מנכ"ל יוניטי פורש; המחליף: ג'ים ווייטהרסט, לשעבר מנכ"ל רד האט

ג'ון ריצ'יטילו - שכיהן כמנכ"ל החברה בעלת מנוע פיתוח המשחקים המצליח כ-9 שנים - יפרוש עקב חילוקי דעות סביב מדיניות ● מחליפו, ווייטהרסט, עמד ברד האט מאחורי עסקת הענק עם יבמ, שרכשה אותה ב-34 מיליארד ד'

ג'ים ווייטהרסט לתפקיד המנכ"ל הזמני ונשיא יוניטי.

יוניטי טכנולוגיות (Unity Technologies), החברה שמאחורי מנוע פיתוח המשחקים הפופולרי יוניטי, הודיעה אתמול (ב') כי המנכ"ל והנשיא שלה, ג'ון ריצ'יטלו, יפרוש. ריצ'יטילו כיהן בתפקיד מאז 2014, וגם יעזוב את תפקידו בדירקטוריון כיו"ר. במקומו יכנס ג'יימס ווייטהרסט לתפקיד המנכ"ל הזמני ונשיא יוניטי. בנוסף, מונה ליו"ר הדירקטוריון העצמאי הראשי של יוניטי, רולוף בוטה. דירקטוריון יוניטי יתחיל בחיפושים אחר מנכ"ל קבוע חדש.

יוניטי הוא למעשה מנוע גרפי חוצה-פלטפורמות של החברה המשמש לפיתוח משחקי וידיאו למחשב, לקונסולות, סמארטפונים ואתרי אינטרנט. יוניטי טכנולוגיות היא שחקנית דומיננטית בתעשיית פיתוח המשחקים, כשהמנוע שלה משמש ליצירת כמה מהמשחקים הפופולריים ביותר בעולם, בכללם Pokémon Go והכתר Call of Duty בגרסת המובייל.

המודל העסקי החדש של יוניטי לא התקבל – המנכ"ל פרש

כהונתו של המנכ"ל הפורש, ריצ'יטילו, ב-יוניטי התאפיינה בהצלחות ובכישלונות כאחד. הוא היה קולני לגבי המודל העסקי והפעילות המתרחבת של החברה, אבל חלק מהרעיונות שלו לא עברו כל כך חלק. פרישתו כעת מגיעה פחות מחודש לאחר שהחברה הכריזה על שינוי שנוי במחלוקת במודל העסקי שלה.

בספטמבר הודיעה יוניטי על שינוי תמחור שהרגיז מפתחים רבים, המסתמכים על הטכנולוגיה של החברה ליצירת משחקי הווידיאו. קונסורציום של מפתחי משחקים מחה על השינוי, והצהיר במכתב פומבי כי הוא "מסכן מפתחי משחקים קטנים וגדולים כאחד" ו"נעשה ללא כל התייעצות בתעשייה", כך על פי CNBC. לפי ההשערות, פרשיה זו עומדת מאחורי הפרישה הנוכחית.

מחליפו הזמני של ריצ'יטלו, ווייטהארסט, הוא דמות בולטת בטק העולמי. הוא כיהן עד לפני כשנתיים כנשיא יבמ (IBM), וכן שימש כיו"ר מועצת המנהלים של רד האט (Red Hat), אותה הקים והוביל. ביולי 2021 הודיע וויטהארסט על התפטרותו מיבמ, שמאחוריה עומדת הסתייגותו מ"שינויי ניהול".

ווייטהארסט הפך את החברה הקטנה לחברה הגדולה בעולם הפועלת בסביבת מערכות הפעלה בקוד פתוח, שברשותה כיום נמצאת מערכת ההפעלה השנייה בחשיבותה ובגודלה אחרי חלונות.

יצוין כי ווייטהרסט הוא מי שעמד מאחורי עסקת הענק שבמסגרתה יבמ רכשה את רד האט ב-34 מיליארד, ב-2018. הוא מי שהבטיח כי רד האט תישאר עצמאית אחרי המיזוג – וכך היה. בניגוד לכל החברות שאותן יבמ רוכשת ו"בולעת" – רד האט נותרה עצמאית וכך היא מוכרת ענן ספציפי שלה גם למתחרים של יבמ עצמה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים