"לבוגרי.ות ממר"ם יש תפקיד משמעותי בבניית ה-ICT הישראלי"

"לאורך השנים, בוגרי.ות ממר''ם הקימו חברות וגופי מחשוב בכל המגזרים, והביאו לכך שכלכלת ההיי-טק שברה שיאים; יש להם.ן תרומה משמעותית למשק הישראלי", אמרה אל"מ (מיל') טליה גזית, לשעבר מפקדת היחידה

אל"מ (מיל') טליה גזית, לשעבר מפקדת ממר"ם.

"לפני 75 שנים הקמנו את הסטארט-אפ הראשון – מדינת ישראל. 'חברת ההזנק' הזו הגיעה להישגים מרשימים, למרות קשיים רבים מחוץ, כגון מלחמות, וקשיים רבים מבית. ב-1959 נולד עוד סטארט-אפ, כאשר חבורת יזמים רכשה את המחשב הראשון בצה"ל. לאורך השנים אנחנו, בוגרי ובוגרות ממר"ם, פיתחנו, הקמנו ובנינו חברות וגופי מחשוב לאורך ולרוחב המדינה, בכל המגזרים – הפרטי, התעשייתי, הממשלתי-ציבורי ובאקדמיה. הדבר הביא לעוד התפתחות בעשור האחרון, כאשר כלכלת ההיי-טק שברה שיאים. לאלפי יוצאי היחידה יש בכך תרומה משמעותית לכלכלה ולהתקדמות המשק הישראלי", כך אמרה אל"מ (מיל') טליה גזית, לשעבר מפקדת ממר"ם.

אל"מ (מיל') גזית, מנכ"לית G-TOS ושותפה ב-PWC Israel, דיברה בפתח הכנס השנתי של עמותת בוגרי ממר"ם. הכנס, בהפקת אנשים ומחשבים, נערך היום (ב') בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות אלפי בוגרי ובוגרות היחידה. המנחה שלו הייתה מונירה סרנה, בוגרת ממר"ם.

צילום ועריכת וידיאו: דותן גור

לדברי גזית, "במשך 28 שנות שירותי בצה"ל ינקתי וספגתי כמה ערכים: מנהיגות, מקצועיות ויזמות. אך יותר מכל קלטתי את ערכה של המחויבות ההדדית, את האחריות לעצב ולפתח מערכות, ובכך להיות חלק מעיצוב החברה בישראל".

"הערבות היא הבסיס", אמרה. "חווינו תקופות קשות, היינו שותפים לאירועים היסטוריים, וידענו להיחלץ ממצבי קיצון ולצאת מהם מלוכדים. אלא שכעת אנחנו מצויים בעידן של שפע. השילוב של שפע זה עם DNA הישרדותי עלול להביא למצב פרדוקסלי, למדרון חלקלק".

"תפקידנו, בוגרי ובוגרות ממר"ם, הוא לא רק להגן על המדינה", סיכמה גזית, "אלא לבנות שוק היי-טק ולפעול לקידום הכלכלה בישראל, להמשיך לפתח מערכות, למשל בעולם החינוך, להביא לחיזוק אוכלוסיות מוחלשות ולעשות זאת עם תחושת שליחות. מוטלת עלינו החובה להותיר מורשת לדור הבא, עם מדינה משגשגת, שמעניקה שוויון הזדמנויות ודורשת שוויון חובות לכל אחד ואחת. נפעל יחד, כקהילה, למען המדינה – אז הנס ימשיך להתקיים".

יוסי מלמד, יו"ר עמותת בוגרי ממר"ם.

יוסי מלמד, יו"ר עמותת בוגרי ממר"ם. צילום: אמיליה בראל

יוסי מלמד, יו"ר עמותת בוגרי ממר"ם ומנכ"ל פאסט ליין, אמר כי "אנחנו, הממר"מניקים, מהווים קהילה ששואפת למצוינות, ועושה זאת כבר 65 שנים. השילוב של יזמות ואנשים טובים הוא שיוצר את ה-DNA של ממר"ם".

לדברי מלמד, "25% מחדי הקרן בארץ הם של יוצאי ממר"ם. מדי שנה, בוגרי היחידה פותחים כ-120 סטארט-אפים. הנתונים הללו מעידים עדות כפולה: על הנוכחות הכמותית של יוצאי היחידה בענף ה-IT המקומי ועל המשקל הסגולי הנכבד שלהם".

"הכנס הזה הוא הראשון אחרי כשני עשורים, ואנחנו מציינים בו שני ערכים מובילים: מקצועיות ויזמות", ציין.

מלמד הגדיר את ממר"ם ויחידה 8200 "מותגים אחים" ואמר כי "מדובר בשתי יחידות בעלות צרכים מבצעיים אחרים, שיחד מהוות את השלם של ה-ICT הצבאי הישראלי. עמותת בוגרי ממר"ם משתפת פעולה עם שאר העמותות של בוגרי היחידות הטכנולוגיות בצה"ל, יש ביניהן תחרות בריאה".

לסיכום הוא אמר כי "צה"ל לא יכול להתקיים ללא ממר"ם. הצבא הפך להיות טכנולוגי בכל רמ"ח איבריו והוא לא יכול לתפקד בלי יחידות המחשב שלו. הטכנולוגיה היא זו שמובילה אותו כיום. נמשיך לפעול לחיזוק המותג ממר"ם ולהוות חלק מהמהפכה הטכנולוגית – המקומית והעולמית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים