המחשב הנייד החדש של MSI – זוכה פרס עיצוב ששוקל פחות מקילו
MSI Prestige 13 Evo - A13M, שצביקה קצבורג סקר עבורכם הפעם, הוא נייד שמשדר פרקטיות יותר מהכל - אבל מה בדיוק כה יעיל בו?
אם עד לשנה האחרונה כמעט ואי אפשר היה להיתקל בשוק במחשב נייד שמשקלו נמדד בשלוש ספרות של גרמים, כיום יצרניות המחשבים כבר מתחרות זו בזו מי אולי תגיע ראשונה אל אזורי משקל חדשים, אולי ברגע שהמשתמשים יתחילו להרגיש שגם קילו זה כבר כבד מדי.
MSI, שהייתה כבר בסיבוב ממוסד בישראל, חוזרת לאחרונה שוב לעוד סבב יותר מתוקשר, ובמסגרת הזו היא שלחה לבדיקה את Prestige 13 Evo – A13M, שאפילו היה אחד הזוכים בפרס העיצוב של Red Dot לשנה הנוכחית, שהוא מחשב שנכנס היטב למסגרת של משקל תלת-ספרתי עם 990 גרם. הוא משיג זאת במקרה שלו על ידי שימוש בשלדה שמיוצרת מסגסוגת אלומיניום.
ל-Prestige 13 Evo, שבדיוק בהתאם לשמו, הרומז על כך באופן מפורש, עבר את בדיקות התאימות של אינטל למחשבים דקים וקלים Evo, הוא נייד שמשדר פרקטיות יותר מהכל. העיצוב הכללי הוא יחסית מופשט אך באופן שקט ואלגנטי ומבוסס על צבעים אפורים – לפחות במחשב שהגיע אלי לבדיקה – ולמרות שהוא קטן ודק, ובניגוד להרבה מאוד מחשבים מסוגו, הוא מציע כמות נאה של יציאות וחיבורים משני הצדדים שלו, כדי לספק את צרכי הרוב המכריע של המשתמשים, וזה אומר בעיקר חיבור USB-A וחיבור HDMI בגודל מלא, וכן חריץ לכרטיס זיכרון מסוג microSD.
המחשב מגיע עם מסך IPS בגודל 13.3 אינץ' וברזולוציית 1920×1200 פיקסלים, או +FHD. המסגרת מסביב למסך קצת עבה יחסית למה שמוקבל כיום בשוק המסוים הזה – כשלא מעט יצרניות דוחפות באותו גודל פיזי של מחשב מסך 14 אינץ' – ולמעלה יש בליטה קטנה, בה ממוקמת מצלמת הרשת שאפשר לכבות באופן חשמלי, אבל בכל זאת מומלץ להזיז את התריס שלה כדי להסתיר את העדשה לחלוטין – והמתג הזה זז בקולת ובנוחות.
איכות התמונה סבירה והמסך בהיר מספיק גם אם בוחרים רמה נמוכה יחסית באמצעות מקשי המקלדת, אבל זה לא הנקודה החזקה של המחשב – אל זו אגיע לקראת הסיום.
אז מהי נקודת החוזקה של המחשב?
משטח השליטה גדול יחסית, בוודאי עבור מחשב במידות של 299x210x16.9 מ"מ, ונדמה כי הדבר בא קצת על חשבון הגודל של המקשים, כולל כמה מקשים קטנים באמת, כמו מקשי החצים ומקשי ה-Ctrl וה-Shift הימניים. המקשים גם נראים מעוצבים קצת אחרת, ממש כמו ריבועים 'שהודבקו' ללוח הראשי, אבל מהר מאוד, אחרי אימון קצר, התברר שהם נוחים לשימוש. קצב ההקלדה שלי חזר כמעט מייד למהירות הרגילה. דבר שאהבתי הוא שגם הקלדה מהירה וחזקה לא גרמה לרעשים כמעט, ולא הרגשתי שקיעה באמצע המקלדת.
ב-MSI בחרו באינטל כדי לספק את המעבד למחשב הזה, ומדובר ב-Core i7-1360P מהדור ה-13 של מעבדי ה-Core של החברה, שמצויד ב-4 ליבות ביצועים במהירות מרבית של 5 גיגה-הרץ וב-8 ליבות יעילות במהירות מרבית של 3.7 גיגה-הרץ, ועם TDP של 28 וואט, ששם את משפחת המעבדים המסוימת הזו במקום בו היא אמנם מציעה צריכת כוח יחסית נמוכה, אבל עם קצת יותר ביצועים ממשפחת ה-U שצורכת 15 וואט.
והביצועים בבדיקות השונות היו בהחלט בסדר גמור, עם ציונים של 1,791 במבחן הליבה היחידה של Cinebench R23 ו-10,078 בהרצת המבחן במצב ריבוי ליבות, שזה מספרים שמצפים לקבל מחשבים עם מעבדי המשפחה הזו פחות או יותר, וגם עם 5,496 נקודות במבחן הביצועים של PCMark 10, שממקמים אותו במקום טוב מאוד בשוק של המחשבים הדקים והקלים.
את תמונת החומרה משלימים נפח זיכרון RAM נאה, שעומד על 32 גיגה-בייט מסוג LPDDR5-4800, ואחסון מבוסס SSD, עם תמיכה ב-NVMe 4x בנפח 2 טרה-בייט, וזו גם כמות נאה מאוד. בנוסף תומך המחשב ב-WiFi 6E באמצעות מודם של אינטל עצמה, וכן בחיבור Bluetooth 5.3.
כאמור, את הדבר הטוב השארתי לסוף הסקירה הקצרה הזו. המחשב, למרות משקלו הנמוך, מגיע עם סוללה בת ארבעה תאים, שמציעה קיבולת עבודה של 75Whr, וזה בא ליד ביטוי במבדקי הסוללה שביצעתי למחשב. עם בחירת מצב ההפעלה 'יעילות צריכת החשמל הטובה ביותר', ועם בהירות של כ-33%, שעדיין הייתה מספיק בהירה בכדי לקרוא היטב את מה שמוצג על המסך מבלי לאמץ את העיניים, הוא סיים את המבחן אחרי 15 שעות ועוד 20 דקות לפני שנכנע. מה אורך הטיסה ללוס אנג'לס ישירות מתל אביב?
בתצורה שהוא הגיע אלי לבדיקה עולה המחשב כעת כ-8,000 שקל, וזה לא זול, אבל מבחינת נוחות עבודה הוא מספק את הנדרש ואפילו קצת יותר.
תגובות
(0)