עיריית תל אביב-יפו וצ'ק פוינט חנכו מרכז למקצועות ההיי-טק

העירייה וקרן תל אביב חנכו הבוקר (ב') את המרכז, שהוקם בשותפות צ'ק פוינט, עבור תלמידי כיתות ט'-י"ב מבתי הספר בדרום העיר ויפו

מימין לשמאל: ראש עיריית ת"א-יפו, רון חולדאי; האחראית על החינוך בת"א, שירלי רימון ברכה; מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, גיל שויד; ומנכ"ל קרן תל־אביב, ד"ר הלה אורן.

עיריית תל אביב-יפו וקרן תל אביב חנכו הבוקר (ב') מרכז למקצועות ההיי-טק ברחוב ישראל טל, אשר הוקם עבור תלמידי כיתות ט'-י"ב מבתי הספר בדרום העיר ויפו.

המרכז החדשני, אשר נבנה על ידי העירייה והקרן בתמיכת חברת צ'ק פוינט, מקדם נוער מרחבי העיר, ובו לומדים התלמידים והתלמידות במגמות סייבר, דאטה ורובוטיקה ברמת חמש יחידות. בשנה הנוכחית לומדים במרכז תלמידי כיתות ט'-י', והוא ימשיך ויצמח בכל שנה בשכבה נוספת, עד לאכלוס של כ-1,000 תלמידים.

צ'ק פוינט תמשיך ללוות את סיליבוס הלימודים ולייעץ לגבי יישום כולל ומקיף של מגמות המתפתחות בעולם בתחום ה-AI והסייבר. חוקרי סייבר מטעם צ'ק פוינט יילמדו באופן שוטף במרכז, והתלמידים בו ייערכו סיורים במשרדי ומעבדות החברה.

המרכז הוקם כחלק מתפישת החשיבות שרואה עיריית תל אביב-יפו בחינוך וגיבוש תחושת מסוגלות וביטחון, חשיבה עצמאית והתנסות מעשית בתחומי המדעים והחדשנות, וזאת על מנת לפתח דור צעיר שווה-הזדמנויות החשוף לתחומי המדע, מקבל השראה ומוסלל למצוינות.

המרכז מרחיב את יריעת מושגי המדעים, הסייבר והטכנולוגיה בקרב ילדי דרום העיר ויפו, ומצטרף למרכזי מדעים נוספים בעיר, כדוגמת מרכז המדעים בקמפוס עירוני ז', חמד"ע במרכז העיר, מרכז המדעים דג'אני ביפו ובית הספר להיי-טק ע"ש שמעון פרס, כמו גם לתכניות חדשנות בבתי הספר אורט סינגלובסקי, עירוני ט, פרס, ליידי דייויס ועוד.

נחנך בתל אביב. המרכז למקצועות ההיי-טק.

נחנך בתל אביב. המרכז למקצועות ההיי-טק. צילום: גיא יחיאלי

"לקחת את הכאב ולשרטט ממנו את העתיד" 

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "מאז 7 באוקטובר אנחנו נמצאים באירוע מתמשך, אך חובתנו מתוך הכאב ומתוך המציאות הזו היא לקחת את הכאב ולשרטט ממנו את העתיד – מעשה של אופטימיות.

המרכז למקצועות ההיי-טק הוקם עבור תלמידי כיתות ט'-י"ב מבתי הספר ברחבי העיר. על הנייר הוא נועד לקדם למידה של מקצועות טכנולוגיים ומדעיים, אבל מאחורי המספרים מסתתרת אמת גדולה יותר והיא שהמרכז הזה יהיה כלי חשוב ביכולת לייצר שוויון הזדמנויות עבור תלמידי ותלמידות העיר כולה.

תל אביב-יפו היא הסטארט-אפ סיטי של הסטארט-אפ ניישן, ודווקא בגלל שהלב הטכנולוגי של המדינה יושב כאן, אנחנו יודעים להגיד מה ישנו ומה חסר. הפערים הם לא פערי שכל או כישרון, הם קודם כל פערים של הזדמנויות. חברה משגשגת לא נבנית רק על היי-טקיסטים. חברה צודקת תתגמל יפה גם מקצועות אחרים, ומה שחשוב לנו זה לא שכל תלמידי ותלמידות תל אביב-יפו יגדלו וילכו להיי-טק, אלא שיגדלו ויוכלו לבחור ללכת להיי-טק, אם ירצו. אני מודה לכל העוסקים במלאכה, ובראש ובראשונה לגיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, שזו כבר השותפות השנייה שלכם עם העירייה וקרן ת"א, וכן ירבו כאלה".

אחד מחדרי הלמידה במרכז למקצועות ההיי-טק בתל אביב.

אחד מחדרי הלמידה במרכז למקצועות ההיי-טק בתל אביב. צילום: גיא יחיאלי

"תשתית ליצירת עתיד אישי ומקצועי מבטיח"

גיל שויד, מייסד ומנכ"ל צ'ק פוינט, מסר כי: "בית ספר למקצועות ההיי-טק הינו מיזם חינוכי שעוסק בדבר החשוב ביותר שלנו – דור העתיד של מדינת ישראל ושל ההיי-טק הישראלי. צ'ק פוינט, מעבר לעיסוקה המרכזי בהגנת סייבר על מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם, משקיעה משאבים רבים במערכת החינוך הישראלית, בקשת שמתחילה באוכלוסיות החלשות ביותר – תלמידות ותלמידים על סף נשירה ממערכת החינוך – ועד לחינוך אקדמאי והנגשת השכלה גבוהה. אנחנו רוצים לסייע בכל מקום שאנחנו יכולים לעזור בו, בכל שלב בשרשרת, של הדבר החשוב והבסיסי ביותר בחברה הישראלית – חינוך ילדינו.

שיתוף הפעולה בין צ'ק פוינט וקרן תל אביב מניב מיזמים חינוכיים פורצי דרך, עשינו זאת בעירוני ז' ביפו, אנחנו עושים זאת בביה"ס למקצועות ההיי-טק, והיד עוד נטויה. אני מקווה שכל תלמידה ותלמיד שיגיעו למרכז, ולמשרדי החברה שלנו, ירגישו שהעתיד המקצועי שלהם נמצא בהישג ידם. הם צריכים ללמוד, להשקיע, ובעיקר לחלום את החלום ולהאמין שהוא ממש יכול להתגשם. אנחנו מייצרים עבורם ועבורן את התשתית הזו, ליצירת עתיד אישי ומקצועי מבטיח.

חלל במרכז החדש למקצועות ההיי-טק בתל אביב.

חלל במרכז החדש למקצועות ההיי-טק בתל אביב. צילום: גיא יחיאלי

"בית עבור דור העתיד של תעשיית ההיי-טק, המניעה את ישראל"

ד"ר הלה אורן, מנכ"ל קרן תל־אביב: "היום, יותר מתמיד ברור לנו הקשר בין קידום מצוינות, חשיבה שקולה, ראיית עולם רחבה וסקרנות, לבין מדינה בטוחה ודמוקרטית. והמרכז למקצועות היי-טק עושה בדיוק זאת. לצד מתן הזדמנויות שווה לכלל תושבי ותושבות העיר, המרכז מהווה בית עבור דור העתיד של תעשיית ההיי-טק, המניעה את ישראל. לקרן תל אביב ושותפיה הישראלים והגלובליים יש מחויבות לאומית – זוהי חובתנו האזרחית והאישית. היכולות שלנו באות לידי ביטוי מחוץ לשערי העיר. בין אם בתמיכה ביישובי עוטף עזה ובחיילים פצועים, ועד השותפות עם עיריית שדרות והמפונים מהדרום והצפון. כל מה שאנחנו עושים בתוך העיר, משפיע על מדינתנו. כשאנחנו שמים את הדגש על הדור הבא של מובילי תעשיית ההיי-טק, אנחנו שמים את הדגש על מי שיוביל את הכלכלה. שותפויות כמו זו עם חברת צ'ק פוינט וגיל שויד, מבטיחות מדינה מובילה, חזקה ויציבה יותר".

המרכז הינו המשך לפיילוט שערכו העירייה, צ'ק פוינט וקרן תל אביב לאור שותפות של שנים רבות. בשנת 2021 פתחו השלוש, כאמור, מרכז עתודה לחמד"ע (חינוך למדעים) בתיכון עירוני ז', אשר הוקם במטרה לקדם עתודה של תלמידי ותלמידות חטיבות ביניים מצטיינים מדרום העיר ומיפו, על מנת לשלבם בתוכנית חמד"ע לתלמידי תיכון מובילים בתחומי המדעים, אשר רוכשים השכלה מדעית במרכז החינוך התל אביבי.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. ממ

    עיריית תל אביב יש נכסים בכל מקום כולל מליונים רזרבות הגיע הזמן שתתרום למוסדות לילדים עם מוגבלות בתי חולים בתי הבראה לנצולי שואה ולעוד מוסדות בכול הארץ נמאס מהצביעות של העירייה תורמת רק לעשירים הגיע הזמן ששר האוצר יתן חוק כול מה שהעירייה מקבלת כסף ליתרה שתתרום 30 אחוז בכול הארץ ועם לא שמס הכנסה יבדוק הכול כל מה שנכנס חעירייה

אירועים קרובים