אם לא בקרב אז בקפיטול: מאסק וצוקרברג ייפגשו בקרוב בסנאט

בוושינגטון מוטרדים מנושא ה-GenAI ומהשלכות הכלי המפותח והחדשני על האנושות בכלל ועל שלל נושאים ספציפיים, והסנאטור צ'אק שומר יארח פורום בנושא בסנאט בחודש הבא ● מי עוד יגיעו לאירוע?

יפגשו בסנאט. מארק צוקרברג, מנכ"ל מטא, ואילון מאסק, מנכ"ל X.

שני המולטי-מיליארדרים מעשירי תבל, אילון מאסק ומארק צוקרברג, ניהלו קשרי יריבות מטרידים במיוחד בחודשים האחרונים, כולל תוכנית לקיים קרב פיזי אמיתי ביניהם. כעת, אחרי שהרעיון לקרב התפייד הם ימצאו עצמם יחד כמומחים שהוזמנו לפורום מיוחד של הסנאט האמריקני בנושא הבינה המלאכותית הג'נרטיבית.

הקשרים בין שני בכיר הטכנולוגיה העולמית החלו להתדרדר במהירות כשנודע שצוקרברג – מנכ"ל ומייסד מטא, החברה האם של פייסבוק, אינסטגרם ועוד שירותים – החברה שלו שיבטו את X (לשעבר טוויטר) שרכש מאסק בשלהי שנת 2022. צוקרברג ומטא לא הסתירו את העובדה שהם מנסים להתחרות מול היזם הדומיננטי על אותו קהל יעד, עם פלטפורמת מיקרובלוגינג חדשה שלהם, ששמה ת'רדס.

מאסק כעס וצייץ שברצונו להילחם בצוקרברג, העוסק ב-MMA להנאתו וכחובבן, פיזית. "צוק", שנענה בתחילה להצעה של מאסק להיאבק, מצא עצמו בליבת העניין הציבורי סביב המאבק הפיזי המתוכנן ונדמה היה שאיבד שליטה על המצב. אחרי שמאסק הקניט את הקברניט ממאנלו פארק במשך כחודש וחצי, צוק הודיע שמאסק אינו רציני ופרש מהיוזמה המשותפת המשונה, בתוך שהוא מתחמק ממאסק, שלטענתו רצה פשוט בספונטניות לבוא אליו לביתו ולהילחם איתי בחצר ביתו.

ההתחמקות אולי הצליחה לצוקרברג אז, אבל כעת הוא יאלץ לפגוש את יריבו בזירה אחרת לגמרי.

החלוץ שהתחיל את הסערה. כלי הבינה המלאכותית הג'נרטיבית ChatGPT מבית OpenAI.

החלוץ שהתחיל את הסערה. כלי הבינה המלאכותית הג'נרטיבית ChatGPT מבית OpenAI. צילום: ShutterStock

הפורום של הסנאטור שיסייע לגבש סופית את התייחסות הממשל ל-GenAI

כאמור, על אף שקרב הכלוב (שמשמעותו קרב במקום סגור) המתוכנן והמסקרן כבר לא צפוי להתקיים, מאסק וצוקרברג צפויים להיפגש בקרוב בפורום סגור עם הנציג הדמוקרטי, סנאטור צ'אק שומר וחברי סנאט אחרים. שומר יזם אירוע אשר כל כולו עוסק ב-GenAI, בהבטחותיה ובהשלכותיה. מאסק וצוקרברג זומנו למפגש מאחר ששניהם ספציפית מפתחים כיום את התחום ומשום הבולטות שלהם בתעשיית הטק בכלל.

הפורום הוא חלק מתוכנית רחבה יותר של שומר לבחון רגולציה של תעשיית ה-AI המשגשגת, שמחוקקים מנסים באחרונה להבין טוב יותר את טיבה והלשכות פועלה, מאז שכלי ChatGPT של OpenAI הושק בנובמבר אשתקד ועורר טלטלה בתחום הטכנולוגי, בתוך שהוא מבטיח לשבש דרמטית סדרי עולם.

שומר הכריז על תוכניות לערוך את פורום ה-AI כבר ביוני, במטרה לקביעת קווים מנחים לפיקוח ורגולציה מטעם הממשלה של הבינה המלאכותית. הסנאטור אמר אז כי הפורום ישלים את העבודה שכבר מתבצעת בנוגע לרגולציה על AI. בנוסף לפורום שתכנן, המחוקק הדמוקרטי גם כינס תדריכי AI עם סנאטורים אחרים, כחלק מהתוכנית להסדיר את התחום ולהישמר מפני הסיכונים הגלומים בו בתוך פיתוח הבנות כיצד למנף את הטכנולוגיה לתועלת האדם.

הפורום יתלווה לדיונים רבים ועיסוק נרחב בתחום שכבר מתרחש בקונגרס, אשר קיים כבר שימועים על היתרונות והאתגרים שמציבה הבינה המלאכותית. בנוסף הוא מגיע זמן קצר לאחר שסגנית הנשיא ג'ו ביידן, קמלה האריס, הודיעה על הקמת צוות ממשלתי חדש שיתמקד בתחום הבינה המלאכותית.

בבית הלבן ינסו בקרות להפחתות סיכונים משמעותיות מה-AI. נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, וסגניתו, קמלה האריס.

בבית הלבן ינסו בקרות להפחתות סיכונים משמעותיות מה-AI. נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, וסגניתו, קמלה האריס. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: ShutterStock

אלטמן יגיע שוב לסנאט לדון בתוצר שלו ובדומיו

ולא רק שני הניצים צוקרברג ומאסק ישתתפו בפורום ה-AI של הממשל, שיתקיים בסנאט האמריקני בחודש הבא. בין המשתתפים המובילים יכללו גם סונדר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל ואלפבית; ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה; סטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט; וכן אריק שמידט, לשעבר מנכ"ל גוגל וכיום יועץ שלה; וביל גייטס – מייסד מיקרוסופט המיתולוגי. בנוסף הפורום עתיד לכלול גם נציגים מארגונים חברתיים ומקצועיים.

מאמינים ב-GenAI, אבל באופנים שונים. אילון מאסק וסם אלטמן, מייסדי OpenAI.

מאמינים ב-GenAI, אבל באופנים שונים. אילון מאסק וסם אלטמן, מייסדי OpenAI. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: garystockbridge617 ו-ויקיפדיה

מי שיתייצב בפורום גם כן הוא סם אלטמן, המנכ"ל והמייסד השותף של OpenAI, כך דיווח אתר Axios. כזכור, מאסק חבר ליזמים איליה סוצקבר, גרג ברוקמן, פיטר ת'יל, טרבור בלקוול, ויקי צ'ונג, אנדריי קרפטי, דורק קינגמה, ג'סיקה ליווינגסטון, ג'ון שולמן, פמלה ואגאטה, ויצ'ך זרמבה ואלטמן לצורך הקמת OpenAI כבר ב-2015 כעמותה ללא מטרות רווח. בשנת 2018, מאסק התפטר ממושב הדירקטוריון שלו, בנימוק שקיים "ניגוד עניינים עתידי פוטנציאלי" עם תפקידו כמנכ"ל טסלה, עקב פיתוח מנגנוני הנהיגה האוטונומיים מבוססי ה-AI במכוניות החשמליות של החברה.

אלטמן כבר זומן בעבר והיה נוכח במפגש של ממשל האמריקני בנושא בינה מלאכותית, כשהעיד בפני ועדת המשנה השופטת של הסנאט בנושאי פרטיות, טכנולוגיה וחוק באמצע מאי האחרון. עדותו נסובה סביב סוגיות של פיקוח על תחום ה-AI היוצרת, שהוא מחלוציו.

השתתפותו של מאסק בפורום נחשבת לחשובה במיוחד, משום שיזם הטק, שהיה כאמור מעורב בעבר בהקמת OpenAI, שבתחילת דרכה מטרתה הייתה לקדם את המחקר והפיתוח של תחום הבינה המלאכותית – העביר בחודשים האחרונים ביקורת על כך שה-GenAI במכונתה כיום מסוכנת ועלולה ליצור שלל עיוותים ובעיות לאנושות. מאסק הודיע באמצע החודש שעבר כי ייסד את xAI, חברה שעתידה להתחרות באלטמן ו-OpenAI, עם מוצר זהה, אך כזה שלטענת מייסדה יפותח ויתוכנן בצורה אחראית פי כמה וכמה מזו העומדת מאחורי ChatGPT וכלי AI יוצרת אחרים המוצעים כיום לציבור.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים