ChatGPT קיבל עדכון והוא מחובר כעת לחיפוש באינטרנט
בגרסתו האחרונה, שכבר אינה ניסיונית, הכלי יודע לחפש ברשת אחר תוכן עדכני, ולפיכך יכול לספק לכם תכנים יותר מדויקים ● בנוסף, הכלי משולב כעת גם בשירות הבינה המלאכותית המיומן ביצירת תמונות מטקסט - DALL·E 3
העדכון האחרון של OpenAI עבור ChatGPT מביא אל כלי הבינה המלאכותית היוצרת החכם שיפורים משמעותיים, שהראשי בהם הוא חיבור ליכולת חיפוש באינטרנט. פיתוח נוסף שראוי לציון, הוא DALL·E 3 – כלי ה-AI הג'נרטיבי שיודע לייצר אימג'ים אמנותיים או אקספרסיביים לפי הוראה קולית – שהחל להיות מוצע בגרסת בטא השבוע. בגרסה זו הוא משולב עם ChatGPT. שילוב זה מאפשר ל-ChatGPT להגיב לשאילתות עם תמונות מדויקות, בין אם המשתמש מבקש ממנו ליצור במשפט פשוט או בתוך סיפוק של דרישה מפורטת. בנוסף, משתמשים יכולים לגשת ל-DALL·E 3 גם באינטרנט וגם מהנייד, על ידי בחירתו בתפריט GPT-4, עם מגבלות פעולה בכפוף לקיבולת שלו.
האפשרות שהצ'טבוט יוכל לגלוש ולחפש בווב כבר שולבה בעבר בשירות, בגרסת בטא, אלא שעכשיו היא הוכרזה רשמית ותפעל כחלק אינהרנטי משירותי הכלי עבור משתמשים משלמים, בגרסאות פלוס ו-Enterprise. משתמשים אלו יוכלו מעכשיו לגשת לשירות המשודרג מבלי לשנות את הגרסה עליה הם עובדים לבטא, וכן יוכלו לבחור ב"גלישה עם בינג (Bing)" ישירות מבורר הדגמים GPT-4.
OpenAI, החברה העומדת מאחורי כלי ה-AI המשבשים הללו, הקדימה למעשה את תוכניותיה לחיבור של ChatGPT לאינטרנט, ובכך היא נותנת מענה למגבלת הנתונים הישנים (שהיו עדכניים רק עד שנת 2021 עד עכשיו), ובכך היא מאפשרת סופסוף לצ'טבוט שלה גישה למידע עדכני ורלוונטי יותר.
האינטגרציה החדשה של DALL·E 3, בגרסתו האחרונה הניסיונית, עם ChatGPT משפרת את יכולות יצירת התמונה שלו ודורשת פחות הודעות טקסט עבור תוצרים ואימג'ים שיהיו קרובים יותר לרצוי. משתמשים יכולים לגשת בצורה חלקה לתמונות באותו חלון כמו זה שבו הם כותבים שאילתות מבוססות טקסט, ולבטל את הצורך לעבור בין אפליקציות. DALL·E 3 זמין גם בפלטפורמות אינטרנט וגם בפלטפורמות ניידות, וניתן לבחירה בלשונית GPT-4 בתוך ChatGPT.
ChatGPT can now browse the internet to provide you with current and authoritative information, complete with direct links to sources. It is no longer limited to data before September 2021. pic.twitter.com/pyj8a9HWkB
— OpenAI (@OpenAI) September 27, 2023
התחרות מביאה שדרוגים מהירים במיוחד
מעניין לציין כי ChatGPT מקבל את התכונה של חיפוש עדכני באינטרנט זמן רב אחרי הכלי המתחרה הראשי, בארד (Bard) מבית גוגל, כבר מחפש עבור המשתמשים את האינפורמציה בזמן אמת ברשת. בנוסף, בתוך היישום של בארד מובנה פיצ'ר שמאפשר לבקש מהצ'טבוט, אחרי שיצר עבור המשתמש תוכן מכל סוג או סוגה לפי הוראתו, לערוך בדיקה של אמיתות התוצרים באמצעות גוגל חיפוש. יכולת זו מתאפשרת משום שגוגל היא החברה האם מאחורי בארד – חוזקה שאין ל-ChatGPT, שאמנם נמצא תחת זרועותיה הפרושות והעצמתיות של מיקרוסופט – שתמכה ב-OpenAI במיליארדי דולרים עם השקת ה-GenAI החברה פיתחה, אך שמנוע החיפוש שלה, בינג, אינו עוצמתי כמו זה של גוגל.
לפי הדיווחים, ייתכן שהחששות של OpenAI וקברנטיה, בהובלת המנכ"ל והמייסד השותף סם אלטמן, לגבי שימוש לרעה פוטנציאלי בכלי המשודרג, הן שעיכבו שילוב תכונה זו, אך כעת היא נגישה למנויי Plus ו-Enterprise, כאמור, ללא החלפה לגרסת הבטא.
מסתמן שעדכונים אלו מציגים את האבולוציה של תחום ה-GenAI, שנעה לכיוון של אינטראקציה בין הכלים השונים ושילובם לכדי שירות אחד בסופו של יום. בשלב הזה, בטרם חלפה שנה מאז הושק הכלי, כבר ניכר ש-ChatGPT מתקדם אל מעבר למה שראינו ממנו עד כה. לאחרונה החלה הטכנולוגיה מבית OpenAI גם להציע כבר יכולות אודיו, המאפשרות גם אינטראקציות מילוליות של הכלי עם המשתמשים.
מעניין לעקוב ולגלות לאן עוד ישתדרגו היכולות הללו, כשכמובן מדובר על כלי שהחל את דרכו בסוף בנובמבר 2022 ומאז טס קדימה ללא מעצורים כמעט, כשבמקביל גם מתחריו מתקדמים ללא לאות לעוד ועוד שדרוגים ליכולות מודלי השפה הגדולים שלהם.
תגובות
(0)