"מערכות המידע והדיגיטל משמעותיות לניהול מערכת הבריאות במלחמה"

כך אמרה רונה קייזר, מנמ"רית משרד הבריאות ● לדבריה, "אנחנו עוסקים בהנגשת המידע וניתוחו, שמאפשרים למקבלי ההחלטות לקבל תמונת מצב בכל רגע" ● וגם: כיצד הקורונה סייעה לתפקוד המערכת במלחמה הנוכחית?

רונה קייזר, סיימה את תפקידה כמנמ''רית משרד הבריאות.

"כל נושא הדיגיטל ומערכות המידע במשרד הבריאות הוא משמעותי מאוד ליכולותיו לניהול מערכת הבריאות בזמן מלחמה, ומאפשר לתת מענה לכלל האירועים המורכבים. אנחנו, אנשי ונשות הטכנולוגיה, שותפים מלאים להיערכות החירום של המשרד, החל מהרגע הראשון", כך אמרה רונה קייזר, מנמ"רית משרד הבריאות, בראיון לאנשים ומחשבים.

מטבע הדברים, מערכת הבריאות עסוקה בימים אלה עד מעל לראש בטיפול בפצועי המלחמה – מהתקפת הטרור של החמאס בשבת, מהטילים ומהלחימה של החיילים בשטח. מערכות המידע של משרד הבריאות לוקחות חלק בפעילות המאפשרת למערכת לתת להם את הטיפול המיטבי.

לדברי קייזר, "אנחנו עוסקים בהנגשת המידע לכל מקבלי ההחלטות, כדי שיוכלו לקבל תמונת מצב בכל רגע נתון בניהול האירועים – הן פנימית, במשרד הבריאות, והן בבתי החולים, דרך חטיבת בתי החולים של המשרד". היא הסבירה כי המערכות הללו מתכללות ומנתחות נתוני כוח אדם – הן רפואי והן מנהלי, לרבות מצבת המגויסים שקיבלו צו 8.

"למרבה המזל", הוסיפה קייזר, "נכנסנו לאירוע הזה מוכנים יותר במידה מסוימת, בעקבות הקורונה, אז פותחו מערכות ייעודיות – אמנם לא למלחמה, אבל הן בהחלט מהוות תשתית טובה לאתגרים שיש לנו כעת. זאת, בנוסף לצרכים חדשים, שקשורים במצב הנוכחי, כמו חמ"ל הנעדרים, שאנחנו שותפים בו על אף שהפעלתו אינה באחריות ישירה של משרד הבריאות. אנחנו מסייעים לחמ"ל הנעדרים במידע ובמציאת פתרונות".

תשומת לב לסייבר

קייזר ציינה עוד כי האגף מקדיש תשומת לב מיוחדת לתת מענה לאתגרי הסייבר. "מאז תחילת המלחמה יש עלייה משמעותית ביותר בניסיונות תקיפה על מערכת הבריאות ובתי החולים, והדברים מטופלים בשיתוף עם מערך הסייבר הלאומי", אמרה.

לדבריה, "המלחמה תפסה את מערכת הבריאות בשיאה של פעילות רחבה ביותר, שבין היתר נועדה להפיק לקחים מתקיפות סייבר שהיו עליה בשנה האחרונה". "אנחנו מודעים בהחלט למצב, אבל אם נסתכל על חצי הכוס המלאה", אמרה קייזר, "אני יכולה להגיד שמאז התקיפה על בית החולים הלל יפה, יש מודעות גבוהה יותר מצד ההנהלות והעובדים במערכת, יש יותר תשומת לב לסייבר. להערכתי, ב-2024-2025 נשפר את הכשרת האנשים לסייבר, בין היתר בזכות תקציב של 100 מיליון שקלים שהממשלה אישרה לנו לפני המלחמה להתמודדות עם נושא זה".

כמו כן, היא סיפרה על התגייסות של חברות היי-טק, שמציעות למערכת הבריאות שימוש בפתרונות הטכנולוגיים שלהן, כדי לסייע לה. "אנחנו מברכים על כך אבל בשלב הזה אנחנו לא זקוקים לזה. המצב שלנו בהקשר זה כעת שונה מאשר היה בקורונה", אמרה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים