ארה"ב: קנסות בסך כולל של 200 מיליון דולר לספקיות סלולר גדולות
ה-FCC קנסה את טי-מובייל, AT&T ו-וריזון על כך שהעבירו נתוני לקוחות לחברות "סיטונאיות" ללא הסכמתם ● אלה מצידן העבירו את הנתונים לזפקיות מצד שלישי ● AT&T ו-וריזון הודיעו שיערערו על ההחלטה
רשות התקשורת הפדרלית של ארצות הברית, ה-FCC, קנסה בסכום כולל של קרוב ל-200 מילון דולר כמה מהספקיות הגדולות ביותר של תקשורת סלולרית בארצות הברית. לפי הרשות, היא עשתה זאת מאחר שהחברות שיתפו באופן לא חוקי, לפחות לכאורה, מידע על המיקום של הלקוחות שלהן ללא קבלת הסכמה.
טי-מובייל אמורה לשלם את הקנס הגדול ביותר, של 80 מיליון דולר, וזה לא כולל 12 מיליון דולר של ספרינט, שהתמזגה עם החברה לאחר שהחלה החקירה. השנייה ברשימה היא AT&T עם קנס של 57 מיליון דולר והשלישית – וריזון, עם 47 מיליון.
ברשות טוענים שהחברות מכרו את המידע על מיקום הלקוחות שלהן לחברות "סיטונאיות", שלאחר מכן מכרו את הגישה לנתונים הללו לספקיות צד שלישי שמריצות שירותים שמבוססים על מיקום של לקוחות. עוד טוענים ברשות שספקיות הסלולר ניסו להתנער מאחריות ולהעביר אותה לחברות שמכרו בפועל את הגישה לנתונים, ומוסיפים שהפרקטיקה המשיכה גם לאחר פתיחת החקירה והעברת האזהרה אליהן.
החקירה החלה לפני כמה שנים, לאחר פרסומים בנושא בתקשורת ב-2019. וריזון ו-AT&T כבר הודיעו שיערערו על הפסיקה.
תגובות
(0)