יהודה זיסאפל, רד-בינת: "תעשיית ההיי-טק המקומית צלחה את המשבר בתוך תקופה קצרה"
"תעשיית ההיי-טק היא אחד ההישגים הבולטים של מדינת ישראל, וככזו היא זוכה להערכה רבה ברחבי העולם, ואתם, משתתפי הערב - שותפים לשגשוג הזה", אמר זיסאפל בכנס הבכירים השנתי של בינת ● אלון בן צור, בינת תקשורת ומחשבים, אמר, כי "המציאות הכלכלית המורכבת הביאה ארגונים לניהול בתנאי אי ודאות. מציאות זו מאלצת את ספקיות ה-IT לפתח טכנולוגיות שיביאו ערך מוסף עבור הארגונים שיאמצו אותן, ולפתח מודלים חדשים לפעילות לטובת הלקוחות"
"תעשיית ההיי-טק בישראל צמחה במחצית הראשונה של 2010 ובמחצית השנייה של 2009, והיא השכילה לצלוח את המשבר הכלכלי העולמי בתוך תקופה קצרה" – כך אמר יהודה זיסאפל, נשיא ויושב ראש רד-בינת, וכן יושב ראש איגוד תעשיות האלקטרוניקה והתוכנה בישראל.
זיסאפל דיבר בפתח ערב הבכירים השנתי של רד-בינת, שהתקיים, זו הפעם השישית, ביום ה' האחרון ברחבת מגדל אור ברמת החייל בתל אביב. לאירוע, בהפקת אנשים ומחשבים, הגיעו 1,200 משתתפים – מנמ"רים, מנכ"לים ומקצועני IT של החברות הגדולות במשק – לקוחות בינת וחברות העובדות בשיתוף עימה. הערב הסתיים בהופעתו של הזמר יהודה פוליקר.
לדברי זיסאפל, "תעשיית ההיי-טק היא אחד ההישגים הבולטים של מדינת ישראל, וככזו – היא זוכה להערכה רבה ברחבי העולם. אתם, משתתפי הערב, שותפים לשגשוג הזה". הוא ציין, כי היא "הולכת ותופסת מקום חשוב יותר ויותר בעסקים, בין השאר בשל התפתחות ה-IT, התקשורת והאינטרנט, שמאפשרים לבטל מרחקים פיזיים ולעשות עסקים בצורה טובה ויעילה יותר".
בסיום דבריו אמר זיסאפל, כי "ישראל נמצאת על המפה והיא מצויה בחזית הטכנולוגיה. תעשיית ההיי-טק עברה כברת דרך מרשימה במהלך השנים והתפתחה בצורה יפה".
אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, אמר, כי השנה החולפת הייתה מורכבת, בין השאר בשל הצורך לנהל ארגונים בתנאים של אי ודאות. הוא הוסיף, כי המשבר הכלכלי העולמי טרם חלף, וכי בארצות הברית יש דיבורים על משבר נוסף שנמצא בפתח. מציאות זו, ציין בן צור, "מאלצת את ספקיות ה-IT לפתח טכנולוגיות שיביאו ערך מוסף עבור הארגונים שיאמצו אותן ולפתח מודלים חדשים לפעילות לטובת הלקוחות".
בן צור אמר, כי בינת פעלה לפיתוח ולייצוג טכנולוגיות על בסיס שלושה מוקדי פעילות. האחד הוא עבודה בסביבת ה-ICT הקלאסית בארגונים, משמע "מתן יכולות IT, תקשורת ואבטחת מידע שמספקות פתרון מושלם ומוכלל למרכזי המיחשוב הארגוניים, המקום שבו מתאחדים עולמות התקשורת וה-IT", אמר. היבט הפעילות השני של הקבוצה הוא, לדבריו, פרויקטים המשלבים בין ה-ICT הקלאסי לבין פעילות מתחומים טכנולוגיים משיקים, כגון: רדיו, טלוויזיה וחוזי. כך, אמר בן צור, השלימה החברה באחרונה פרויקט בבית החולים שערי צדק בירושלים, שבו שולבו יכולות של העברת חוזי בזמן אמת, בשילוב אלחוט. ההיבט השלישי, לדברי בן צור, הוא תחום אספקת השירותים המנוהלים במיחשוב ענן. כך, אמר, "הקמנו מערך שלם שכזה, כאשר ביכולת של כל לקוח לקבוע את המידה, המינון והקצב של אימוץ השירותים שאותם הוא רוצה לקבל".
הוא ציין, כי באחרונה השיקה בינת תקשורת מחשבים שורה של שירותי מיחשוב בענן, ביניהם תשתית MVNE – שירות לחסכון בשיחות טלפון ארגוניות, מערכת אבטחה מבוססת וידיאו ושירותי תשתיות שונים, ביניהם שרתים וירטואליים, גיבויים, אחסון והגנה. הוא הוסיף, כי כעת הם פועלים על מנת לייצב את אותם השירותים המנוהלים, כמו גם לשלב בין פתרונות אלה לפתרונות אחרים אותם מציעה הקבוצה, וכן כדי להפוך אותם לקלים יותר להטמעה ולאימוץ על ידי הלקוחות הארגוניים.
בסיום דבריו, אמר בן צור, כי בינת המשיכה לצמוח גם השנה, וכי הקבוצה חוותה גידול של 20% לעומת השנה שעברה "נמשיך לשאוף ולהוביל ללא פשרות".
בין המנמ"רים הרבים שהשתתפו באירוע היו איציק מלאך, בנק לאומי; אבי קטקו, עיריית תל אביב-יפו; רן שלום, עיריית פתח תקווה; יצחק אדלר, אלקו; אריה רייכר, רשת; קובי ביטר, דלק; ירון רומנו, שטראוס-עלית; אלכס דרוקר, כ.צ.ט; אורן אריאב, המשרד לאיכות הסביבה; רונית רובין, פרטנר; רימון לוי, מכללת ספיר ויושב ראש איגוד האינטרנט; אשר רשף, לאומי קארד; יורם שולטהייס, ההסתדרות החדשה; ודני דורון, אסם. בכירי IT נוספים שהשתתפו באירוע היו סא"ל איתן יהודה, רע"ן תשתיות בסיסיות, ממר"ם, לוט"ם שבאגף התיקשוב בצה"ל; שלמה רוקח, מנהל מחלקת תקשורת, בנק הפועלים; דורון יצחקי, CTO, ורפי הירש, מנהל תשתיות, שירותי בריאות כללית; אריאל שקרצי, סמנכ"ל טכנולוגיות, מעריב-NRG; גדי הולדנגרבר, מנהל תשתיות IT, אודיוקודס; דורון קורץ, סמנכ"ל הנדסה וטכנולוגיה, פלאפון; אבי ברגר, סמנכ"ל טכנולוגיות, פרטנר; ורונן ויינברג, סמנכ"ל טכנולוגיות, ידיעות אחרונות.
תגובות
(0)