יום האישה הבינלאומי

"המענה לפערי המגדר בהנהלות – לטפח חשיבה של כובע לבן"

"ללמוד את זה, לשבור את זה, לתקן את זה", כך מתארת קארה ספראג, סגנית נשיא ומנהלת מוצר ראשית ב-F5, את המסע לשוויון מגדרי

קארה ספראג, סגנית נשיא ומנהלת מוצר ראשית ב-F5.

דו"ח של הפורום הכלכלי העולמי, המנתח את הפער בין המינים, מצביע על "צניחה לפסגה"

(Drop to the Top) כוללת עבור נשים. משמעות הדבר היא שכאשר נשים עוברות לתפקידי מנהיגות בכירים – כמו סגנית נשיא וסמנכ"לית – הייצוג שלהן פוחת משמעותית, מ-46% ל-25%.

"העצה שלי לנשים המעוניינות בתפקידים בכירים בכלל, ובתחום אבטחת הסייבר בפרט, היא לטפח חשיבה של 'כובע לבן': ללמוד את זה, לשבור את זה, לתקן את זה. הלך הרוח הזה מועיל מאוד בהעלאת הרף באבטחת המוצר והפלטפורמה שלנו, כמו גם במענה למגוון רחב של אתגרים מחוץ לאבטחת סייבר – כגישה כללית לפתרון בעיות. על מנת להתמודד עם המצב של 'צניחה לפסגה', יש ללמוד את הנושא, להבין את הדינמיקה שמביאה לכך וכך – לנווט את הקריירה במודעות ובכוונה. זה עזר לי: המודעות והכוונה הללו העצימו אותי לפרוץ כמה מהמחסומים שעומדים בפני נשים בהתקדמות הקריירה שלהן. אני שואפת לתקן כמה שיותר מהשלבים השבורים בסולם המוביל לפסגה עבור נשים אחרות", כך אמרה קארה ספראג, סגנית נשיא ומנהלת מוצר ראשית ב-F5.

בראיון לקראת יום האישה הבינלאומי, שחל ביום ו' האחרון, אמרה ספראג כי "כדי לקדם באמת את מקצוע אבטחת הסייבר, אנו זקוקים למגוון רחב יותר של קולות ונקודות מבט. וכדי להשיג זאת, אנו זקוקים ליותר נשים ואנשים בעלי זהויות מגדריות חסרות ייצוג, שיעלו בסולם הדרגות – כמנהיגים".

"מקום העבודה הוא שדה מוקשים נפשי עבור נשים רבות". כך נכתב במחקר של LeanIn.Org ומקינזי.

"מקום העבודה הוא שדה מוקשים נפשי עבור נשים רבות". כך נכתב במחקר של LeanIn.Org ומקינזי. צילום: אילוסטרציה. שאטרסטוק

"היו מקרים שהקול שלי לא נשמע או שהרעיונות לא זכו להכרה כשלי"

לספראג יש שני תארים שניים מ-MIT, בהנדסת חשמל ובטכנולוגיה, וכן במדיניות ציבורית. לפני עבודתה הנוכחית, היא הייתה יועצת משך 13 שנים מקינזי (McKinsey) וקידמה את פעילותה לקידום הגיוון וההכלה בתפקידים טכנולוגיים במסגרת מועצת המנהלים של Girls Who Code. לצד עבודתה ב-F5, לספראג יש חגורה שחורה דרגה 3 בטאקוונדו והיא עוסקת בשלל פעילויות ספורט וספורט אתגרי – הרמת משקולות, אירובי, אופניים, סקי – אם למנות חלק.

במחקר שפורסם באחרונה ונשא את הכותרת 'נשים בעבודה', על ידי LeanIn.Org ומקינזי, נכתב: "מקום העבודה הוא שדה מוקשים נפשי עבור נשים רבות". לדברי ספראג, "חוויתי מיקרו-אגרסיות או סרבול בהיותי האישה היחידה בחדר – בכמה הזדמנויות. היו מקרים שבהם הקול שלי לא נשמע או שהרעיונות לא זכו להכרה כשלי. הדרך שלי לנווט את המיקרו-אגרסיות הללו היא לציין אותן נפשית, אבל לא לתת להן להפריע לתוצאה מוצלחת מהפגישה. אם התעלמו מהתרומה שלך, אבל את עדיין מרגישה שאת יכולה לעזור לקדם את סדר היום של הפגישה, אז אמרי זאת בקול רם יותר. אם הרעיון שלך זכה להכרה, אך יוחס בטעות למישהו אחר, מצאי דרך ליישר את התיעוד מבלי להפריע להתקדמות הדיון. לדוגמה, על ידי בנייה נוספת על הרעיון, או מעקב עם בעלי עניין לאחר סיום הפגישה".

"אני מעריצה כמה נשים חזקות", אמרה, "וביניהן, השופטת המנוחה רות באדר גינסבורג, שמפעל חייה הוקדש לקידום השוויון לנשים. טיילור סוויפט היא כוח מדהים להעצמת נשים, ומניעה השפעה כלכלית ניתנת למדידה, הצלחה שוברת שיאים והפגנת חוש עסקי מדהים. וגם את מלאלה יוספזאי שהקריבה את נעוריה, הפרטיות והבטיחות שלה, כדי להפוך לתומכת זכויות אדם לחינוך נשים ונערות".

"ישנן דרכים רבות בהן הקהילה הטכנולוגית יכולה לתמוך טוב יותר בקבוצות חסרות ייצוג באבטחת סייבר", סיכמה ספראג. "אנו יכולים ליצור סביבה מגוונת ומכילה יותר, על ידי מתן הזדמנויות חינוכיות הקשורות לטכנולוגיה למצטרפים פוטנציאליים. אנו יכולים להציע תוכניות חונכות ומתן חסות לנשים ולחברות בקבוצות חסרות ייצוג כדי להכין אותן לקידום. אנו יכולים לשתף פעולה עם קבוצות קהילתיות, כדי להכשיר אנשים שרוצים להשתלב בתפקידי אבטחת סייבר. ואנחנו יכולים לתמוך בייצוג משופר של נשים בתקשורת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים