אקזיט כל-ישראלי: סניק רוכשת את הליוס ב-25-30 מיליון ד'

היקף הרכישה - שתיעשה בשילוב מזומן ומניות - לא פורסם, אולם גורמים בענף העריכו אותו בכ-25-30 מיליון ד' ● זו הרכישה השנייה של סניק בישראל

צוות הליוס, שנרכשת על ידי סניק.

אקזיט כחול לבן: חברת הסייבר סניק (Snyk) רוכשת את הסטארט-אפ הליוס (Helios). הרכישה תיעשה בשילוב מזומן ומניות. היקף הרכישה לא פורסם, אולם גורמים בענף העריכו אותו בכ-25-30 מיליוני דולרים. עובדי הליוס יקלטו בחברה הרוכשת ויוצעו להם תמריצי שימור. זו הרכישה השנייה של סניק בישראל.

הליוס הוקמה ב-2021 על ידי אלי כהן, המנכ"ל, ורן נוז'יק, ה-CTO. היא השתתפה במחזור החמישי של Intel Ignite. הנרכשת מעסיקה 11 עובדים בישראל וארה"ב. החברה הכריזה ביולי 2022 על השקעת סיד בגובה 5 מיליון דולר, בהובלה משותפת של Entrée Capital ו-Amiti Ventures.

הליוס החלה את דרכה בתחום כלי פיתוח למפתחים ואז הרחיבה את פעילותה לענף הסייבר. תחילה הנרכשת פיתחה מוצר המשתמש במידע המופק מההרצה של המערכת. זאת, על מנת להקל על עבודת המפתחים במציאה, הבנה ופתרון בעיות של מערכות מבוזרות בענן. הליוס מינפה את הטכנולוגיה הזו והרחיבה את פעילותה לענף הסייבר, להגנה ברמה האפליקטיבית בענן. היא עושה זאת על ידי ניתוח אופן הריצה בזמן אמת והתנהגות של המערכות השונות.

הרכישה תעניק לסניק אבטחה מוכללת: היא פועלת לפיתוח פתרונות הגנה על אבטחת שלב הפיתוח של אפליקציות, בטרם עלייתן לאוויר, ואילו הנרכשת עושה זאת לאחר העלייה. כך, לסינק, הנערכת לקראת ההנפקה שלה, תהיה פלטפורמה עם מוצרי אבטחה לכל אורך מחזור החיים של הקוד, משלב פיתוח הקוד ועד לריצה שלו בענן.

לפי סניק, "עם השלמת הרכישה, נהיה החברה הגדולה הראשונה בתחום ה-AppSec, שמשלבת יכולות ניתוח סטטיות וגם יכולות זמן ריצה".

"בחרנו לחבור לחזון המשותף לנו ולסניק"

אלי כהן, מנכ"ל הליוס, אמר כי "היו לנו הצעות להשקעות המשך, בנוסף להצעות רכישה מחברות שלא פועלות בישראל. בחרנו לחבור לחזון המשותף לנו ולסניק, ולהציע לשוק פתרון מוכלל וחדשני בעולם ה-AppSec".

סניק הוקמה ב-2015 על ידי קבוצת יוצאי 8200, גיא פודחרני – ששימש מנכ"ל עד 2019, ומשמש כיום כנשיא החברה; אסף חפץ, שהיה בעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה; ודני גרנדר, שאינו פעיל בחברה. בראש החברה עומד פיטר מקיי, מראשוני המשקיעים בה.

מאז הקמתה גייסה סניק 1.2 מיליארד דולר, והפכה במהירות, בתחילת 2020 – לחד קרן. בשיאה, החברה הגיעה ב-2021 לשווי של 8.6 מיליארד דולר. כיום שווייה עומד על 7.4 מיליארד. בניגוד לחברות סייבר אחרות, המוצר של סניק פונה למפתחים ולא לאנשי האבטחה. מוצר האבטחה שלה מסייע למפתחים: הוא מאתר ומתקן פרצות וחולשות בפלטפורמות קוד פתוח, ועוזר לפתח יישומים מאובטחים.

בסוף דצמבר האחרון ערך המגזין פורצ'ן (Fortune) את רשימת Fortune Cyber 60 2024 – חברות הסייבר המבטיחות ל-2024. ברשימה הייתה נוכחות מרשימה לאומת הסייבר: 17 מהחברות היו ישראליות, וסניק הייתה אחת מהן. 

כאמור, זו הרכישה השנייה של סניק בישראל, לאחר שרכשה באפריל האחרון את הסטארט-אפ אנזו (Enso Security) תמורת 33 מיליון דולר. אנזו הוקמה ב-2020 על ידי יוצאי Wix.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. יופי

    מקווה שהחברות האלו יעברו ממודל של להימכר לאמריקאיות ללהימכר לחברות ישראליות, שבסוף יהפכו לקונגלומרנטים ישראליים. גם הון סיכון ישראלי מהמוסדיים יהיה מבורך. יעשה את המדינה יותר עשירה ויספק יותר איכות חיים וביטחון לכל התושבים.

אירועים קרובים