76% ממנהלי ה-IT בארץ: ה-AI הג'נרטיבית תמלא תפקיד בולט בארגון
הבינה המלאכותית היוצרת יוצרת שיבוש בעולם בכלל ובתחום ה-IT פרט ● דו"ח סיילספורס חשף בנוסף כי בעולם אחוז מנהלי ה-IT הסבורים שה-GenAI תתפוס מקום משמעותי בארגוניהם גבוה אף יותר מבישראל, ועומד על 86%
סיילספורס, חברה עולמית המתמחה בתחום ה-CRM ובטכנולוגיות ענן, פרסמה באחרונהה דו"ח על שירותי ה-IT בארגונים (State of IT Report). המחקר מבוסס על סקר שנערך בקרב למעלה מ-4,000 מנהלי IT ברחבי העולם.
אחד הממצאים המרתקים בדו"ח הוא העובדה ש-76% ממנהלי ה-IT בישראל מצפים ש-AI ג'נרטיבית (GenAI) תמלא תפקיד בולט בארגונים שלהם בעתיד הקרוב.
הסקר ממחיש כיצד חברות חושבות מחדש על האסטרטגיות והטקטיקות שלהן, על רקע הביקוש הגובר לשירותיהן, איומי האבטחה וההתפתחויות מתמשכות בתחום הבינה המלאכותית.
אספנו עבורכם את התובנות המרכזיות שעולות מהסקר.
AI ואוטומציה הם בעדיפות ראשונה
78% ממנהלי ה-IT בעולם מאמינים שתפקיד הבינה המלאכותית בארגונים שלהם מוגדר בצורה טובה. העלייה המטאורית של בינה מלאכותית יוצרת פותחת הזדמנויות חדשות במרדף של ה-IT אחר יעילות וקנה מידה.
סקר נפרד שנערך בקרב מנהלי IT בעבר, מצא כי 57% מהם ראו בבינה מלאכותית יוצרת מהפכנית, עם פוטנציאל לשפר משמעותית את חווית הלקוחות והעובדים כאחד. הסקר החדש מראה כי תחושות אלו רק מתחזקות. למעשה, 86% ממנהלי ה-IT בעולם (ו-76% בישראל, כפי שכבר כתבנו) מצפים כי AI ג'נרטיבית תמלא תפקיד בולט בארגונים שלהם בעתיד הקרוב.
יחד עם זאת, למרות ההתלהבות שלהם מהפוטנציאל של ה-GenAI, למנהלי IT יש כמה הסתייגויות בנושא: כמעט שני שלישים (64%) ממקבלי ההחלטות בתחום ה-IT חוששים מההשלכות האתיות של הטכנולוגיה, ו-62% הביעו דאגה לגבי השפעתה הפוטנציאלית על הקריירה שלהם.
עם זאת, 87% אחוז ממנהלי ה-IT מצפים ליותר השקעות בתחום האוטומציה בארגונים שלהם במהלך 18 החודשים הבאים, מה שמשקף את העובדה ש-58% אינם מרוצים מרמת האוטומציה שהם יישמו עד היום.
סביר להניח שהתעשייה תראה את המגמות הללו משפיעות על תכנון וביצוע IT בשנים הבאות, ככל שהטכנולוגיות הללו ותפקידיהן בעסקים ובחברה יתפתחו.
איומי אבטחה ממשיכים להטיל צל
טכנולוגיות המתפתחות במהירות מאפשרות לעסקים ליצור אפליקציות חדשניות, אך הן גם פותחות דלת לאיומי אבטחה חדשים ששחקנים רעים יכולים לנצל. הדבר מעורר דילמה עבור צוותי IT, שכן 67% ממנהלי ה-IT מדווחים על בעיות באיזון בין יעדי העסק והאבטחה.
בעוד שרשימת האיומים שיש לדאוג להם ארוכה – תוכנות זדוניות, פישינג, מערכות פגיעות מדור קודם ועוד – צוותים מאמצים מגוון טקטיקות אבטחה, כאשר בישראל גיבוי נתונים ושחזור פרוטוקולים הם הטקטיקה הכי פופולרית (51%), כשאחריה משתמשים בניטור האירוע (47%) ואימות רב-גורמי (45%).
ככל שהדרישות העסקיות עולות – צוותי ה-IT מתמקדים ביעילות תפעולית
כיום, כמעט שני שליש (62%) מארגוני ה-IT מתקשים לעמוד בדרישות העסקיות – נתון שצפוי לעלות, שכן 74% מראשי ה-IT מצפים לעלייה בביקוש במהלך 18 החודשים הקרובים.
כמו כן, 69% ממנהלי ה-IT מצפים להגדלת תקציב במהלך השנה וחצי הקרובות ו-57% מצפים לתוספת עובדים. עם זאת, צוותים כיום מרוכזים גם בניצול מרבי של המשאבים הקיימים שלהם, כאשר 89% מתמקדים יותר ויותר ביעילות תפעולית.
"מחלקות IT מתבקשות כיום לעשות יותר עם פחות, לחסוך בעלויות, להשיק מוצרים מהר יותר ולספק חוויות טובות יותר ללקוחות ולעובדים. לכן, זה קריטי עבור CIOs ומנהלי IT להתמקד ביעילות תפעולית ושיפור תהליכים", אמר שי גולן, מנהל מערך הפריסייל בסיילספורס ישראל, "בצורה כזו, הצוותים יהיו פרודוקטיביים יותר וישיגו הצלחה עסקית".
חוסר תיאום בין מחלקות בתוך הארגון מונע ממחלקות ה-IT לתעדף את המשימות החשובות ביותר. רק 35% ממנהלי ה-IT מרגישים שה-KPIs שלהם תואמים לאלו של מחלקות אחרות. עבור מנהלי IT בישראל, המטרות העיקריות הן קצב שחרור מוצרים ושביעות רצון/חוויות הלקוחות.
הפצת נתונים ודרישות עסקיות מעוררות גישות חדשות לפיתוח ואינטגרציה של יישומים
הביקוש לאפליקציות נמצא בנסיקה בלתי פוסקת. 57% ממנהלי ה-IT בארץ מצפים שהביקוש לאפליקציות ללקוחות יגדל במהלך 18 החודשים הקרובים, ו-56% אומרים את אותו הדבר עבור אפליקציות לעובדים. זה נתון מטריד, שכן רק 19% מצוותי ה-IT בארץ יכולים לתמוך בכל בקשות הפיתוח שהם מקבלים כרגע.
חוסר ההתאמה הקיים בין הביקוש וההיצע של האפליקציות, דורש ממנהלי ה-IT גישות חדשות. כלים עם קוד נמוך וללא קוד (Low code and No code) הן שיטות שמשתמשים בהן לרוב בכ-77% ממחלקות ה-IT.
אבל, פיתוח האפליקציות הוא רק חלק אחד מהפאזל. מכיוון שכמות העבודה דורשת יותר ויותר נתונים ממקורות שונים, 88% ממנהלי ה-IT רואים באינטגרציה של מערכות/יישומים קריטית, הן לחוויית הלקוח והן לחוויית העובדים. ארגונים משתמשים כעת בממוצע של 1,061 יישומים שונים. למרות שמספר זה גדל מדי שנה, רק 29% מהאפליקציות באמת הוטמעו בחברות.
קיימות נמצאת על סדר היום של מנהלי ה-IT
מעבר לסדרי העדיפויות והאתגרים היומיומיים שמנהלי IT מתמודדים איתם, ישנן גם בעיות אחרות שהם צריכים להתמודד איתן, כמו למשל שינויי אקלים. עם הופעת דרישות חדשות לדיווח על קיימות, חשבונאות פחמן נכנסת יותר ויותר לתחום ניהולם.
79% מארגוני ה-IT ביצעו תהליכים להפחתת פליטת גזי חממה, ו-87% ממנהלי ארגונים אלה מרגישים שהם יכולים לעקוב ולדווח ביעילות על פליטות אלו. עם זאת, העבודה לא נעצרת שם, מכיוון שעובדים רבים מדווחים כי הם זקוקים להכשרה נוספת כדי לעמוד ביעדי הפליטות.
תגובות
(0)