בעקבות עסקת אנבידיה: ממשל ביידן מגביר את מלחמת הסחר עם סין

הממשל לא אהב את מכירות מעבדי ה-AI של אנבידיה לסין, כמו גם עסקאות אחרות של חברות טכנולוגיה אמריקניות עם מדינות שהוא הטיל עליהן סנקציות ● לכן, הוא החליט להרחיב את ההגבלות

הודיע על פרישה מהמירוץ הבא לנשיאות. ג'ו ביידן, נשיא ארצות הברית.

ממשל ביידן עוסק רבות במלחמה הישראל, אבל לא זונח גזרות אחרות – ואחת החשובות ביותר עבורו היא המלחמה הטכנולוגית בסין, אבל לא רק – איראן ורוסיה בהחלט גם כן בתמונה.

הממשל לא אהב לגלות באחרונה את התוכניות לבניית מחשבי על ברוסיה ואת עסקאות הענק של אנבידיה עם סין לאספקת מעבדי בינה מלאכותית. על רקע זה, הוא הודיע על תקנות חדשות, שמטרתן להדק ולחזק את רשת החסימה ולהקטין עוד יותר את החורים בסנקציות שהוא מטיל בהקשר זה, שמאפשרים מכירות כאלה בהתאם לתקנות, שפורסמו לפני כשנה. התקנות החדשות מתייחסות לטכנולוגיות ומתקני ייצור ומעבדים כאחד, כשבנוסף הוכנסו לרשימה השחורה המפורשת עוד שתי חברות סיניות לתכנון שבבים – Moore Thread ו-Biren.

אחד האלמנטים בתקנות החדשות, שיפורסמו בימים הקרובים, מתייחסים למשתנים של המעבדים שמוגדרים כעדכניים. כעת, ההתמקדות העיקרית היא בביצועים של המעבדים, במטרה להכניס תחת כנפי הסנקציות כמה שיותר מעבדי בינה מלאכותית. הפגיעה העיקרית תהיה במעבדי ה-H800 וה-A800 של אנבידיה, שאותם פיתחה החברה במיוחד כדי שיאפשרו המשך מכירה לסין בהתאם לתקנות הקודמות.

למרות זאת, באנבידיה טוענים שהיא עומדת בתקנות, כשגם העדכון החדש לא אמור להשפיע באופן משמעותי על התוצאות הפיננסיות שלה בטווח הקצר. יש לציין שהתקנות החדשות אמורות להשפיע גם על AMD, שתכננה לנצל את אותם חורים בדיוק במדיניות כדי למכור מעבדים גרפיים לסין.

התקנות החדשות עדיין לא כוללות את רוב המעבדים הצרכניים במחשבים ניידים, בטלפונים ובמשחקים, גם אם הייצוא של חלקם יהיה כפוף לבקשת הרשאה מפקידי המסחר האמריקניים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים