ההנפקה של Arm תבוצע לפי שווי של עד 52 מיליארד דולר

ענקית השבבים הבריטית החלה את ה-Roadshow לקראת הנפקתה בשבוע הבא ● במסגרת ההנפקה יוצעו 95.5 מיליון מניות במחיר של בין 47-51 דולר האחת, כאשר סכום הגיוס המבוקש הוא 4.5-4.87 מיליארד דולר

מציגה את הדור החדש.

Arm החלה אתמול (ג') את ה-Roadshow שלה לפני הנפקת החברה, שצפויה ביום ד' בשבוע הבא. החברה הודיעה שהיא – או, יותר נכון, החברה האם שלה, סופטבנק – מתכוונת לבצע את ההנפקה לפי שווי של 48 עד 52 מיליארד דולר. אם לוקחים בחשבון את המניות שיוצעו לעובדי החברה, מדובר בשווי של עד 54.5 מיליארד דולר. הסכום הזה דומה, פחות או יותר, לדיווח מסוף השבוע של רויטרס, שלפיו היא תנפיק לפי שווי של 50-55 מיליארד.

סופטבנק תציע 95.5 מיליון מניות של ענקית השבבים הבריטית, במחיר של בין 47 ל-51 דולר האחת. השאיפה היא לגייס בהנפקה בין 4.5 ל-4.87 מיליארד דולר.

שווי השוק שעל פיו תתקיים ההנפקה של Arm נמוך בכ-10 מיליארד דולר, ואף יותר, מהסכום של 64 מיליארד שלפיו בוצעה עסקה למכירת מניות של החברה לפני כחודש.

ה-Roadshow אמנם התחיל אתמול, אך אנשי סופטבנק מקיימים בתקופה האחרונה מגעים עם משקיעים פוטנציאליים – בעיקר לקוחות גדולים של Arm כמו גוגל, אנבידיה, אינטל, סמסונג ואפל. גורמים המעורים בהנפקה מסרו שחברות אלה התחייבו לרכוש כ-850 מיליון דולר מהיקף ההנפקה.

Arm נוסדה ב-1990 על ידי אפל ושתי חברות טכנולוגיות גדולות נוספות – אקרון מחשבים ו-VLSI טכנולוגיות. היא הונפקה ב-1998 ומניותיה התחילו להיסחר בבורסת לונדון ובנאסד"ק בניו יורק. ב-2016 היא נרכשה על ידי סופטבנק לפי שווי שוק של 32 מיליארד דולר.

ההערכות: הנפקת Arm תוביל להנפקות נוספות של חברות

בשוק הטכנולוגי העולמי סבורים שהצלחת ההנפקה של חברה שפיתוחיה משולבים ב-99% מהטלפונים החכמים בעולם, כמו Arm, תביא להנפקות נוספות של חברות טכנולוגיות ולעלייה בביקוש להשקעות של חברות בתחום. בין החברות המוזכרות ככאלה שתבצענה הנפקות בקרוב ניתן למנות את אינסטכארד וקלאביו.

ההנפקה של Arm באה בתקופה של קיטון במספר ההנפקות של חברות טכנולוגיה, עקב המשבר הכלכלי העולמי. היא גם באה בתקופה שבה הטרנד הטכנולוגי המרכזי הוא ה-AI. בשוק מעריכים כי המשך הצמיחה של החברה תלוי בין היתר ביכולת שלה להסתגל לשוק זה ולפעול בו.

יצוין כי אם ההנפקה תצליח, היא יכולה להפוך את המגמה עבור קרן ההשקעות של מסאוישי סאן, מנכ"ל סופטבנק, שהפסידה בשנה שעברה סכום שיא של 30 מיליארד דולר. בדיווח בבלומברג צוין כי סאן לא מעוניין שהקרן שלו תרכוש יותר מ-10% מ-Arm.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים