלף משתמשים בלבד, מתוך מאות המיליונים הפעילים בשירות, ולכן נחשב ככישלון. אי הצלחת המוצר היא כנראה העילה לפיטורי קרופורד, ולמעשה גם הסיבה לסבב הפיטורים החדש כולו, אחרי שחבילת המינויים לא הצליחה לסייע לחברה לזכות בהכנסות נוספות גדולות כצפוי.

קרופורד, כאמור, עסקה בשיקום ובהשקת Twitter Blue, וכן  עבדה על פרויקט של פלטפורמת תשלומים דיגיטליים בטוויטר. לפני שהחלה לעבוד בחברה, הייתה קרופורד מייסדת ו-CEO של Squad, אפליקציית שיחות ווידיאו שנרכשה בידי טוויטר ב-2020. לאחר מכן, Squad נרכשה על-ידי מאסק ב-2022, מה שעורר את החשד שקרופורד היא אחת מנאמני מאסק בחברה. לאחרונה, קרופורד ועוד 200 אנשי Twitter Blue קודמו למעמד Twitter Red – מנוי VIP שהוענק לתומכי מאסק המועסקים ברשת החברתית המצייצת. פיטוריה של קרופורד, לפיכך, באו בהפתעה גמורה ולא היו צפויים.

עמק הסיליקון הגיב בתדהמה

מאסק, שגם הניהול שלו את הפלטפורמה לא נחשב כהצלחה גדולה, בלשון המעטה, בינתיים, בישר שככל הנראה ימצא מנכ"ל חדש לטוויטר לקראת סוף 2023, כשהחברה תתאזן תקציבית, להערכתו.

באופן מתמיה, דווקא גל הפיטורים האחרון הזה מטעם מאסק טלטל איכשהו את עמק הסיליקון, וזאת על אף שחברות היי-טק רבות עסקו אף הן בצמצום כוח האדם שלהן בחודשים החולפים.

אמנם רוב מנהיגי הטכנולוגיה לא הגיבו בפומבי לסבב הפיטורים האחרון בטוויטר, אך חלקם בחרו הפעם להביע את דאגותיהם או תמיכתם בעובדים שנפגעו.

כך למשל, ג'ק דורסי, לשעבר מנכ"ל טוויטר ומייסד משותף שלה, צייץ "אני מצטער" עם אימוג'י של לב ותיוג של אסתר קרופורד. מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא, אמר כי "הזדעזע" ממעשיו של מאסק והציע להעסיק כמה מהמהנדסים שפוטרו. סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל – שהיום דיווחנו כי "פיטרה" גם רובוטים כחלק מהקיצוצים בחברה –  אמר שהוא מקווה שטוויטר "תמצא דרך קדימה שתכבד את המשתמשים והעובדים שלה".

קרופורד עצמה הגיבה לדבר פיטוריה בחשבון הטוויטר שלה. היא הביעה את עצבותה וכן המשיכה והפגינה את האמון שלה בעבודתה ובחברי צוותה. בנוסף היא רמזה בדבריה שמאסק לא ידע לנצל את הכישרון שלה. היא לא חשפה מה התוכניות שלה לעתיד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים