"החיבור בין AI למחשוב עתיר ביצועים יחולל מהפכה בכל תחום"

"כמו כן, חיבור זה יביא לתאוצה משמעותית ביכולות של כל אחד משני שדות אלה", כך אמר מארק או'רגן, CTO לאזור EMEA ב-דל טכנולוגיות

מארק או'רגן, CTO לאזור EMEA ב-דל טכנולוגיות.

"אנחנו נמצאים בנקודת מפנה מעניינת בעולם הטכנולוגי. הבינה המלאכותית היא לא דבר חדש, וכך גם מחשוב עתיר ביצועים. אלא שכיום יש לנו את היכולת לשלב את שני השדות הטכנולוגיים הללו – שילוב שיניב את המשוואה 3=1+1. הדבר יחולל מהפכה בעולמות רבים, ובראשם בעולם המחקר בכלל והמחקר האקדמי בפרט, כמו גם ביכולות הגנת הסייבר", כך אמר מארק או'רגן, CTO לאזור EMEA – אירופה, המזרח התיכון ואפריקה – ב-דל טכנולוגיות.

או'רגן דיבר בפתח כנס שערך היום (ד') במלון ריץ בהרצליה הסניף הישראלי של דל, בשיתוף אנבידיה ו-VMware, ובהפקת אנשים ומחשבים.

לדבריו, "אנחנו משתמשים בבינה מלאכותית כבר שנים רבות במוצרים שלנו. מה שהשתנה באחרונה הוא ההנגשה לבינה המלאכותית. כך גם בעולם המחשוב עתיר הביצועים (HPC) – תחום שבו אנחנו פעילים כבר מ-1999. כך, כבר לפני שנים סייענו לנאס"א עם היכולות שלנו בתחום לבצע חישובים מורכבים. החיבור של מחשוב עתיר ביצועים לתחום ה-AI יביא לתאוצה משמעותית ביכולות של כל אחד משני שדות אלה".

שלוש הרגליים שעליהן נשענת האסטרטגיה של דל

או'רגן אמר כי "האסטרטגיה של דל נשענת על שלוש רגליים: האחת היא דמוקרטיזציה של הטכנולוגיה. זו תביא לכך שנוכל להביא יותר IT, בצורה קלה ופשוטה יותר, ליותר משתמשים וארגונים – לא רק לארגוני ענק כמו נאס"א או CERN (הארגון האירופי למחקר גרעיני – י"ה). הרגל השנייה היא מיטוב. זהו נושא חשוב: יש למטב את מערכות ה-IT ולעזור לקדם את יכולות הפיתוח שלהן. הרגל השלישית היא AI. הכנסת רכיבי בינה מלאכותית תניב לארגונים יותר חדשנות ויותר מהר. כלל השינויים הללו יקרו בשל ההאצה של הטכנולוגיות האלה בכניסתן לכל שכבת מחשוב – מהדאטה סנטר, דרך העולם האפליקטיבי ועד לעננים. הכנסת מודלים של AI לטובת הדמיות שונות, בשילוב HPC, תביא לשלב חדש: יותר יכולות ניתוח מעמיק, יותר תגובות אוטומטיות – ובזמן אמת".

צילום ועריכת וידיאו: דותן גור

בדבריו ציין או'רגן כמה דוגמאות למקרים שבהם חוקרי החברה השתמשו בשילוב בין HPC לבין AI, ביניהן בקרב ארגוני אקדמיה, דוגמת MIT, מוסדות פיננסיים, ארגוני בריאות ושתי חברות רכב – טויוטה ופורד. הוא הוסיף כי "בקרב אחד הלקוחות שלנו, גוף בריאות גדול, הפעלת הטכנולוגיה המשולבת הזו הביאה לקיצור זמן קבלת ההחלטות של הצוות הרפואי מדקות – לעשרות שניות. במקרה ספציפי זה, ההבדל הוא בין גזר דין מוות לחולה לבין הצלתו".

עוד הוא אמר ש-"החיבור בין עולמות המחשוב עתיר הביצועים והבינה המלאכותית יחולל שינויים דרמטיים בכל שדה פעילות אנושי – מארגון בריאות ועד לחברת תעופה. מטרתנו היא להקל על עסקים לבנות ולהשתמש ביכולות הבינה המלאכותית לטובת, למשל, שירות לקוחות טוב יותר, תובנות שוק, מחקר ארגוני ומגוון רחב של אפשרויות נוספות. יחד עם אנבידיה אנחנו מסייעים לארגונים לנתח נתונים ולפרוס בקלות רבה יותר בינה מלאכותית יוצרת (Generative AI) – באופן אחראי ומדויק. כך, לקוחות יוכלו לאמן את המידע שלהם, על מנת להנגיש אותו ללקוחות שלהם, או כדי להגיע לתשובות לשאלות מורכבות מאוד. באופן זה, נעניק לארגונים את הכוח להמיר נתונים לתוצאות חכמות יותר ובעלות ערך גבוה יותר, תוך הגנה עליהם. נסייע לחברות לפרוס במהירות יישומי בינה מלאכותית מותאמות, כדי להניע החלטות מהימנות המבוססות על הנתונים שלהן. כך הן ישיגו ערך מהיר ובטוח יותר מכמויות הנתונים העצומות שהן לא משתמשות בהן מספיק כיום. זה יאפשר לחלק מאותן חברות ליצור מגוון של פתרונות בינה מלאכותית, שיוכלו להמציא מחדש את התעשיות שלהן".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. זיו

    סביר בהרבה התרחיש שיוביל אותנו לאסון במימדים שלא הכרנו קודם...

אירועים קרובים