הממשלה תממן תוכניות להכשרת יוצאי אתיופיה לעבודה בהיי-טק

רשות החדשנות ומשרד העבודה יקצו 10 מיליון שקלים למימון שלוש תוכניות ייעודיות ליוצאי אתיופיה, שיכשירו 520 איש בשנתיים הקרובות

קידום יוצאות ויוצאי אתיופיה בהיי-טק - למענם.ן ולמען הענף.

שיעור המועסקים בהיי-טק מקרב יוצאי אתיופיה הוא נמוך, ועומד על 4.6% מהגברים ו-2.3% מהנשים בלבד. זאת, בהשוואה לשיעורים של 12% ו-7.5%, בהתאמה, בקרב יהודים.ות לא חרדים.ות.

במטרה להעלות את הנתון העגום הזה ולענות במשהו על המחסור בכוח אדם בהיי-טק, החליטו רשות החדשנות ומשרד העבודה לממן שלוש תוכניות להכשרה ולהשמה של יוצאות ויוצאי אתיופיה בענף, בסך כולל של 10 מיליון שקלים. הגופים שיקיימו את התוכניות ויקבלו את הכסף הם טק קריירה, עמותת בוגרי 8200 ו-ווליום אלמנטס. הם נבחרו מבין 11 גופים שנענו לקול קורא שהוציאו הרשות והמשרד מוקדם יותר השנה.

השאיפה היא להכשיר בשנתיים הקרובות, בשלוש התוכניות הללו, 520 יוצאות ויוצאי אתיופיה לתפקידי פיתוח ויזמות, תוך דגש על הכשרה עיונית ומעשית, בשילוב של פיתוח כישורים.

התוכניות שנבחרו

טק קריירה מציעה תוכנית שמשלבת בין למידה תיאורטית, תרגול והתנסות מעשית משמעותיים. הפרויקטים במסגרת ההתנסות המעשית יהיו רב תחומיים וידרשו שיתוף פעולה בין משתתפים מכמה קורסים. בנוסף, הקורסים יאפשרו את חשיפת יכולות המשתתפים למעסיקים.

עמותת בוגרי 8200 מפעילה תוכנית יזמות וקידום מנהלים עבור יוצאי אתיופיה, שמופעלת על ידי בוגרי יחידה 8200, ומטרתה היא להקנות להם כלים משמעותיים לביסוס דרכם והשתלבותם בעולמות הניהול והיזמות הטכנולוגית, וליצור חיבורים משמעותיים בינם לבין גורמים נוספים באקו-סיסטם הישראלי.

ווליום אלמנטס היא חברה שעוסקת בעולמות הבינה המלאכותית והראייה הממוחשבת. מטרתה של התוכנית, שאותה היא תקיים בשיתוף אוניברסיטת רייכמן, היא "להנביט את הדור הבא של מנהיגי, מובילי ויזמי תעשיית ההיי-טק במדינת ישראל, מקרב יוצאי אתיופיה", כך לשון ההודעה. תוכנית זו כוללת "העצמה, פיתוח מנהיגות מקיפה וחדשנית, והקניית כלים ומיומנויות איכותיים", נכתב.

הגדלת הייצוג של יוצאי אתיופיה בהיי-טק ויצירת שינוי חברתי

דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות, ציין כי "מדינת ישראל רואה בתעשיית ההיי-טק את קטר הצמיחה של המשק, המשלב את כלל המגזרים והאוכלוסיות במדינה. מטרתנו היא להגדיל את היקף המועסקים בהיי-טק בקרב יוצאי אתיופיה, ולייצר עבורם שינוי כלכלי וחברתי, כחלק מחיזוק מגמת הגיוון וההכללה בהיי-טק הישראלי. שילוב מהיר ונכון של בוגרי התוכניות שנבחרו יהווה אחד הנדבכים החשובים לצמצום המחסור בכוח אדם טכנולוגי בהיי-טק, בהסתכלות רחבה וארוכת טווח".

לדברי ישראל אוזן, מנכ"ל משרד העבודה, "עתידנו תלוי במידה רבה ביכולת של אנשים ממגזרים שונים למצוא את עצמם בתפקידים בעלי שכר ופריון גבוהים. אף ששיעורי התעסוקה בקרב יוצאי אתיופיה בישראל גבוהים מהממוצע הכללי, ייצוגם בענף ההיי-טק נמוך באופן משמעותי ממנו. לכן, אנחנו פועלים במגוון כלים וערוצים לקידום ייצוג הולם של יוצאי אתיופיה בתעסוקה איכותית בכלל ענפי המשק, וכחלק מכך גם בענף ההיי-טק. מדובר כאן בחלק מיישום של החלטות הממשלה לשילובם של יוצאי אתיופיה בחברה הישראלית".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים