מה חושב בכיר השב"ב לשעבר על מנהיגים ומנהיגות בזמן המלחמה?

"בשעת משבר מתגלים מנהיגים מפתיעים", אמר רון שמיר, לשעבר ראש אגף טכנולוגיה בשב"כ וכיום מנכ"ל הסטארט-אפ פוניטיקה, שדיבר באחרונה באירוע בפקולטה לניהול ע"ש קולר באונ' תל אביב

רון שמיר, לשעבר ראש אגף טכנולוגיה בשב"כ, וכיום מנכ"ל חברת הסטארט-אפ פוניטיקה.

"בשעת משבר מתגלים מנהיגים מפתיעים, כמו שקורה בישראל בחמשת החודשים האחרונים. אין אלה מנהיגים של דרגות, סמכות, היררכיה, סיסמאות ונאומים. אלה מנהיגים 'בגובה העיניים'", כך אומר רון שמיר, לשעבר ראש אגף טכנולוגיה בשב"כ וכיום מנכ"ל חברת הסטארט-פ פוניטיקה.

שמיר דיבר באירוע הענקת תואר מוסמך במנהל עסקים של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב, לבוגרי המחזור ה-38 בתוכנית Executive MBA של רקנאטי.

שמיר התייחס בהרצאתו למנהיגות בעת מלחמה. הוא סיפר על ההתגייסות שהחלה בשבוע הראשון של מלחמת ישראל-חמאס, בה לקח חלק, במסגרתה קבוצה בת כ-30 מתנדבים – אלופים וראשי אגפים לשעבר במוסד ובשב"כ – התחיילה ויצאה לסייע לישובים שנפגעו, במטרה לפגוש את האנשים שאסון בלתי נתפש פקד אותם – ולעזור להם.

עוד סיפר כי הלימודים בתוכנית אפשרו לו פסק זמן ממירוץ החיים, אשר נוצל לחשיבה על קריירת ההמשך. הוא וחברים לתוכנית האקזקיוטיב החליטו להקים סטארט-אפ בעולם המכשור הרפואי, והחברה כבר פועלת כיום ומוכרת את המוצר בעולם.

לדבריו, "הניסיון הקצר בעולם היזמות בתחום החיבור בין טכנולוגיה לרפואה הלהיב אותי והחלטתי להתמקד בעולם זה. מכרתי את חלקי בחברה והקמתי עם שותפים עוד שתי חברות העוסקות במד-טק", המשיך וסיפר.

האירוע שבו דיבר שמיר נערך בהשתתפות פרופ' יעל שטיינהרט, סגנית דקאן הפקולטה, פרופ' משה צבירן, הדקאן לשעבר של הפקולטה, ד"ר יוליה שמיר, המנהלת האקדמית של תוכנית ה-EMBA, וטלי שקל-גרף מנהלת התוכנית.

שמיר סיכם ואמר ש-"השאת רווחים חשובה, אבל לא הכי חשובה, ערכים ומוסר חשובים יותר. עלינו לשאוף לחיות בחברה שוויונית יותר ואלימה פחות, חברה הדואגת לאוכלוסיות מוחלשות, חברה שיש בה כבוד לשונה. כל אחד מאיתנו, כמנהל, כמנהיג, יכול להשפיע וכולנו ביחד יכולים לעשות שינוי".

"באמת שאין לנו ארץ אחרת"

יניב ד'אור, זמר אופרה ומנהל עסק בתחום המוזיקה.

יניב ד'אור, זמר אופרה ומנהל עסק בתחום המוזיקה. צילום: ויקיפדיה

יניב ד'אור, זמר אופרה ומנהל עסק בתחום המוזיקה, שנבחר על ידי עמיתיו לתוכנית לשאת דברים באירוע, התייחס לתקופה הסוערת בה למדו – מחזור שהחל את לימודיו בסיומו של משבר הקורונה, המשיך במהלך הסערה הציבורית של הרפורמה המשפטית, והסתיים במהלך המלחמה הנוכחית.

כמו כן התייחס ד'אור מנקודת מבט אישית לכך שכזמר אופרה החליט, בוקר אחד בתקופת הקורונה, שבנוסף למוזיקה, יהיה זה מאתגר עבורו לשבור מחסומי ילדות וללמוד מנהל עסקים.

ד'אור דיבר על המרצים בתוכנית ועל עמיתיו למחזור, ואמר שתודתו נתונה "למרצים והמרצות המופלאים, שגישרו והנגישו בין עולם האקדמיה לפרקטיקה גם בעיתות חוסר ודאות וכאוס, שגילו לנו ואיתנו את השינויים והאתגרים הרבים. ולחבריי וחברותיי אנשים עם כוח וצניעות, בעלי יכולת לעצב וליצור יש מאין. תודה על הזכות ללמוד ביחד, על רגעים שנחרטו לתמיד ועל העתיד שעוד יבוא ויפרח, כי באמת שאין לנו ארץ אחרת".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים