דיווחים: הבית הלבן יחתום על צו מנהלי לתחום ה-AI בסוף החודש

הצו של ממשל ביידן צפוי לקדם בינה מלאכותית אחראית, הוגנת ושקופה, ומחליף לעת עתה חקיקה רגולטורית בתחום ● מספר חברות טק בולטות משתפות פעולה עם הממשל וכבר התחייבו קודם לכן לעקרונות שככל הנראה יופיעו בצו

חתמו על צו מנהלי לשימוש אחראי ב-AI. ממשל ביידן-האריס והבית הלבן.

על פי דיווחים במדיה העולמית, הבית הלבן מתכנן לחתום על צו מנהלי בנושא הבינה המלאכותית בסוף החודש. הצו צפוי להתייחס למגוון רחב של נושאים הקשורים לתחום, לרבות פיתוח ושימוש ב-AI בידי הממשלה הפדרלית, קידום מנהיגות אמריקנית בתחום המשבש והחדשני, כמו גם עתיד לכלול הנחיות וכללים להפחתת הסיכונים הנשקפים מה-GenAI והפיתוחים סביבה.

יצוין כי הצו האמריקני – שעתיד להיות משוחרר רשמית ב-30 באוקטובר, כך לטענת הוושינגטון פוסט – יקדים ביומיים את פסגת בטיחות הבינה מלאכותית הבינלאומית, שתתקיים בראשית נובמבר בבריטניה.

הממשל עוסק ב-AI מזה זמן: גוגל, OpenAI ואחרות התחייבו וולנטרית לתמוך

לפי הדיווחים האחרונים בתקשורת, הצו המנהלי של ממשל ביידן צפוי לכלול מספר הוראות עיקריות הנוגעות לכמה וכמה אספקטים בגזרת ה-AI. לדוגמה, הצו יכלול הנחיות לסוכנויות פדרליות כיצד לפתח וליישם אסטרטגיות המתאימות לעקרונות של AI אחראית, כולל הבטחה שמערכות AI יהיו הוגנות, שקופות ואמינות. עוד עניין שאליו יידרש הצו הוא, כך דווח, קביעת אסטרטגיית מחקר ופיתוח לאומית לנושא ה-AI. אסטרטגיה זו תתמקד בתמיכה במחקר בסיסי וביישומי AI, כמו גם פיתוח תקני בינה מלאכותית ושיטות עבודה מומלצות. עוד עתיד הצו לפעול לקידום השימוש בבינה מלאכותית כדי לשפר את חייהם של האמריקנים – כולל שימוש ביכולות ה-AI החדשניות כדי להתמודד עם אתגרים כמו שינויי אקלים, שירותי בריאות וחינוך.

הצו גם יבקש להפחית את הסיכונים הנשקפים מ-AI, ויעודד פיתוח אמצעי הגנה להגנה מפני התקפות סייבר המופעלות על ידי בינה מלאכותית, כמו גם הגנה מפני מערכות AI מוטות או מפלות. עוד נודע כי הצו המינהלי של הבית הלבן צפוי גם לקבוע שיש להקים מועצה חדשה שעניינה AI, שתייעץ לנשיא על מדיניות מועדפת ורצויה בתחום. המועצה הזו, כך דווח, עשויה לכלול נציגים מהאקדמיה, התעשייה והממשלה.

אין זה מפתיע שממשל ביידן עומד לשחרר צו מנהלי בנוגע לנושא המטריד כבר מזן זמן רב את נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, ואת צוותו הבכיר.

כפי שדיווחנו, ביוני האחרון השתתף הנשיא ביידן בפאנל AI מיוחד שנערך בסן פרנסיסקו. במסגרת האירוע, שבו נדונו היבטים שונים הקשורים בתחום, אמר ביידן: "יש לטפל בסיכונים שנובעים מהשימוש בבינה מלאכותית לביטחון הלאומי ולכלכלה". הוא הוסיף וטען אז כי "הממשל שלי מחויב לשמור על הזכויות של האמריקנים, כמו גם על הביטחון שלהם – תוך הגנה על הפרטיות, וטיפול בהטיות ובמידע מוטעה. יש לוודא שמערכות הבינה המלאכותית בטוחות – לפני שמשחררים אותן".

בהמשך נודע מפי הבית הלבן עצמו כי מספר חברות טכנולוגיה בולטות, ביניהן סיילספורס, אדובי, יבמ, אנבידיה, ועוד קודם להן החברות העוסקות ב-AI באופן מלא או מורחב במיוחד כיום, OpenAI ושותפתה מיקרוסופט, כמו גם גוגל, חתמו על ההתחייבויות וולונטריות מול נשיא ארה"ב, שיעמדו בדרישה לצעדים כמו סימון תוכן שנוצר בידי AI.

סבור שתחום ה-AI זקוק לפיקוח. סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI.

סבור שתחום ה-AI זקוק לפיקוח. סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI. צילום: עיבוד ממוחשב כאילוסטרציה. מקור: ShutterStock ו-פליקר (בהתאמה)

באין רגולציה – צו מנהלי

רגולציה של בינה מלאכותית היא כיום אחד הנושאים החמים ביותר בהם עסוקים בהיי-טק. כידוע, הבינה המלאכותית הג'נרטיבית תפסה תאוצה עצומה בשנה-שנתיים האחרונות, והיא מאיימת לשבש אגפים שלמים בגזרה הטכנולוגית, כמו גם בשגרת היומיום האנושית. התוצרים הראשונים של הטכנולוגיה הגיעו לידי הציבור כמחוללי תמונות, ביניהן בלטו Midjourney ו-DALL·E, כלי GenAI שיודעים ליצור אימג'ים מרשימים ביותר. הבעיה היא שהתוצרים הללו כל כך משכנעים, שניתן להפיץ באמצעות דיסאינפורמציה ותעמולה בקלות גדולה. בהמשך הגיעו לחיינו, ChatGPT של OpenAI, בארד מבית גוגל, קלוד שפיתחה אנטרופיק (Anthropic), ועוד צ'טבוטים מתקדמים אחרים, שמאחוריהם מודלי שפה גדולים (LLMs). כל אלו עוררו בקרב גורמים בכירים, כולל פולטיקאים, עוד יותר דאגה, משום שהם מאפשרים לכל משתמש לנסח קטעי טקסט משכנעים בקלות, ועם מעט מאוד אחריות על הכתוב בתוכן זה ועל אמינותו. כמובן שהמודלים של ה-AI יודעים לעשות יותר, ולמשל ליצור שיבוט לקולות של דמויות מוכרות, ליצור אימג'ים וסרטוני AI במתכונת דיפ פייק, שעלולה ליצור עוד ועוד פייק ניוז ותודעות כזב.

למביעים חששות מהבינה המלאכותית ויכולתיה הצטרף בזמנו אפילו סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI, שהודה כי תחום ה-AI זקוק לפיקוח, כשהתייצב לשימוע בסנאט, אשר נסוב סביב אותו עניין עצמו.

לצו המנהלי המדובר יש פוטנציאל לספק מספר מהלכים מרגיעים לציבור ולכל מי שחרד מפני הפיכת הטכנולוגיה החדשנית לחסרת שליטה ולמסוכנת. כך למשל הוא עתיד להאיץ את המחקר והפיתוח בתחום בארצות הברית, לספק מימון למו"פ אחראי שכזה, וכן לעודד שיתוף פעולה בין האקדמיה והתעשייה.

אם הצו המנהלי יצליח להשיג את השאיפות שמאחוריו, הוא יקדם את השימוש בבינה מלאכותית כדי לשפר את חייהם של האמריקנים – ויחד איתם, כנראה של העולם כולו. עם זאת כדאי להזכיר כי צו מנהלתי שכזו אינה מחייב מבחינה משפטית, מאידך יש לו בהחלט משקל פוליטי משמעותי וסביר להניח שמרבית הרשויות ימלאו מרצונן את הוראותיו.

לפי הערכות, מי שיכולות להתנגד לצו הן כנראה חלק מחברות הטכנולוגיה. אלו מהן שטרם התחייבו וולונטרית לבית הלבן, יכולות לבטא דאגה ממצב שהצו המנהלי יטיל יותר מדי מגבלות ותקנות על פיתוח ושימוש בבינה מלאכותית על ידן, ולהלין שהממשל מנסה להתשלט עליהן ועל תחום פעילותן ולעצור קידמה טבעית ורצויה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים