"ה-AI יעצים את יכולות הטיפול של ארגונים בנתונים"
"האמת הארגונית צריכה להיראות - ולא רק להיעשות", אמר ינאי מילשטיין, סמנכ''ל מכירות תוכנה בקבוצת אמן ● הוא פירט בכנס שערכה החברה על האתגרים בעולם ניהול הנתונים - והפתרונות להם
"תחום הטיפול בנתונים – ניהול ומיצוי המידע מהם – הוא מורכב ומאתגר. ארגונים נדרשים לו בכמה מקרים: הגירת מערכות, מעבר לענן או לסביבה מרובת עננים, אינטגרציה בין מערכות ענניות ובין עננים שונים, וכן פתרון היברידי, כשחלק מהנתונים נותר בדאטה סנטר המסורתי. ניהול נתונים יעיל הוא חיוני להצלחה עסקית, אלא שבהינתן צונאמי המידע שארגונים חווים, גישות טיפול ידניות לניהולם לא רלוונטיות עוד. הן אורכות יותר מדי זמן וצורכות יותר מדי משאבים. כעת, התחום עבר שלב, עם כניסת הבינה המלאכותית היוצרת: ארגונים יכולים להזין הנחיות פשוטות בשפה טבעית כדי לגלות, לתקשר ולנהל את נכסי הנתונים שלהם", כך אמר ינאי מילשטיין, סמנכ"ל מכירות תוכנה בקבוצת אמן.
מילשטיין דיבר בכנס שערכה החברה, נציגת אינפורמטיקה בישראל. האירוע התקיים אמש (א') במשרדי אמן בפתח תקווה, תחת הכותרת "עתיד ניהול הנתונים ושילובם" ובהשתתפות בכירים בעשרות מלקוחות החברה.
לדברי מילשטיין, "תחום הטיפול בנתונים עבר כמה שלבים במהלך השנים. בתחילה, הנתונים היו ממוקמים באופן נפרד ב-'עמודים'. עם התפתחות הנתונים הם עברו למחסני נתונים – DWH, עם ממשקים בין מערכות. אז הוטמעו כלי גזירת ושליפת נתונים – ETL. אחר כך הועמק הניתוח לטובת הפקת תובנות, ניתוח בזמן אמת וטיוב הנתונים. כיום אנחנו בשלב שבו האמת הארגונית צריכה להיראות ולא רק להיעשות. נדרשים פתרונות ניהול נתונים מלאים, שכוללים את כל שרשרת הרכיבים מכל השלבים".
כלי הבינה המלאכותית היוצרת של אינפורמטיקה
מילשטיין דיבר בהקשר זה על הפתרון של אינפורמטיקה, Claire GPT, שעליו היא הכריזה באחרונה. "מדובר בכלי בינה מלאכותית יוצרת, שיגיע לשוק בתחילת 2024 ויפשט את הטיפול בנתונים", אמר. "הוא מאפשר למשתמשים ארגוניים לצרוך, לעבד, לנהל ולנתח נתונים באמצעות הנחיות בשפה טבעית פשוטה. הכלי ישולב עם ענן ניהול הנתונים של אינפורמטיקה, IDMC. הוא יסייע למשתמשים, עם ממשק טקסט, להזין הנחיות פשוטות בשפה טבעית, כדי לטפל ולנהל בנכסי הנתונים שלהם".
הוא ציין כי "הכלי בונה את יכולת ה-ETL בעצמו. כיום, ארגונים משקיעים משאבים אדירים בבניית ממשקים למערכות הארגוניות בענן. עם הכלי החדש, המפתח 'יסביר' לבינה המלאכותית את התהליך שהוא רוצה לבנות – והכלי פשוט יבנה אותו. בעזרת הכלי, מפתחים יגבירו את התפוקתיות שלהם בעשרות אחוזים, עם אמת ארגונית מדויקת ותובנות עמוקות יותר".
"נסייע למנהלי הנתונים לעשות יותר בעולמות של גילוי נתונים, יצירה ועריכה של מבני וקבצי נתונים, חקירת מטה-דאטה, בחינת איכות הנתונים ומערכות היחסים ביניהם, ויצירת כללים לאיכות נתונים", הוסיף. "הפתרון יקצר בעד 80% את הזמן הנדרש למשימות ניהול נתונים מרכזיות. הכלי מעבד 54 טריליון תעבורות מדי חודש, מה שמבטיח שהתשובות שמפיק ה-AI מבוססות על מציאות ואינן הזויות".
רכיב חדש בפלטפורמת ניהול הנתונים האחודה של אינפורמטיקה
מילשטיין הוסיף כי "בכנס לקוחות ושותפים שאינפורמטיקה ערכה באחרונה הוצג INFACore – רכיב חדש בפלטפורמת הטיפול בנתונים האחודה שלה. הוא מעניק יכולות אינטגרציה שתהיינה זמינות למפתחים, לצורך פיתוח תהליכים מהיר ויעיל יותר, עם SDK עבורם לצורך שימוש ביכולות הפלטפורמה בתוך הקוד. עוד הוצגה בכנס DDISA – יכולת לשלוט ולנהל חלקים מסביבת הלקוח, המאפשרים לייצר סביבה ניתנת לגידול והרחבה, שמנוהלת על ידי פלטפורמת אינפורמטיקה. כך יהיה ניתן לערוך פעולות עיבוד בסביבת הלקוח על ידי אינפורמטיקה".
לסיום אמר מילשטיין כי "קבוצת אמן מייצגת את אינפורמטיקה מזה יותר משני עשורים. יש לה עשרות לקוחות ארגוניים בארץ, שנהנים מפתרונות ניהול מידע – החל משאיבת הנתונים, דרך ניהולם וכלה בהצגתם על פלטפורמה אחודה, שמהווה יתרון עסקי לארגונים. עם השקת הכלי בתחילת 2024, אני מעריך שהוא יזכה ל-'אוזן קשבת' בקרב ארגונים בישראל".
תגובות
(0)