מט"ח נפרד מהרשת מבוססת הכבילה – עובר לסביבה אלחוטית מלאה

העובדים לא יצטרכו יותר להתחבר לרשת באמצעות כבל, אלא יעבדו בצורה אלחוטית ומקוונת, שתאפשר להם גמישות וגישה למשאבי הארגון, בהתאם לפרופיל של כל משתמש

חיים הרשקו, מנמ"ר מט"ח.

המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מט"ח), שמפתח ופתרונות למידה ממוחשבים למערכת החינוך, מסיים בימים אלה את שדרוג רשת התקשורת שלו. במסגרת זו, כלל הארגון, על 600 עובדיו, יעבור לעבודה בסביבה אלחוטית מלאה. המשמעות היא שהעובדים לא יצטרכו יותר להתחבר לרשת באמצעות כבל רשת מסורתי, אלא יעבדו בצורה אלחוטית ומקוונת, שתאפשר להם גמישות וגישה למשאבי הארגון, בהתאם לפרופיל של כל משתמש.

מט"ח עובד מול משרד החינוך, שמהווה הלקוח העיקרי שלו, ומשרת 1.3 מיליון תלמידים ו-120 אלף מורים. יש לציין שהמרכז הוא אחד הארגונים הראשונים שמשנים את תפיסת התקשורת בארגון לכזו שמבוססת על כבילה. לדברי חיים הרשקו, מנמ"ר מט"ח, "המהלך מעניק גמישות וניידות בעבודה, מפחית בעיות תקשורת, מאפשר להכיל יותר משתמשים בזמן נתון, מציע אבטחת סייבר משופרת, מצמצם את הפסולת האלקטרונית ומקטין משמעותית את טביעת הרגל הפחמנית של הארגון".

הוא ציין כי ההחלטה על מעבר לרשת אלחוטית התקבלה לאחר שבארגון הבינו שעליהם להשקיע בשדרוג תשתיות התקשורת שלו, שלא הוחלפו במשך שנים.

סביבת המחשוב של מט"ח

לדברי הרשקו, מט"ח עובד על סביבת מחשוב ענן, המבוססת על Azure של מיקרוסופט. כמו כן, היא כוללת מערכת CRM של סיילספורס ומערכת SAP BYD, שהחליפה את תפנית.

מט"ח כבר עבד, עוד לפני הפרויקט, על גבי רשת אלחוטית, אולם רק באזורים מסוימים בארגון, ועם סיום השדרוג, העבודה באמצעותה תקיף את כולו, הוסיף הרשקו. לדבריו, "כל עובד יוכל לעבוד מכל מקום – הן בתוך הארגון והן מבחוץ, והוא ייהנה מגישה לכל משאב שיצטרך, על פי הרשאות. בעבודה מהבית, בעת הצורך בגישה למאגרים מסוימים, העובד יזדהה דרך רשת VPN שיודעת לזהות אותו ולתת לו את ההרשאות המתאימות".

"הגישה שלנו היא לתת תחושה לעובד שהוא יכול לעבוד מכל נקודה, ללא צורך להתחבר לכבילה מסוימת. זה מתאפשר בין היתר מאחר שאנחנו עובדים בענן: הסביבה העננית מקלה מאוד על המעבר לרשת אלחוטית, ועל יכולות הגישה והעבודה של הארגון", אמר.

ה-AI – במקום גבוה בסדר העדיפויות

הרשקו מכהן בתפקידו ארבע שנים וחצי, ומאחוריו ותק של 20 שנה בעולמות המחשוב והטכנולוגיה. "תפיסת הניהול שלי, כמנמ"ר, היא להשיג ולבצע את החיבור הנכון בין אנשים לטכנולוגיה", אמר. "כל אחד מהעובדים שתחתיי עובד מול פונקציה של לקוח עסקי בארגון, מכיר היטב את הצרכים ובהתאם לזה נותן מענה".

מה באשר לשנה הבאה? הרשקו ציין כי נושא ה-AI יהיה בסדר עדיפות גבוה בפעילות מט"ח בשנה זו. "כבר כיום אנחנו עובדים עם מערכות OpenAI לצורך הפיתוח והשימוש הפנימי, ואנחנו נערכים לצאת עם זה החוצה, כשמערכת החינוך תיפתח לבינה המלאכותית", סיים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים