רשות החדשנות משיקה את קרן יוזמה 2.0
הקרן תתמרץ בכ-160 מ' ד' השקעת מוסדיים ישראליים בקרנות הון סיכון מקומיות, לעידוד ההיי-טק ● ד"ר אלון סטופל, יו"ר הרשות: "מימון המדינה לתוכנית דווקא בעת הזו - עדות נוספת לאמון בתעשיית ההיי-טק הישראלית"
כבר זמן רב שהמדינה מנסה לתמרץ משקיעים מוסדיים מקומיים להשקיע בהיי-טק הישראלי ללא הצלחה גדולה.
כעת רשות החדשנות, בשיתוף משרד האוצר, מנסה שוב – הרשות הודיעה כי היא משיקה תוכנית בשם קרן יוזמה 2.0, שאמורה לעודד השקעות מוסדיים בהיי-טק הישראלי, באמצעות קרנות הון סיכון ישראליות. באמצעות התוכנית הרשות תשקיע כ-160 מיליון דולר, שישמשו למנף השקעות בהיי-טק הישראלי בסך כולל של כ-700 מיליון דולר, באמצעות קרנות ישראליות. הרשות תוסיף 30 סנט על כל דולר של השקעת מוסדיים במנגנון הגדלת תשואה.
קרן יוזה 2.0 מיועדת לגופים מוסדיים כגון: חברות ביטוח, קרנות פנסיה וקופות גמל, ותציע את מנגנון ההטבה הייחודי של הגדלת תשואה על השקעותיהם בקרנות הון סיכון ישראליות ב-20 החודשים הקרובים.
המסלול יהיה מסלול ירוק לחלוטין, דהיינו, ללא התערבות הרשות בשיקולי ההשקעה של המוסדיים או של מנהלי קרנות הון הסיכון, שיוכלו להשקיע את הכסף על-פי מדיניות ההשקעה שלהם.
"כל אלו יחזקו את ההיי-טק והכלכלה של מדינת ישראל"
גילה גמליאל, שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה: "זהו מהלך משמעותי מאוד, שמטרתו הגדלת יציבות שוק ההון סיכון המקומי אל מול זעזועים ותנודות מאקרו-כלכליות. מהלך זה יגדיל את המימון בשלבי ההשקעה המוקדמים של חברות סטארט-אפ ישראליות, ובהמשך גם יתרום לביסוס הממשקים בין המוסדיים לשוק ההון סיכון המקומי. כל אלו יחזקו את ההיי-טק והכלכלה של מדינת ישראל".
ד"ר אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות: "מדובר במהלך אסטרטגי של הרשות, קרן ההזנק החדשה אשר הושקה במרץ ומשקיעה באופן ישיר מענקים בחברות הזנק, וקרן יוזמה המושקת היום התומכת בקרנות הון הסיכון, משלימות זו את זו ונועדו להבטיח לחברות היי-טק ישראליות בתחילת דרכן, בדגש על חברות בתחומי הטכנולוגיה העמוקה (דיפטק) סביבת מימון מצוינת בשנים הקרובות. קרן יוזמה תתמרץ השקעות של המוסדיים בקרנות ישראליות בשנים 2026-2024 ותחזק את השותפות והממשקים בין המוסדיים לקרנות הון סיכון ישראליות, ובעתיד תמתן מחזורי האטה בשוק ההון סיכון. מימון המדינה לתוכנית דווקא בעת הזו היא עדות נוספת על האמון בתעשיית ההיי-טק הישראלית ולההכרה בחשיבותה למשק ולכלכלה הישראלית".
אמון מלא ביכולת ההיי-טק הישראלי לצלוח גם את המשבר הנוכחי
מטרת הקרן היא לתמוך בחברות היי-טק ישראליות, להרחיב את הממשק בין המוסדיים לבין קרנות הון סיכון מקומיות, כנהוג בשווקים מובילים בעולם, ולהגדיל את יציבות שוק ההון סיכון המקומי אל מול זעזועים ותנודות מאקרו-כלכליות גלובליות ומקומיות. כתוצאה מהתוכנית היקף השקעות המוסדיים בקרנות הון סיכון ישראליות צפוי לגדול, ועל-ידי כך תגדל גם זמינות ההון עבור חברות היי-טק ישראליות.
מנגנון הטבה זה דומה למנגנון תוכנית "יוזמה" ההיסטורית משנות ה-90, התוכנית לה מיוחסת התנעת תעשיית ההון סיכון הישראלית.
התוכנית היא במימון המדינה, והיא מוכוונת Upside, מכיוון שקיים אמון מלא ביכולתה של תעשיית ההיי-טק הישראלית לצלוח גם את המשבר הנוכחי, ולהמשיך ולהוות את קטר הצמיחה של המשק והכלכלה הישראלית. הגוף המוסדי יוכל "לקנות החוצה" את רשות החדשנות במועד לבחירתו:
- בארבע השנים הראשונות מיום ההשקעה בקרן, המוסדי יוכל לקנות את חלקה של המדינה בריבית שנתית מצטברת של 1%.
- לאחר ארבע השנים הראשונות, הגוף המוסדי יוכל "לקנות החוצה" את רשות החדשנות בריבית שנתית מצטברת של 5% (רטרואקטיבית מיום ההשקעה הראשון בקרן).
- במידה שהקרן הפסדית – רשות החדשנות תישא בהפסד יחד עם המוסדי בשיעור יחסי לחלקה בהשקעה.
תמרוץ נוסף יינתן למוסדיים אשר ישקיעו בקרנות המשקיעות בחברות טכנולוגיה עמוקה, באמצעות הטבה מוגדלת, לפיה יוכל המוסדי לקנות החוצה את הרשות במועד לבחירתו ללא כל ריבית, כלומר, הגופים המוסדיים, ובאמצעותם הציבור, ייהנו מהגדלה מקסימלית של התשואה על השקעתם.
תגובות
(0)