סקירה: קפטן נימו, או – רמקול נייד לא גדול, שמפתיע לטובה

הסוקר שלנו סבר שרמקול בגובה של 104 מ"מ בלבד, ברוחב של 61 מ"מ ובעומק של 83 מ"מ זה לא משהו רציני, בטח שלא מבחינת איכות השמע ● עד מהרה התברר לו שהוא טעה

ה-Tronsmart Nimo Speaker - רמקול בכף היד, ועדיין נשאר קצת מקום.

אני מודה ומתוודה: אם הייתם מבקשים ממני להמליץ לכם על רמקול אלחוטי נייד, או שהייתי מחפש אחד כזה עבור עצמי, כנראה שהייתי חושב על רמקול מסיבי למדי – כזה שאולי אפילו צריך רצועת כתף כדי לשאת אותו ממקום למקום. הרי רמקול כזה אמור לספק אודיו עוצמתי גם במקומות פתוחים, ולא רק בתוך הבית, וגדול מתחבר יפה מאוד עם עוצמה.
בוודאי שלא הייתי חושב על רמקול דוגמת ה-Nimo של טרונסמארט – חברה שמתמחה באביזרי מחשב וגאדג'טים לסביבה הדיגיטלית המודרנית, וביניהם גם לא מעט רמקולים ניידים בגדלים בינוני עד גדול.

הסיבה היא גודלו של הרמקול, Tronsmart Nimo Speaker. הוא מעוצב כמעין תיבה משולשת, שמגיעה לגובה של 104 מ"מ בלבד, רוחב של 61 מ"מ ועומק של 83 מ"מ. כן, זה רמקול שאפשר בקלות להחזיק בכף היד, ואפילו נשאר קצת מקום עודף. תחושת הבטן הראשונית, כשהוא הגיע לבדיקה, שידרה לי שזה לא יכול להיות רציני.

אבל ההרגשה הזו התחלפה בתחושה של הפתעה. נכון, הוא לא יכול להתמודד עם רמקולים גדולים שמציעים דרייברים עם הספק שבדרך כלל גדול בהפרש ניכר מה-5 וואט שהוא מציע. הוא גם לא יכול להתמודד מספיק טוב עם באסים, כי הוא תומך בסקאלת אודיו שמתחילה ב-100 הרץ בלבד, אם כי מגיעה בקצה השני שלה עד הקצה הגבוה הנדרש של 20 קילו-הרץ. אלא שהוא בהחלט מוציא מהקרביים שלו צלילים שבקלות ממלאים סלון ביתי, ועם איכות יחסית גבוהה של צלילי ביניים וצלילים גבוהים – ונקיים למדי, גם אם בוחרים עוצמת קול שעבורו היא יחסית גבוהה, על אף שהוא תומך בקידוד SBC סטנדרטי בלבד.

הנחת ה-Nimo על משטח מתאים מחזקת את יכולות הבאס שלו, וצריך להתנסות, כי אז הממברנה התחתונה שלו מצליחה להפיק עוצמה גדולה יותר. דרך אגב, היא משמשת גם ככפתור לכיבוי מהיר של הרמקול.

עוד כמה הפתעות לטובה

ה-Nimo החדש מציע עמידות בתקן IPX7 – מה שאומר שהוא לא אמור להתקלקל גם במקומות עתירי לחות, אם זה ליד הבריכה או בחוף הים, וגם במקלחת עמוסת אדים, לתשומת לב אלה שאוהבים לשמוע מוזיקה גם כשהם מכוסים במים ובסבון.

עוד יתרון ברמקול המדובר העובדה שהוא מחזיק מעמד זמן רב מאוד, ואפילו עד 12 שעות, למרות גודלו הזעיר, והוא יודע לכבות את עצמו אחרי זמן מה שבו הוא מבין שהוא לא בשימוש. זה עוזר לזמן הסוללה שלו, שזקוקה לשעתיים בערך כדי להיטען במלואה. ההטענה מבוצעת באמצעות חיבור ה-USB-C, שנמצא בחלק האחורי של הרמקול.

קיבלתי לסקירה את הגרסה הזוגית של Nimo, שהיא אריזה שמכילה שני רמקולים זהים, ואז אפשר לחגוג אפילו יותר. אחרי שמגדירים את אחד הרמקולים באמצעות צימוד Bluetooth 5.3, אפשר בקלות לחבר את הרמקול השני אליו, והם מתחילים לעבוד ביחד, בסטריאו אמיתי. זהו פתרון נחמד עבור מי שרוצה, לדוגמה, צמד רמקולים למחשב שלו בלי הרפתקה גדולה מדי. טווח העבודה המרבי – כלומר, המרחק בין מקור המוזיקה לרמקולים – עומד על כ-15 מטר.

באופן טבעי, חיבור הרמקול.ים לטלפון מאפשר להשתמש בו גם כסוג של דיבורית שולחנית, וזה התברר כפתרון נחמד מאוד, עם שמע דו צדדי נוח ונקי, כששני הצדדים מבינים היטב זה את זה, בלי הפרעות של ממש. עם זאת, בשיחה טלפונית, רק הרמקול הראשי עובד – כלומר, זה שהוצמד לטלפון בפועל.

ה-Tronsmart Nimo Speaker זמין בכמה צבעים מרעננים, כולל ירוק מנטה, סגול זהב ושחור. המחיר לרמקול בודד עומד כרגע על 65 שקלים, ושל האריזה הכפולה, כפי שהגיעה לבדיקה – על 110 שקלים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים