"ניהול הפרויקטים העתידי יהיה מתקדם טכנולוגית וישלב AI"
"עתיד ניהול הפרויקטים בהיר, מרגש ומוזר, אבל בדור הבא, הפרויקטים יסתיימו בזמן, בתקציב מותאם ועם הרבה צחוקים בדרך", אמר משה יונה, נשיא ומנכ"ל העמותה לניהול פרויקטים, PMI ישראל
"הדור הבא של מנהלי הפרויקטים ושל מקצוע ניהול הפרויקטים יהיה מרגש ומבטיח ביותר. דור זה יפעל על בסיס תפיסה מחשבתית שונה. הוא יהיה מתקדם טכנולוגית, ויכלול שילוב של בינה מלאכותית. זו תתפוס מקום משמעותי בעבודה, היא תקל ותייעל אותה מאוד", כך אמר משה יונה, נשיא ומנכ"ל העמותה לניהול פרויקטים, PMI ישראל.
יונה דיבר בפתח הכנס השנתי של PMI. האירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ד') באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מקצוענים.יות מהתחום. הוא התקיים זו הפעם ה-27 ונשא את הכותרת "הדור הבא של ניהול הפרויקטים". את המליאה המרכזית הנחתה אילנית פרימן, חברת PMI ישראל.
"יש מי שסבור שהדור הבא של מנהלי הפרויקטים יורכב מרובוטים. זה פשוט לא נכון", אמר יונה. "מנהל הפרויקטים של הדור הבא יהיה בדיוק כמו זה של הדור הנוכחי, למעט כמה הבדלים מהותיים. אנשי הדור הבא של ניהול הפרויקטים יהיו כל כך מיומנים בטכנולוגיה, עד כדי כך שהם יוכלו לנהל פרויקטים בקלות כמעט מרחם אימם. זהו עולם חדש ואמיץ. הם ישלטו באימוג'ים, יביעו רגשות ורעיונות מורכבים, וישגרו הוראות באמצעות פרצופים, סמייליים ואגודלים למעלה. עתיד ניהול הפרויקטים הוא בהיר, מרגש וקצת מוזר, אבל בדור הבא של המנהלים, הפרויקטים יסתיימו בזמן, בתקציב מותאם ועם הרבה צחוקים בדרך".
"גם ניהול הפרויקטים נדרש להשתנות"
"עם זאת", ציין, "ככל שהעולם מתפתח ומשתנה, גם ניהול הפרויקטים נדרש להשתנות. מגמה מרכזית אחת, שאנחנו רואים אותה כבר עכשיו, היא השימוש המוגבר בטכנולוגיה. כלים כגון תוכנות ניהול פרויקטים, פלטפורמות שיתופיות ומערכות ניתוח נתונים יאפשרו למנהלי פרויקטים לעבוד בצורה יעילה ואפקטיבית יותר מאי פעם, עם תקשורת טובה יותר, ניטור בזמן אמת של התקדמות הפרויקט ויכולת הסתגלות מהירה לנסיבות משתנות".
לדבריו, "מנהלי פרויקטים צעירים רבים מייחסים ערך גבוה לאיזון בין עבודה לחיים ולגמישות. סביר להניח שהם יעבדו מרחוק, ובלוחות זמנים גמישים. הם גם יעסקו בקיימות, באחריות חברתית ובשיקולים אתיים, וישלבו ערכים אלה בפרויקטים שלהם".
"יש ל-AI פוטנציאל להפוך למשמעותי בניהול הפרויקטים"
יונה אמר כי "יש לבינה המלאכותית פוטנציאל להפוך לכלי משמעותי בתחום ניהול הפרויקטים. ה-AI יסייע למנהלי הפרויקטים לשפר את התהליכים ולהגביר את היעילות. בשל יכולתו לנתח כמויות גדולות של נתונים במהירות ובדייקנות, ה-AI יעזור למנהלי הפרויקטים לקבל החלטות מושכלות ולשפר את תוצאות הפרויקט".
הוא הוסיף כי "הבינה המלאכותית מחוללת מהפכה בדרך שבה מנהלי הפרויקטים עובדים ומסייעת לייעל את העבודה, לנהל משאבים ולהפחית עלויות. היא תשנה את העולם הזה בכמה דרכים: ניתוח וחיזוי; זיהוי סיכונים והזדמנויות; קבלת החלטות מושכלות; שימוש ב-NLP (עיבוד שפה טבעית); דיוק בתוכניות הפרויקט, תוך סנכרון בין כל בעלי העניין; תמיכה מבוססת צ'טבוטים לחברי צוות הפרויקט; אוטומציה וניהול משימות שחוזרות על עצמן; יכולת להקצאת משאבים יעילה יותר; וכן ניתוח ביצועים וקבלת תובנות כיצד לשפר אותם".
"ככל שה-AI משתלב יותר בניהול פרויקטים", סיכם יונה, "מנהלי הפרויקטים עשויים להתמודד עם ארבעה אתגרים: אבטחת מידע, הטיות, התנגדות לשינוי והיעדר אינטראקציה אנושית. ככל שהבינה המלאכותית תוסיף להתפתח, היא תהפוך לכלי חשוב עוד יותר עבור מנהלי פרויקטים שמעוניינים להישאר בקדמת הטכנולוגיה. הבינה המלאכותית היא לא תחליף לבינה האנושית, כי אם כלי שיכול לעזור לעבוד בצורה יעילה ואפקטיבית יותר".
פרסים לניהול של פרויקטים מצטיינים
גלית עמנואלי-שואף, חברת דירקטוריון PMI ישראל, קיבלה באירוע תעודת הצטיינות על התנדבותה בעמותה מידי ארז קוטנר, דירקטור ב-PMI ויו"ר POY.
כמו כן, במהלך הכנס חולקו פרסים לניהול של פרויקטים מצטיינים. במקום הראשון במסלול תשתיות טכנולוגיות זכתה אמדוקס על הפרויקט להעברת ארונות שרתים מדאטה סנטר בפילדלפיה לאילינוי, עבור לקוחת החברה – אופטימה. את הפרס קיבלה אסנת ברלין-כתר, מנהלת הפרויקט. במקום הראשון במסלול תרומה לקהילה זכה פרויקט בריאות הגן, שבמסגרתו נערכות בדיקות פוטו סקרינינג לאיתור בעיות בריאות בעיניים. את הפרס קיבלה נסיה כהן, מנהלת הפרויקט במשרד הבריאות. במקום הראשון במסלול הביטחון זכה פרויקט שדרוג מערכת קרן אור לגרסה 5.0.
תגובות
(0)