פאדי קוסגרייב, מנכ"ל Web Summit, התנצל על שביקר את ישראל

מייסד החברה שמאחורי כנס הטק השנתי בליסבון הבהיר את דבריו הקודמים וציין: "ל-Web Summit היסטוריה ארוכה של שותפות עם ישראל וחברות הטק שלה, ואני מצטער מאוד על כך שהחברים האלה נפגעו מכל מה שאמרתי"

פאדי קוסגרייב, שהתפטר מתפקיד מנכ"ל Web Summit - חוזר אליו.

פאדי קוסגרייב, המייסד והמנכ"ל של Web Summit – חברת כנסי הטכנולוגיה העומדת מאחורי כנס הטק השנתי הגדול, שעתיד להקיים בליסבון בין התאריכים 13-16 בנובמבר הקרוב – התנצל אתמול (ג') אחרי שעורר סערה גדולה מוקדם יותר השבוע, עקב ציוץ שלו בחשבונו ב-X (טוויטר).

כזכור, ביום א' פרסם קוסגרייב ציוץ בו כתב: "פשעי מלחמה הם פשעי מלחמה, גם כאשר הם מבוצעים על ידי בעלות ברית, וצריך לכנותם כך".

הדעה השנויה במחלוקת נתפשה כביקורת חמורה על ישראל ועל התקפותיה בעזה – שכידוע באו בעקבות התקפת הטרור הרצחנית והמחרידה שביצע ארגון החמאס בעוטף עזה. בעקבותיה ספג קוסגרייב אש וביקורות קשה מבכירים בתעשייה העולמית, כשכמה קברניטים מובילים מהיי-טק הישראלי, שהיו רשומים כדוברים באירוע הענק של החברה, אף ביטלו את השתתפותם בו.

כעת, בפוסט תחת הכותרת "התנצלות מפאדי קוסגרייב", אותו פרסם אתמול מנכ"ל Web Summit, הוא מנסה להנמיך את הלהבות הרוחשות מתחת לעצם קיומו של הכנס בליסבון. מעניין לציין כי הפוסט הועלה בבלוג שנכלל בתוך אתר הכנס, כשבראשו מובלט כפתור ההרשמה לאירוע.

פוסט ההתנצלות שעלה לבלוג שבתוך אתר הכנס, כשבראשו מובלט כפתור ההרשמה לאירוע.

פוסט ההתנצלות שעלה לבלוג שבתוך אתר הכנס, כשבראשו מובלט כפתור ההרשמה לאירוע. צילום: לכידת מסך מאתר Web Summit

"תומך חד משמעית בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה"

קוסגרייב כותב בפוסט ההתנצלות שלו, בין היתר: "כדי לחזור ולהדגיש את מה שאמרתי בשבוע שעבר: אני מגנה ללא סייג את מתקפת 7 באוקטובר המרושעת, המגעילה והמפלצתית של חמאס. אני גם קורא לשחרור ללא תנאי של כל בני הערובה. כהורה, אני מזדהה עמוקות עם משפחות קורבנות המעשה הנורא הזה, ומתאבל על כל החיים התמימים שאבדו במלחמות, הזו והאחרות. אני תומך חד משמעית בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה. אני תומך חד משמעית בפתרון שתי המדינות".

הוא המשיך וציין "אני מבין שמה שאמרתי, העיתוי של מה שאמרתי והדרך שבה זה הוצג, גרמו לפגיעה עמוקה ברבים. לכל מי שנפגע מדבריי, אני מתנצל עמוקות. מה שצריך בזמן הזה הוא חמלה, ולא העברתי את זה. המטרה שלי היא, ותמיד הייתה, לשאוף לשלום. בסופו של דבר, אני מקווה בכל ליבי שניתן להשיג זאת".

קוסגרייב, האירי במוצאו, הוסיף והבהיר שההתנצלות שלו מגיעה על אף ש-"כמו כל כך הרבה דמויות בעולם, גם אני מאמין שבהגנה על עצמה, ישראל צריכה לדבוק בחוק הבינלאומי ובאמנת ז'נבה – כלומר, לא לבצע פשעי מלחמה. אמונה זו חלה באותה מידה על כל מדינה בכל מלחמה. אף מדינה לא צריכה להפר את החוקים האלה, גם אם בוצעו נגדה זוועות. תמיד הייתי אנטי-מלחמות ופרו-בינלאומיות. בדיוק ברגעים האפלים ביותר שלנו, עלינו לנסות לקיים את העקרונות שהופכים אותנו לתרבותיים", המשיך וכתב.

נזכיר כי תגובות הנגד למסר המקורי של מנכ"ל Web Summit הגיעו מבכירי היי-טק ישראליים כמו אסף רפפורט, ממייסדי ומנכ"ל וויז, היזם רן הר נבו, זאב פרבמן, ממייסדי ומנכ"ל לייטריקס, אורי גושן, מנכ"ל AI21, ואדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה.


סינגולדה הנסער ציין בפוסט שכתב בעמוד ה-X שלו כי "אני עצוב לקרוא את הדברים. שבוע למלחמה, כשנשים רואות את התינוקות שלהן נשרפים חיים על ידי טרוריסטים, כשכמעט 200 אנשים מוחזקים כבני ערובה, הרחק ממשפחותיהם, כשהחמאס גרוע מדאע"ש ומהנאצים ביחד, כי אפילו היטלר לא שרף תינוקות… זה לא זמן טוב, פאדי. אני חוזר: זה לא זמן טוב להיות 'צודק', ואתה טועה".

נאחז בדברי מזכיר המדינה של ארה"ב, בלינקן

שר החוץ האמריקני, אנתוני בלינקן. צילום: ShutterStock

בפוסט החדש והמתנצל – שאפשר בהחלט שקשור גם לדאגתו של קוסגרייב מביטולים גורפים ממשתתפי הכנס הקרוב בליסבון – ציין מנכ"ל Web Summit כי מזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן, אמר בשבוע שעבר, לצד השותפים האזוריים של אמריקה בקטאר, כי "לישראל יש גם את הזכות ואפילו החובה להגן על אנשיה, ולעשות כל שביכולתה כדי להבטיח שמה שקרה בשבת האחרונה לא יקרה שוב. יחד עם זאת, הדרך שבה ישראל עושה את זה חשובה. יש חשיבות לאופן שבו כל דמוקרטיה צריכה להתמודד עם מצב כזה. ולשם כך שוחחנו עם הישראלים – קראנו לישראלים – להשתמש בכל אמצעי זהירות אפשריים כדי למנוע פגיעה באזרחים". לדברי קוסגרייב, בהערותיו הוא ניסה להתבטא בדיוק כמו השר בלינקן ("וכל כך רבים אחרים בעולם") ולהאיץ בישראל שלא תחצה את גבולות המשפט הבינלאומי בתגובתה לזוועות החמאס.

קוסגרייב התייחס בפוסט גם לאירוע של Web Summit בקטאר, שאמור להיערך בשנה הבאה, ושב והזכיר את דברי השר בלינקן שהודה לקטאר על תמיכתה במשבר הזה, ובנושאים רחבים יותר המשפיעים על האזור. קוסגרייב שב וציטט את בלינקן שאמר: "קטאר הייתה שותפה קרובה מאוד לארה"ב בגדול במגוון נושאים שהם חיוניים לשתי המדינות שלנו ולאזור זה… ארה"ב וקטאר חולקות את המטרה למנוע את התפשטות הסכסוך הזה". לפיכך, הוא הדגיש כי "כמו ממשלת ארה"ב, Web Summit מאמינה בעבודה עם שותפים אזוריים וגלובליים – כולל קטאר – כדי לעודד את הדיאלוג והתקשורת שבהם תלוי השלום".

לסיום סייג שוב קוסגרייב את הצהרותיו הקודמות וציין: "ל-Web Summit היסטוריה ארוכה של שותפות עם ישראל וחברות הטכנולוגיה שלה, ואני מצטער מאוד על כך שהחברים האלה נפגעו מכל מה שאמרתי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים