נפתח קורס פיתוח אפליקציות ומשחקים לסטודנטים לחינוך והוראה
המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט ועמותת בוגרי 8200 יזמו והשיקו קורס חדש ללימודי שפת התכנות Python, שפותח במטרה להעשיר את הידע המקצועי של המורים לעתיד ולהקנות להם כלים להתמודדות עם אתגרי העולם המודרני
המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט והתוכנית לחינוך טכנולוגי TechLift מבית עמותת בוגרי 8200 משיקים קורס חדש לסטודנטים וסטודנטיות לחינוך והוראה, המשלב תכנות בסיסי בשפת פייתון (Python) והתמחות בפיתוח משחקי Ed-Tech – ללא צורך ברקע מקדים!
הקורס החדש ללימודי שפת התכנות פייתון פותח במטרה להעשיר את הידע המקצועי של המורים לעתיד ולהקנות להם כלים המותאמים להתמודדות עם אתגרי העולם המודרני והכנה לעולם התעסוקתי, ששם דגש על יזמות, יצירתיות ויכולת למידה עצמית. הקורס מיועד לסטודנטים במרכז האקדמי מכל שנות הלימודים ומתאים לכל רמות הסטודנטים.
הבחירה בשפת התכנות פייתון אינה מקרית, מדובר בשפה קלה ומהירה ללמידה, ועם זאת בשפת תכנות פרקטית ויישומית, המאפשרת שימוש רחב במגוון גדול של תחומים, בין היתר גם בפיתוח משחקים פשוטים שיוכלו לסייע למורות ולמורים בלימודיהם בכיתה. לדוגמה מדובר על משחק כיתתי ללימוד חוויתי של היסטוריה או גיאוגרפיה, משחקים מתמטיים ועוד.
במקביל ללמידה בקורס, הסטודנטים יתנסו בעולם היזמות, תוך התמקדות בפיתוח חשיבה טכנולוגית-יזמית ותכנון פרויקט אותו יציגו בסיומו, כך שכל סטודנט יתנסה בפיתוח משחק מחשב בעל ערך לימודי מוסף על מנת לחבר בין עולמות הטכנולוגיה והחינוך.
גם שימוש בכלי AI חדשניים ילמד בקורס
התוכן המקצועי פותח על ידי בוגרות ובוגרי 8200, שלהם הידע הטכנולוגי הרלוונטי לחלק מהמקצועות הנדרשים היום במערכת החינוך, וכן מיומנויות שרכשו בשירותם ביחידה ונדרשות גם בהוראה במאה ה-21, כגון: פתרון בעיות, למידה מבוססת פרויקטים, יצירתיות, מצוינות והסתגלות מהירה לשינויים. חלק מהתכנים שיועברו בקורס בנוסף ללימודי הקוד הם: שימוש בכלי AI חדשניים, אפיון מוצר, מחקר שוק ועוד.
המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט ועמותת בוגרי 8200 מקדמים גם תוכנית ללימודי תעודת הוראה ותואר שני במסגרת תוכנית M.Teach במסלול מואץ. התוכנית שמה דגש על מצוינות בהוראה וכוללת מגמות פדגוגיות חדשניות כדוגמת מקומה של הבינה המלאכותית בהוראה. מטרתה של התוכנית להוסיף מורים בעלי רקע טכנולוגי למערכת החינוך.
בנוסף בלוינסקי-וינגייט רואים בקורס ה-פייתון כלי נוסף לעידוד החשיבה החישובית ופיתוח החשיבה הלוגית בקרב סטודנטים להוראה, ומובילים קורס נוסף שמוצע לסטודנטים, לפיתוח קוד באמצעות תוכנת הסקראץ', המאפשרת לסטודנטים לפתח תכנים אינטראקטיביים המותאמים לילדים, בהם אנימציות, מוזיקה, סיפורים ומשחקים. מדובר בתוכנה חינמית ופשוטה לכתיבת קוד באמצעות שפה גרפית, שתורגמה לעשרות שפות ב-150 מדינות.
פרופ' מיכל בלר, נשיאת המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט: "יזמות, חדשנות פדגוגית וטכנולוגיה עומדים בראש סדר העדיפות של המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט בתוכניות השונות להכשרת עובדי הוראה. ההיענות של הסטודנטים לקורס ה-פייתון מעידה על רצונם של הסטודנטים להרחיב את הידע המקצועי והטכנולוגי. אנו שמחים על שיתוף הפעולה עם עמותת בוגרי 8200, כדוגמת הפרויקט הזה ופרויקטים נוספים, בהם תחרות STEP-IN בקרב יזמים ויזמיות להטמעת מוצרים טכנולוגיים בקורסים אקדמאיים".
חן שמילו, מנכ"ל עמותת בוגרי 8200: "עמותת בוגרי 8200 פועלת רבות כדי להביא חדשנות טכנולוגית למערכת החינוך, וכן חינוך טכנולוגי מיטבי לפריפריה החברתית והגיאוגרפית. שיתוף הפעולה הראשון מסוגו עם המרכז האקדמי לוינסקי-וינגייט מקנה לסטודנטים וסטודנטיות להוראה כלים חדשניים להוראה, שבהם יוכלו להשתמש בבתי הספר. אנו נמשיך לרתום את ההון האנושי של בוגרות ובוגרי היחידה למען החברה בישראל, ומקווים לייצר שיתופי פעולה נוספים בתחום".
תגובות
(0)