OpenAI הכריזה על גרסה חדשה ומשודרגת מאוד ל-ChatGPT

החברה השיקה את GPT-4 Turbo - מודל AI מהיר ומדויק בהרבה שהוא החזק ביותר שלה עד כה ● מאחורי ההתקדמות עומדת, בין השאר, השקעה של 10 מיליארד ד' מטעם מיקרוסופט - השותפה הגדולה של החברה

שותפות שמחשבות מסלול מחדש. מיקרוסופט ו-OpenAI.

אתמול (ב') השיקה OpenAI חגיגית את GPT-4 Turbo – דגם הבינה המלאכותית החזק ביותר שלה עד כה.

GPT-4 Turbo הוא מודל שפה רב-מודאלי (MML) שיכול לעבד וליצור גם טקסט וגם תמונות. המודל החדש יכול לקחת בחשבון פי ארבעה יותר מידע מ-GPT-4 בעת יצירת טקסט. המשמעות היא שהוא יכול ליצור טקסט קוהרנטי ואינפורמטיבי יותר מכפי שייצר המודל הקודם של OpenAI, מכיוון שהוא מסוגל לאסוף את המידע מכמות הרבה יותר גדולה של דטה והקשרים.

GPT-4 Turbo מתקדם יותר מ-GPT-4 ומהווה בסך הכל שיפור משמעותי לעומתו. בין היתרונות הספציפיים של GPT-4 Turbo, על פי החברה, נכללת העובדה שהמודל החדש טוב יותר בהבנת וביצוע ההוראות מאשר קודמו. זה אומר שמשתמש יכול לתת ל-GPT-4 Turbo הוראות מורכבות וניואנסיות בהרבה, והוא יוכל לבצע אותן בדיוק רב יותר. עוד הכריזה החברה על עוזר API חדש, שמקל על מפתחים לבנות אפליקציות AI מסייעות משלהם, שיש להן מטרות ויכולות לקרוא למודלים וכלים, כמו גם על יכולות מולטי-מודאליות חדשות בפלטפורמה, כולל אפשרויות קריאת תוכן של תמונה, יצירת אימג'ים (ב-DALL·E 3) ושדרוג יכולות הטקסט לדיבור (TTS) במודל. על אלו פירטה החברה גם בבלוג שלה.

GPT-4 Turbo זמין כעת בתצוגה מקדימה ללקוחות המשלמים, אבל OpenAI בישרה כי היא מתכננת לשחרר אותו לציבור המשתמשים בשבועות הקרובים, והמשמעות היא שכל מפתח או חוקר יוכל להשתמש בו כדי לבנות אפליקציות ומוצרים חדשים.

נוכח באירוע של OpenA כשותף מלא לפועלה. מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה.

נוכח באירוע של OpenA כשותף מלא לפועלה. מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה. צילום: ריצ'ארד מורגנשטיין, מתוך ויקיפדיה

אירוע ההשקה היה משותף למיקרוסופט ול-OpenAI 

באירוע שקיימה OpenAI אתמול, סיפרה מירה מוראטי, מנהלת הטכנולוגיות הראשית של החברה, כי יותר מ-92% מחברות Fortune 500 משתמשות בפלטפורמת ChatGPT שלה כיום, לעומת 80% מהן שהשתמשו בה באוגוסט. החברות שנעזרות בכלי הבינה המלאכותית המתקדם, לפי OpenAI, מגיעות מתעשיות רבות ומגוונות ביניהן השירותים הפיננסיים, המשפטים והחינוך, בין השאר.

מנכ"ל החברה, סם אלטמן, דיבר אף הוא באירוע ואמר שהמודל החדש נוצר עקב שיחות שערה החברה במהלך השנה עם מפתחים אודות הצרכים שלהם מול ChatGPT. כשנשאל אודות GPT-5, אלטמן אמר לכתבים, "אנחנו רוצים לעשות את זה, אבל עדיין אין לנו ציר זמן לשם כך".

נזכיר כי מאחורי ההתקדמות המטאורית של החברה והכלי המפורסם שלה עומדת השקעה של 10 מיליארד ד' מטעם מיקרוסופט – השותפה הגדולה של מפתחת ה-GenAI המובילה כיום. הענקית מרדמונד כבר השקיעה ב-OpenAI מיליארד דולר בעבר, והיא ללא ספק חלק מההצלחה הגדולה. בהתאמה, מיקרוסופט שילבה ומשלבת את כלי הבינה המלאכותית של OpenAI בשירותיה המגוונים ומשדרגת אותם, כפי שעשתה למשל למנוע החיפוש הלא ממש מצליח שלה, בינג (Bing). 

על אף הידיעה שהחברות פועלות בצמוד, באירוע אתמול בכל זאת הפתיע מעט את הנוכחים מנכ"ל מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, אשר התייצב בטבעיות יחד עם בכירי OpenAI ומנכ"לה, אלטמן, על הבמה. לדברי נאדלה: "המערכות הדרושות כשאתה דוחף קדימה באגרסיביות במפת הדרכים שלך מחייבות אותנו להיות מובילים במשחק שלנו, ואנחנו מתכוונים להתחייב באופן מלא לוודא שלכולכם יש לא רק את המערכות הטובות ביותר לאימונים והסקת מסקנות, אלא גם הכי ממוחשבות. וזו הדרך שבה אנחנו הולכים להתקדם".

יצוין השקעת הענק בדמות 10 מיליארד הדולר של מיקרוסופט – הנחשבת כהשקעה הגדולה ביותר שהתבצעה מטעם חברה בתחום הבינה המלאכותית השנה, כך לפי PitchBook – לא הייתה היחידה ש-OpenAI קיבלה. את הצלחת החברה גיבו גם השקעות מגופים אחרים, ביניהם מקרן סקויה קפיטל (Sequoia Capital) וכן מ-אנדריסן הורוביץ (Andreessen Horowitz). בנוסף מעניין לגלות כי על פי דיווח של CNBC, החברה קיימה באחרונה מגעים לסגירת עסקה נוספת, שפרטיה לא נמסרו, שתוביל אותה להערכת שווי של 80 מיליארד דולר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים