"גוגל לחצה באגרסיביות לקבלת סטטוס בלעדי למנוע החיפוש"

כך סיפר בכיר לשעבר בגוגל ביום השני של משפט ההגבלים העסקיים שהחברה עומדת בפניו בימים אלו ● את המשפט הדרמטי יזם משרד המשפטים כדי לקבוע האם החברה התנהלה ומתנהלת כמונופול חונק תחרות בתחום החיפוש

סיפק עדות נגד מעסיקתו לשעבר. כריס ברטון, המייסד השותף והמנכ"ל הראשון של שאזאם שהיה גם בכיר בגוגל.

כריס ברטון, המייסד השותף והמנכ"ל הראשון של שאזאם (Shazam) שהוא גם בכיר לשעבר בגוגל, אשר עבד על שותפויות החברה עם ספקיות סלולר גדולות בין השנים 2004 עד 2011, העיד אתמול במשפט ההגבלים העסקיים שמנהל משרד המשפטים האמריקני נגד ענקית החיפוש. המשפט הדרמטי, שלתוצאותיו יש פוטנציאל להשפיע לא רק על גוגל אלא על תחום הטכנולוגיה כולו ועל האופן שבו אנשים משתמשים באינטרנט, החל כפי שדיווחנו השבוע וימשך כ-10 שבועות.

ביומו השני של המשפט התייצב ברטון על דוכן העדים ואמר כי החברה דחפה באגרסיביות לסטטוס ברירת המחדל של מנוע החיפוש שלה, Google Search, במכשירים הניידים של היצרניות השונות.

החברה ידעה שלמשתמשי הסמארטפונים יהיה "קשה למצוא או לעבור ל(מנוע החיפוש – ג"פ)גוגל", אם למשל כלי חיפוש בינג (Bing) של מיקרוסופט היה זה שמוגדר כברירת המחדל במכשירים שלהם, כך לפי ברטון.

ברטון אמר שגוגל שמה בראש סדר העדיפויות שלה בזמנו את ניהול המשא ומתן מול ספקי שירותי הטלפון והיצרנים, כדי להבטיח שיהפכו את גוגל למנוע החיפוש המוגדר כברירת מחדל במכשירים. לדבריו, בתמורה, גוגל הציע לחברות אלו חלק מההכנסות שלה מפרסום מודעות. ברטון גם העיד כי גוגל הבהירה בזמנו שהיא מוכנה להתרחק מעסקאות שונות מול ספקים, אם לא קיבלה מהם הבטחה לקבלת מעמד ברירת המחדל לכלי החיפוש הדומיננטי שלה. תיאור זה נשמע, לכאורה, כאיום מצד גוגל על מי שמולו עשתה עסקי במיליונים דולרים או יותר.

נפתח ויתמקד בדומיננטיות בתחום החיפוש. משפט ההגבלים העסקיים של גוגל.

נפתח השבוע ויתמקד בדומיננטיות בתחום החיפוש. משפט ההגבלים העסקיים של גוגל. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock

בתיק ההגבלים העסקיים של משרד המשפטים נגד גוגל נטען כי החברה ניצלה לרעה את כוח השוק שלה בחיפוש, כדי לחנוק את התחרות. עורכי הדין של הממשלה מנסים להוכיח במשפט כי העסקאות של גוגל עם ספקיות הסלולר והיצרניות של המכשירים העניקו לה יתרון לא הוגן על פני יריבותיה.

דבריו אלו של ברטון משמעותיים, משום שהם מספקים למעשה עדות ממקור ראשון למאמציה של גוגל לקבל את מצב ברירת המחדל של מנוע החיפוש במכשירים הניידים השונים. העדות המסוימת, שמושמעת כבר עפ פתיחת המפשט המתוקשר, יכולה לעזור למשרד המשפטים להוכיח את טענותיו שגוגל עסקה בהתנהגות אנטי תחרותית.

בנוסף לעדותו של ברטון, התביעה גם הציגה אתמול (ד') ראיות לכך שגוגל השתמשה בכוח השוק שלה בחיפוש כדי לפגוע בתחרות בשווקים אחרים. לדוגמה, עורכי הדין של הממשלה הראו כי גוגל הקשתה על מנועי חיפוש מתחרים להופיע במכשירים מבוססי מערכת ההפעלה אנדרואיד, שהיא פיתחה.

עדותו של ברטון היא התפתחות משמעותית בתיק ההגבלים העסקיים של משרד המשפטים נגד גוגל והיא העניק למשרד המשפטים ללא ספק ניצחון של 1:0 במערכה הפותחת. אבל כחלק מהאירוע המתמשך עוד צפויים לנו עדים רבים, כולל סונדר פיצ'אי מנכ"ל גוגל עצמו וכן דמויות בולטות בחזית הטכנולוגיה, ביניהן למשל אדי קיו מאפל. לפיכך הדרך להכרעה בסוגיה האם גוגל הנהלה כמונופול או לאו עדיין רחוקה מאוד.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. אדר

    Bing היא הרבה יותר גרועה גם לא איכותית וגם פתאום הגיעה לברירת מחדל בלי שבחרתי אותה...

אירועים קרובים