מנכ"ל גוגל על רגולציה, AI וניהול חברה של 180 אלף עובדים

סונדאר פיצ'אי עלה על הבמה באוניברסיטת סטנפורד והתייחס לכמה סוגיות בוערות בעולם הבינה המלאכותית בכלל וה-GenAI בפרט

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל ואלפבית.

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל והחברה האם שלה, אלפבית, עלה על הבמה לפני ימים אחדים באירוע שערך בית הספר לעסקים של אוניברסיטת סטנפורד, וחלק עם שומעיו את התובנות שלו על עולם ה-AI, הרגולציה ואיך זה לנהל חברה שיש לה מעל 180 אלף עובדים, כמעט בכל מקום בעולם. בקצרה: התשובה שלו היא לשמור על רוח יזמית.

גוגל זוכה ללא מעט ביקורת על כך שעל אף שתחת פיצ'אי החברה התמקדה ב-AI בשנים האחרונות, היא לא השכילה להיכנס בזמן לעולם ה-GenAI. נכון, יש לה את בארד, שהפך באחרונה לג'מיני, אבל מיקרוסופט הייתה שם לפניה, עם השקעות הענק שביצעה ב-OpenAI ובתוכנת הלהיט שלה, ChatGPT. יש להוסיף לתמיהה על ההשתהות של גוגל להיכנס לעולם ה-GenAI את העובדה שחוקרים מטעם החברה הם אלה שכתבו את המסמך הראשון שכלל מידע על העברת מודלים – מה שהיווה בעיטת הפתיחה של מהפכת הבינה המלאכותית היוצרת. לכך צריך לצרף את התמונה שכלי ה-GenAI של החברה יצר באחרונה, שבה נראו האבות המייסדים של ארצות הברית כאפרו-אמריקנים וילידים-אמריקנים (אינדיאנים).

פיצ'אי לא ממש נשאל בראיון שאלות על ההתמהמהות של גוגל בכניסה לעולם ה-GenAI. מה שכן, המראיין שאל אותו על דרכי הניהול שלו את החברה, שכאמור, עובדים בה מעל 180 אלף איש. "אם להיות כנים, זאת שאלה שתמיד מטרידה את מנוחתי בלילה", אמר המנכ"ל. "אתה תמיד חושש שיש מישהו באיזה גראז' שיש לו רעיון טוב יותר".

אחת הדרכים לעידוד עובדים היא תגמול שלהם, שבדרך כלל נמדד על פי תוצאות. לדברי פיצ'אי, "קל לחשוב שאתה צריך לתגמל על פי תוצאה. אבל אז, אנשים מתחילים לשחק עם זה. הם נוקטים בגישות שמרניות, שבהן תקבל תוצאה טובה", אמר.

איך נעים מהר ומטמיעים תרבות של לקיחת סיכונים?

כחלק מגישתו לניהול החברה, מנכ"ל גוגל ציין כי "אני חושב איך אתה, כחברה, נע מהר? איך אתה מטמיע תרבות של לקיחת סיכונים? איך אתה נותן לעובדים שלך תמריצים לקחת סיכונים? אלה דברים שאתה צריך לעבוד עליהם הרבה. אולם, ככל שהדברים מצליחים יותר, כך אנשים נהיים שונאי סיכונים – וחבל". זה קורה יותר בארגונים גדולים. בחברות קטנות, לעומת זאת, "תמצא לעתים קרובות קבלת החלטות שמהוות כמעט הימור על עתיד החברה", אמר פיצ'אי. "אבל ככל שאתה גדול יותר – וזה נכון לאוניברסיטה גדולה כמו לחברה גדולה – יש לך יותר מה להפסיד, או לפחות אתה חושב כך. לכן, אתה מוצא את עצמך עם פחות אמביציה לפתח יוזמות שיש בהן לקיחת סיכונים. אתה צריך לדחוף את הצוותים שלך כדי שיעשו את זה".

כדוגמה לנכונות של גוגל בעבר לנסות דברים וליטול סיכונים פיצ'אי נתן את Google Glass – מוצר שלא הצליח, אבל היה אחד הראשונים שהשתמשו בו במציאות רבודה.

מבט להווה – ולעתיד

פיצ'אי אמר כי במבט לעתיד, הוא נרגש מהטבע המולטי-מודאלי של ג'מיני, עם היכולת שלו לעבד סוגים שונים של דאטה, כגון טקסט ו-וידיאו, ומהיכולת של שרשרת של מודלי AI להתמודד עם זרימות עבודה מורכבות, מעבר לחיפוש מידע בלבד. "כיום משתמשים במודלי השפה הגדולים (LLMs) רק לחיפוש מידע, אבל לאחד אותם ביחד כדי להתמודד עם זרימות עבודה – זה יהיה עוצמתי במיוחד".

כמו כן, הוא התייחס בראיון לאחד האספקטים המדוברים ביותר של עולם ה-AI בהווה: הצורך ברגולציה, בכללים שיגדירו כיצד מייצרים בינה מלאכותית יוצרת באחריות ומבלי שהיא תגרום לנו נזקים. מנכ"ל גוגל אמר כי "הדרך שבה אני חושב על AI היא איזה חלק שלה יקל עלינו מאוד להתאים את עצמנו לרגולציה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים