מאסק, צוקרברג, סם אלטמן ואחרים נפגשו בסנאט לדיון דחוף על AI
קברניטי הטק העולמי הגיעו אתמול (ד') לפגישת פסגה מסקרנת בסנאט האמריקני, שעסקה בנושא החם של התקופה - הבינה המלאכותית ● מאסק אמר שהפגישה "עשויה להיכנס להיסטוריה כחשובה מאוד לעתיד הציוויליזציה"
מרבית קברניטי הטכנולוגיה המובילים בעולם נפגש אתמול (ד') לדיון דחוף עם מחוקקים בסנאט האמריקני, שעסק בנושא החם של התקופה – הבינה המלאכותית. צ'אק שומר מהמפלגה הדמוקרטית, המכהן כסנאטור מטעם מדינת ניו יורק וכמנהיג סיעת הרוב הדמוקרטית בסנאט, הוא שיזם את פגישת הפסגה מסקרנת, שאליה זומנו 22 מהדמויות הכל כך בולטות בעשיית הטק כיום, בכללם אילון מאסק, סונדר פיצ'אי, מארק צוקרברג, סם אלטמן, ג'נסן הואנג וביל גייטס.
החבורה התקבצה כדי לדון עם המחוקקים בטכנולוגיית ה-AI בכלל וזו החדשנית והיוצרת (GenAI) בפרט, וכן בגישות אפשריות לרגולציה עליה.
הדמות הציורית והמסקרנת ביותר בין מנהיגי הטק היא ללא ספק זו של מאסק, מנכ"ל החברות טסלה, SpaceX, נויראלינק, X (לשעבר טוויטר) ואחרות. מאסק שוחח עם התקשורת בתום המפגש, ולא עצר את עצמו מלהזהיר גם הפעם מפני הסיכונים הקיומיים הנשקפים לאנושות מה-AI. לדבריו, "יש סיכוי כלשהו – מעל לאפס – שבינה מלאכותית תהרוג את כולנו. אני חושב שהוא נמוך אבל יש סיכוי מסוים". לדבריו, "ההשלכות של טעות של בינה מלאכותית הן חמורות". אך הוא גם התייחס לפגישה שהסתיימה בסנאט בכובד ראש ואמר שהיא "עשויה להיכנס להיסטוריה כחשובה מאוד לעתיד הציוויליזציה".
מאסק, ששוחח עם CNBC לאחר המפגש בסנאט, אמר שחיוני שיהיה "שופט" עבור בינה מלאכותית, ובכך להערכת התקשורת רמז שלדעתו יש להסדיר את התחום.
לאחר שנשאל על האפשרות שבינה מלאכותית תוציא אנשים משוק העבודה, שותפו של מאסק להקמת OpenAI לפני מספר שנים, אלטמן – שנותר בחברה שהביאה לעולם את ChatGPT ושהוא כיום מנכ"לה – השיב, "אני חושב שזה יהיה כלי שיעצים את האנושות במידה שאנחנו אפילו לא יכולים לדמיין".
אלטמן אמר ל-FOX Business בדרכו למפגש בסנאט כי "תמיד יש שינויים בשוק העבודה עם מהפכות טכנולוגיות", אבל הדגיש כי הוא מאמין בתוקף שיהיו "הרבה יותר משרות חדשות נהדרות מבעבר" גם בעידן החדשני שמביאה איתה טכנולוגיית הבינה המלאכותית.
מנכ"ל OpenAI אמר אחרי ישיבת הסנאט כי הבינה המלאכותית כנראה לא תציל אותנו ממשבר אמיתי, למשל אם היא תשתלט על בני האדם. עם זאת, לדבריו, "אני חושב שזה טיפשי שזה מה שאנשים מניחים שהבינה המלאכותית נועדה עבורו".
"השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר שאנו רואים במהלך חיינו"
גם פיצ'אי, מנכ"ל גוגל, התבטא בדיעבד על הנושא החם ואמר שבינה מלאכותית יכולה לעזור בפתרון בעיות גדולות, אבל שהממשלה צריכה לאזן את "צד החדשנות באמצעות בניית אמצעי הגנה נכונים". הוא הוסיף כי AI היא "השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר שאנו רואים במהלך חיינו".
צוקרברג, מנכ"ל תאגיד מטא, תמך ב-AI בקוד פתוח – שבאחרונה דיווחנו כי מודל חדש המתבסס על הקונספט המדובר נמצא בפיתוח מואץ של מטא. איש הטק הבולט שעומד מאחורי פייסבוק, ווטסאפ, אינסטגרם ושירותים מובילים אחרים, הצהיר כי ההישענות על קוד פתוח "מקדמת דמוקרטיזציה של גישה לכלים אלה" ו"עוזרת ליישר את מגרש המשחקים ולטפח חדשנות עבור אנשים ועסקים".
גייטס, מייסד מיקרוסופט האגדי, הציג את הפן המודאג, ולפי הדיווחים העלה חששות לגבי סיכונים ביטחוניים, בעודו מפציר שהממשלה והמגזר הפרטי יעבדו יחד כדי למזער אותם.
האם מובילי תאגידים טכנולוגיים הם מי שצריך להתייעץ איתם?
הפגישה של אתמול הייתה ככל הנראה רק הראשונה בסדרה שארגן שומר, והיא נועדה, לדבריו, כדי לאסוף מידע ממנהיגי הטכנולוגיה כיצד להתייחס ולהסדיר את ה-AI. לפי שומר, התכנון הוא שיתקיימו עוד פגישות עתידיות בנושא הקריטי.
"החדשנות חייבת לחול על שני הצדדים של המשוואה, לחדש כדי שנוכל להעביר את היתרונות של בינה מלאכותית קדימה, אבל לחדש כדי שנוכל להתמודד עם הבעיות שבינה מלאכותית יכולה ליצור ולהפחית אותן ככל שנוכל", אמר שומר בשבוע שעבר. הוא ציין כי הסדרת תחום הבינה המלאכותית עתידה כנראה להיות "אחד הדברים הקשים ביותר" שהמחוקקים נדרשו לו אי פעם.
סדרת המפגשים, כך לפי הסנאטור שומר, "תעניק לוועדות שלנו את בסיס הידע והתובנות כדי לנסח את הסוג הנכון של המדיניות".
לפי CNN שומר אמר במפגש למתכנסים כי "עם בינה מלאכותית אנחנו לא יכולים להיות כמו יענים שמכניסים את ראשנו לחול". כמו כן הוא ציין שזו "שיחה שלא נראתה בעבר בקונגרס".
הבית הלבן מוטרד במיוחד
כפי שנודע באחרונה, הבית הלבן – שנשמע מוטרד בחודשים האחרונים בשאלת הבינה המלאכותית לאן – אסף התחייבויות וולונטריות מכמה חברות מובילות בתחום, ביניהן OpenAI ושותפתה מיקרוסופט, כמו גם גוגל, שחתמו על ההתחייבות מרצון ביולי, וסיילספורס, אדובי, יבמ, אנבידיה ואחרות שהצטרפו גם הן ליוזמה השבוע. ההתחייבויות שהוכרזו על ידי הבית הלבן, נועדו להבטיח שימוש אחראי ואתי בבינה מלאכותית. כמו כן ממשל ביידן גם צפוי לפרסם צו ביצועי בנושא ה-AI השנה ובמקביל הקונגרס שוקל חקיקת AI שעדיין לא ברור מה בדיוק היא תכלול.
נושא הרגולציה של תחום הבינה המלאכותית הוא מורכב ומאתגר, ואין הסכמה ברורה כיצד להמשיך ולהתקדם בו, או דרך קלה לבצעו. לפי שומר, המפגש בין מנהיגי טק למחוקקים הוא על תקן צעד משמעותי בתהליך של פיתוח מסגרת להסדרת AI בארצות הברית. מאידך, הפגישה הראשונה הזו כבר נתקלה בביקורת נרחבת על כך שהיא כללה אנשי עסקים, שאמורים להפיק תועלת וכסף רב מהטכנולוגיה, ושלא הוזמנו אליה חוקרים, מומחי אתיקה ומדענים, שיכולים לעזור להבטיח רגולציה בטוחה וזאת מבלי שירוויחו הון מהתחום.
"מיליארדרים טכנולוגיים אלה רוצים לעשות (לעצמם/שירותיהם – ג"פ) לובי בקונגרס מאחורי דלתיים סגורות וללא שאלות. זה פשוט לא בסדר", אמרה הסנאטורית הדמוקרטית אליזבת וורן, ל-NBC News, בביקורת על דרך שבה החליט שומר להשיג את "בסיס הידע" עבור המחוקקים.
וורן הוסיפה כי "קבוצת אנשים זו לא צריכה להיות הפורום שבו יעצבו את הרגולציה, והם נמצאים במעמד כדי להבטיח ש"הם אלה שממשיכים לשלוט ולהרוויח כסף".
תגובות
(0)