"הולך להיות זינוק בתחום ה-AI, ונהיה עדים להיסטוריה בזמן אמת"

כך אמר מארק בניוף, מנכ"ל סיילספורס, בכנס Dreamforce השנתי המתקיים בימים אלה בסן פרנציסקו, כשהתייחס לבאאז הכי גדול שמעסיק כיום את עולם ה-IT והטכנולוגיה - ה-AI

המהדורה הנוכחית של Dreamforce, הכנס השנתי של סיילספורס, שנערך בימים אלה בסן פרנסיסקו, הוקדשה כולה לבאזוורד הכי גדול מאז הבאזוורד הקודם (שמי זוכר אותו בכלל): AI. למעשה, סיילספורס הגדירה את הכנס שלה, שאליו הגיעו פיזית 40 אלף משתמשים (ועוד מיליונים שמשתתפים באופן דיגיטלי), כאירוע ה-AI הגדול ביותר בעולם, וכמות ההתייחסויות לנושא במהלך היומיים הראשונים הייתה עצומה. הכתבה הזו מבקשת להרחיב על הדברים השונים הקשורים ל-AI, שאפשר היה לשמוע בכנס.

בחברות גדולות, האג׳נדה נקבעת הרבה מאוד פעמים על ידי המנכ״ל, וזה נכון כפליים כשמדובר במישהו כמו מארק בניוף, שאת החלק שלו בנאום הפתיחה, כמו שציינתי קודם, הקדיש לנושא, כשהתמקד במיוחד בכל מה שקשור לאמון שצריך להתקיים בין הלקוחות לחברה בכל מה שקשור ל-AI. את הדבר הזה הדגישה גם קלרה שיה, המנכ״לית של סיילספורס AI, שדיברה במהלך פאנל שהנושא שלו היה אנשי חזון ה-AI: "הפוקוס העיקרי שלנו בכל מה שקשור ל-AI זה אמון", אמרה שיה, "והחשיבות של השימוש ב-AI יוצרת בצורה בטוחה ועם אמון היא קריטית". קייטי בקסטר, שישבה לידה בפאנל, הרחיבה על החשיבות שהחברה מעניקה לנושא האחריות והבטיחות בכל מה שקשור ל-AI, בטח בכל מה שקשור למידע שהוא מספק ללקוחות: ״הדבר הזה מגיע מה-DNA של סיילספורס, והכבוד שהיא נותנת לדאטה של הלקוחות שלה. אם אנחנו מספקים לך מודל, אתה חייב לדעת שהוא ייתן לך מידע מהימן שאתה יכול לסמוך עליו״.

בכל מה שקשור לאתיקה של השימוש ב-AI, בוודאי במהלך הפיתוח, בסיילספורס מנסים להיות כמה שיותר פתוחים. בראיון שערכתי עם יואב שלזינגר, ארכיטקט שעובד בתחום של טכנולוגיה ו-AI אחראיים, שהתפקיד שלו מתמקד בפיתוח של AI אתי, הוא הסביר על המקום של העניין האתי בתהליך הפיתוח של המוצרים בסיילספורס: "כבר מההתחלה של תהליך הפיתוח של טכנולוגיה, נושא האחריות נמצא שם, ואני חלק מהתהליך של הפיתוח״. בעצם, הסביר שלזינגר, התפקיד שלו אינו טכנולוגי, והוא אמון על הניסיון להבין את ההשלכות והאספקטים האתיים של הפיתוחים השונים של החברה, וכשאני שואל אותו אם הוא לא חושב שאתיקה יכולה להיות ״אויבת״ של חדשנות – הוא לא יכול שלא להביע את חוסר הסכמתו הגורף: ״כל הנתונים מראים שפיתוח טכנולוגיה בצורה אתית ועם אחריות עובד, וזה מגובה גם בנתונים פיננסיים״.

למעשה, הדיון סביב ה-AI במהלך Dreamforce נערך בשני צירים עיקריים – הראשון היה על איפה אנחנו נמצאים עכשיו מבחינת היכולות והאיכויות של הכלים השונים, והשני נגע בשאלות שמעניינות את כולנו על ההשפעות שיכולות להיות לטכנולוגיה החדשה הזו. בסיילספורס מבינים שמצד אחד, הרבה מאוד סימני שאלה לגבי העתיד עולים אצל הרבה מאוד אנשים, ומצד שני, כמו שאמר לי שלזינגר: ״אי אפשר לעצור את הדבר הזה, וצריך לראות איך עושים את זה נכון, וטוב ששואלים את השאלות האלה עכשיו״.

סיילספורס מנסה, כך נראה, לסלול את הדרך להטמעה של הטכנולוגיה בחברה – ובפאנל סיפר ג׳ון סומורג׳אי, מנהל ההשקעות ופיתוח התאגיד הראשי בחברה, שקרן ההשקעות בסטארט אפים של AI סיימה להוציא את רבע מיליארד הדולר שהוקצו לה (חשף שהחברה משקיעה בסטארט-אפים ב-27 מדינות שונות), ושהסכום הולך להיות מוכפל בקרוב. אריק לואב, סגן נשיא בכיר לנושאי ממשל בחברה, מייצג את העמדה של סיילספורס בכל מה שקשור לרגולציה על הטכנולוגיה, ומסביר שחייבת להיות אחת, ואחרי שנשאל הוא מסביר, שהבעיה העיקרית היא קצב ההתקדמות המהיר של התחום, שמקשה על רגולציה אפקטיבית. בפאנל אחר, הסבירה מנהלת משאבי האנוש הראשית, נטלי סקרדינו, שסיילספורס שינתה את ההכשרות של כל המתמחים שלה והחלה למקד אותם ב-AI.

אפילו בשיחה אחד על אחד של בניוף עם מת׳יו מקונוהיי, השחקן ההוליוודי המפורסם, שאל המנכ״ל את ה״שגריר של סיילספורס״ לדעתו על AI, למקרה שאולי מישהו מהקוראים שלנו רצה לדעת, ומקונוהיי בשפתו הציורית התייחס ל-AI כ״מראה הכי גדולה שהאנושות אי פעם יצרה״, וגם הוא תהה על המשמעויות האתיות של העניין, לפחות ברמה האמנותית והיצירתית. אבל אם אנחנו צריכים לסכם את הנושא, ואנחנו צריכים, כי אפשר למלא עוד שלוש כתבות לפחות – הרי שכדאי לצטט את בניוף עצמו, שהפתיע את העיתונאים והגיע לענות על שאלות בפאנל של חזון ה-AI: ״אנחנו רק בהתחלה. הכלים האלה, הטכנולוגיה הזאת, היא כמו פעוט קטן כרגע, אבל היא גדלה כל כך מהר. הולך להיות זינוק עצום, ואנחנו נהיה עדים להיסטוריה שתתרחש בזמן אמת״.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים