מנכ"ל Web Summit שנאלץ להתפטר מאיים בתביעה נגד קרן בסמר

פאדי קוסגרייב, שאולץ להתפטר בעקבות פוסטים אנטי ישראליים, מאיים לקחת את הקרן הישראלית לבית המשפט ● זאת, בעקבות כתבה שבה נטען כי מנהל השלוחה הישראלית שלה לקח קרדיט על הביקורת שהביאה להתפטרותו

פאדי קוסגרייב, שהתפטר מתפקיד מנכ"ל Web Summit - חוזר אליו.

פאדי קוסגרייב, לשעבר מנכ"ל Web Summit, מאיים לתבוע את קרן בסמר הישראלית, לאחר שלטענתו, אחד הבכירים בה היה שותף במאמץ להביא להתפטרותו. זאת, לאחר שבתחילת המלחמה הוא כתב פוסט ב-X נגד הפעילות של צה"ל ברצועת עזה –  פוסט שעורר הד רב והביא את בכירי ההיי-טק הישראלי שהיו אמורים להשתתף בה לבטל את השתתפותם. בעקבותיהם הלכו חברות גדולות רבות בענף הטכנולוגיה.

בפוסט שפרסם ביום ו' בעמוד ה-X שלו כתב קוסגרייב כי "הבוקר, עורכי הדין שלי שלחו מכתב לעמית קרפ, שותף בבסמר. אם הוא לא ינקוט בפעולה, אקח אותו לבית המשפט העליון באירלנד".

קוסגרייב מתבסס על כתבה שפרסמו ב-8 בדצמבר העיתונאים העצמאיים ג'ק פולסון ולי פאנג בבלוג של זה האחרון, תחת הכותרת "בתוך מלחמת המידע הפרו ישראלית". השניים טוענים בכתבה שמאז תחילת המלחמה, משקיעים, בכירי טק ואקטיביסטים פרו-ישראליים, יחד עם ממשלת ישראל, פועלים על מנת לקדם את ההסברה הישראלית. הם מבססים את הכתבה שלהם על אלפי הודעות בקבוצת הווטסאפ של אותם גורמים ועל סרטונים של פגישות וידיאו שהם ערכו, שלטענתם הם שמו עליהם יד. הכתבה חושפת דרכים שמושאיה העלו, שלדבריהם ייטיבו עם הפצת הנרטיב הישראלי, למי כדאי להפיץ אותו ואיך.

בין שלל הטענות שמועלות בכתבה, פולסון ופאנג כותבים כי אדם פישר, שעומד בראש השלוחה הישראלית של קרן בסמר, לקח קרדיט על הביקורת שהובעה אונליין על הפוסטים של קוסגרייב, ועל כך שהיא הובילה להתפטרותו.

לטענת קוסגרייב, "התחקיר… מוכיח שהיה ניסיון מתואם לפגוע בי ובחברה שייסדתי, Wed Summit". לעומת זאת, פישר צוטט בתחקיר כאומר ש-"מעולם לא תיאמתי ציוץ עם אף אחד ולעולם לא אעשה זאת".

הציוץ שעורר את הסערה – וההתנצלות המאוחרת מדי

הפרשה החלה בציוץ שקוסגרייב פרסם ב-13 באוקטובר, שישה ימים אחרי פרוץ המלחמה בין ישראל לחמאס, שבו הוא הביע פליאה מהתגובה הפרו ישראלית של מדינות המערב. הוא כתב כי "פשעי מלחמה הם פשעי מלחמה גם כאשר הם מבוצעים על ידי בעלות ברית, וצריך לקרוא להם כך". בתגובה מיידית, שורה של בכירים בהיי-טק הישראלי, בהם אדם סינגולדה מטאבולה ואסף רפפורט מ-וויז, הודיעו שהם מבטלים את השתתפותם ב-Web Summit, שהתקיימה בנובמבר בליסבון. בעקבותיהם עשו זאת חברות ענק כגון גוגל, אינטל, מטא, סיילספורס, אורקל, סימנס, וכן בכירי היי-טק ישראליים נוספים ועוד חברות ישראליות, ובהן וויקס ומובילאיי.

כמה ימים לאחר מכן פרסם קוסגרייב פוסט מתנצל, שבו כתב כי "ל-Web Summit היסטוריה ארוכה של שותפות עם ישראל וחברות הטק שלה, ואני מצטער מאוד על כך שהחברים האלה נפגעו מכל מה שאמרתי", וציין כי הוא "תומך חד משמעית בזכותה של ישראל להתקיים ולהגן על עצמה". אלא שההתנצלות, שרבים ראו בה כמעט מדי ומאוחר מדי, לא עזרה לו, ולאחר שהבין שהאירוע שאותו ייסד ספג פגיעה קשה בעקבות דבריו, הוא התפטר.

בסופו של דבר, התערוכה התקיימה, אבל עוררה הרבה פחות עניין מאשר בשנים הקודמות.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים