ביל גייטס השיק פודקאסט – ודן באלצהיימר ובקנאביס
המיליארדר אירח בפרק הראשון של הפודקאסט שלו את זוג השחקנים סת' רוגן ולורן מילר, ושוחח אתם על הקרן שלהם, שעוסקת במחקר של המחלה ● גייטס הודה כי הוא עישן מריחואנה בעבר
חובבי הפודקאסטים והמתעניינים בביל גייטס ובמעשיו יכולים כעת להאזין לפודקאסט חדש של מייסד מיקרוסופט, שהפרק הראשון שלו עלה ביום ה' האחרון. גייטס קרא לפודקאסט שלו בשם עם הומור עצמי: Unconfuse Me with Bill Gates (אל תבלבל אותי עם ביל גייטס).
הפודקאסט – או, בעברית, הסכת – מבקש ללמד את המאזינים משהו חדש בכל פרק. "אני אוהב ללמוד, אפילו אם הנושא מורכב", אמר גייטס. בפרק הראשון אירח המיליארדר את זוג השחקנים סת' רוגן ולורן מילר, ועסק בפעילות שלהם להעלאת מודעות למחלת האלצהיימר, ובכך שהקנאביס יכול לעזור בהתמודדות עם המחלה.
רוגן ומילר, הנשואים זה לזו, ייסדו את ארגון Hilarity and Charity, שעוסק במחקר של המוח ובריאותו, ובסיוע למשפחות של לוקים באלצהיימר. הן למילר והן לגייטס יש קשר אישי לאלצהיימר – אחד ההורים שלהם סבל מהמחלה לפני מותו. במקרה של גייטס מדובר באביו ובמקרה של מילר – באמה. גייטס תרם בעבר פרס של 10 מיליון דולר לארגון עולמי שעוסק באלצהיימר.
מסתבר שאנשים נוטים לקבל עצות רפואיות מסלבס יותר מאשר מרופאים
לדברי רוגן, הוא מפיץ את המודעות לאלצהיימר דרך הארגון, לאחר שקרא מחקר שקבע שאנשים נוטים יותר לקבל עצות רפואיות מסלבריטיז מאשר מרופאים. הוא ציין באוזני גייטס ומאזיניו כי המודעות לאלצהיימר ולמהלך המחלה נמוכה יותר מאשר למחלות כגון סרטן ובהתאם, התרומות לצורך קידום המחקר והטיפול בה נמוכות יותר. "הסיבה ההגיונית היחידה לכך", לדבריו, "היא שאנשים מפחדים מהמחלה. צריך להיות שינוי חברתי בנושא זה".
אחד הנושאים שבהם עסק הפרק הוא ההשפעה הטובה הפוטנציאלית של קנאביס על טיפול בחולי אלצהיימר. אורחיו של גייטס ציינו שהמחקר בתחום מתקדם, אולם לדברי מילר, "אין כסף למימון מחקרים" בארצות הברית, כי הקנאביס חוקי אמנם בכמה מהמדינות שלה, אבל לא פדרלית.
רוגן אמר כי הדעה הקדומה גורסת שמעשני המריחואנה הם עצלנים. "זה לא נכון. פיתחתי את הקריירה שלי בזמן שעישנתי וויד כל יום כל היום, ואני ממשיך לעשות זאת", ציין. גייטס הודה שהוא עישן מריחואנה בעבר. "בבית הספר, מתוך 105 תלמידים בכיתה שלי, שלושה או ארבעה לא עישנו", אמר.
תגובות
(0)