האתר הפמיניסטי החלוצי Jezebel נסגר לאחר 16 שנות פעילות

G/O Media, החברה האם של האתר - מראשוני המסקרים את תנועת MeToo# - לא הצליחה להחזיק אותו כלכלית כי תכניו לא היו חביבים במיוחד על מפרסמים ● כותבים.ות לשעבר טענו נגדה לניהול כושל ולחוסר תמיכה בפמיניזם

נסגר. Jezebel - האתר שקידם את תנועת MeToo וזכויות הנשים בעולם.

Jezebel (או בעברית 'איזבל') אתר פמיניסטי חלוצי – נסגר באחרונה וזאת לאחר 16 שנות פעילות. על הסגירה הודיעה חברת האם של האתר ביום ה' האחרון.

סגירתו של Jezebel היא מכה משמעותית לתקשורת הפמיניסטית. האתר נודע כמקום שבו פורסמה פרשנות חסרת פחד, שהייתה לעתים קרובות אף נושכת, בנוגע לפוליטיקה מגדרית, לתרבות הפופ ולתרבות הסלבריטאים, בהקשר של מאבק לשוויון זכויות מלא לנשים. הכותבות והכותבים ב-Jezebel היו גם מהראשונים שסיקרו לעומק את תנועת MeToo#, שעוררה טלטלה עמוקה בשל תביעה כלל עולמית של נשים להגנה על גופן ועל זכויותיהם בעולם פטריארכלי. ההאשטאג MeToo# שימש החל משנת 2017 כדרך למשוך תשומת לב לגודל והיקף הפגיעה המינית השגרתית בנשים ברחבי העולם כולו.

Jezebel הושק ב-2007 על ידי Gawker Media, והפך במהרה לאתר אינטרנט פופולרי ברחבי העולם. האתר נודע בכתיבה השנונה והחריפה שלו, כמו גם בנכונותו להתמודד עם נושאים שנויים במחלוקת, כשכותבי וכותבות התכנים שלו לא חששו להשמיע ביקורות קשות על סקסיזם ושנאת נשים (מיזוגניה), אפילו אם התופעות קרו בקהילות שלהם.

תביעתו מתאבק הייתה המסמר הראשון בארון הקבורה של האתר

תבע ומוטט סופית את Jezebel. מתאבק העבר, האלק הוגאן.

תבע ומוטט סופית את Jezebel. מתאבק העבר, האלק הוגאן. צילום: ויקיפדיה

בשנים האחרונות התמודד אתר Jezebel עם מספר אתגרים. ב-2016, Gawker Media נאלצה להגיש בקשה להגנת פשיטת רגל, לאחר שהפסידה בתביעה למתאבק העבר האלק הוגאן. בסיפור נקשר שמו של יזם הטכנולוגיה המוכר פיטר ת'יל, משום שהלה ניהל דרך מימון התביעה המסוימת, ואחרות הדומות לה, מאבק ב-Gawker בשל נקמה על הוצאתו מהארון, שקרתה ב-2007.

בסופו של דבר האתר נרכש על ידי יוניוויז'ן (Univision), שלאחר מכן שמה שונה ל-G/O Media.

התביעה של הוגאן נגד האתר וחברת Gawker Media עסקה בפגיעה בפרטיותו של המתאבק, לאחר שהאתר פרסם קלטת סקס שלו עם אשתו של חבר. הוגאן טען כי פרסום הקלטת מהווה פגיעה בזכותו לשמור על פרטיותו בעוד ש-Gawker Media טענה כי הפרסום מוגן בזכות התיקון הראשון בחוקה האמריקנית, המגן על חופש העיתונות והביטוי. כמו כן, החברה טענה כי הקלטת ראויה להתפרסם כחדשות, כי היא עוסקת באיש מוכר שיש בו עניין ציבורי. ב-2016, כאמור, קבע חבר מושבעים שתביעתו של הוגאן צודקת ופסק לו פיצוי של 140 מיליון דולר.


בסופו של דבר המשפט וסגירת Gawker Media בעקבותיו סיפקו מכה קשה ל-Jezebel, שכנראה היוותה את המסמר הראשון בארון הקבורה של האתר, אך גם לעיתונות ולתיקון הראשון בכלל. Jezebel היה אחד מאתרי האינטרנט הבודדים שהתמודדו עם נושאים שנויים במחלוקת ושהעזו לדרוש מאנשים חזקים לשאת באחריות לפועלם.

המפרסמים לא התלהבו מהתכנים?

תחת הבעלות חדשה, Jezebel התמודד עם לחץ להפוך לידידותי יותר למפרסמים. הגישה החדשה הזו גררה אחריה מספר שינויים גם באופי העריכה של האתר, וכמה מהכותבים.ות המוכשרים.ות ביותר שלו עזבו.

בסוף, מוקדם יותר השנה, פיטרה G/O Media מספר עובדים, שכמה מהם היו מכותבי Jezebel, ובהמשך החברה הודיעה כי היא משביתה את האתר יחד עם כמה אתרים נוספים שבבעלותה. לאחר מכן נודע שהבעלים מנסה למכור את Jezebel אך משלא נמצאו קונים, הוא פשוט פס מהעולם.

G/O Media ציינה מספר סיבות לסגירה, כולל מצב כלכלי ושינוי בסדרי העדיפויות של הקהל. עם זאת, כמה מהכותבים לשעבר של האתר האשימו את החברה בניהול כושל ובחוסר תמיכה ברעיון הפמיניסטי ובהדהודו בציבור.

הסגירה היא אבדה לפמיניזם ולקול הפמיניסטי בתקשורת והאתר ללא ספק יחסר. משתמשי.ות X (טוויטר) התייחסו אל הסגירה בציוצים רבים, וקוננו עליה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים