מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג: "עשייה יוצאת דופן אינה קלה"
לאחר שעובדיו העידו עליו שקשה לעבוד איתו, מנכ"ל אנבידיה שהתראיין לתוכנית הטלוויזיה '60 דקות', התייחס לכך ובכלל עסק בדבריו בסגנון המנהיגות שלו וכן ובשאיפות הבינה המלאכותית של החברה שהוא מוביל
בראיון שהעניק לאחרונה לתוכנית טלוויזיה האמריקנית המפורסמת '60 דקות' (60 Minutes), סיפר ג'נסן הואנג, מנכ"ל ענקית ייצור השבבים אנבידיה (Nvidia), כי אינו נרתע מהאופן שבו עובדיו תופשים אותו. הואנג מתמודד עם תיאורים שלו, שהגיעו מעובדיו, הטוענים כי הוא "תובעני", "פרפקציוניסט" ואדם ש-"לא קל לעבוד עבורו". בראיון, באופן ישיר למדי, מנכ"ל אנבידיה דווקא הסכים עם התיאורים די בקלות.
במהלך התוכנית של חדשות CBS, סיפר הואנג כי המילה 'Perfectly (משמע "בצורה מושלמת") מתארות אותו. "זה צריך להיות כך", אמר והמשיך: "אם אתה רוצה לעשות דברים יוצאי דופן, זה לא אמור להיות קל".
שלושים שנה של הצלחה קשוחה
ואכן נראה כי גישה תובענית כלפי עובדי החברה היא אבן יסוד בסגנון המנהיגות של הואנג בן ה-61, אשר בנה לו מוניטין מכך שהוא משרה תחושת דחיפות על צוותיו, תוך שימוש בהפחדה קבועה שאומרת: "החברה שלנו תפשוט את הרגל בתוך שלושים יום", ואשר חוזרת על עצמה לאורך שנים במצגות לצוותים. מי שסיפר על כך היה הואנג עצמו בראיון שהעניק ל-ניו יורקר מוקדם יותר השנה.
הואנג היה ממייסדי אנבידיה ומנכ"לה כבר יותר משלושים שנה. ב-1993, בהיותו בן 30, הגה יחד עם חבריו כריס מלצ'ובסקי וקרטיס פרים, בזמן שבילו במסעדה, את הרעיון להקמת החברה. מאז אנבידיה הונפקה בבורסה ובשנת 2023 הפכה ליצרנית השבבים הראשונה שהגיעה לשווי שוק של 2 טריליון דולר.
מיד אחרי שהחברה הוקמה, הואנג מונה לא רק למנכ"לה אלא גם לנשיא שלה, וב-2019 הוכרז על ידי הרווארד ביזנס רוויו כמנכ"ל הטוב בעולם.
כיום הואנג – שנולד בטאיוואן ושמשפחתו היגרה לארה"ב כשהיה בן תשע – הוא מיליארדר וסיפר הצלחה ענק. במרץ האחרון העריך פורבס את שוויו הנקי ב-81.7 מיליארד דולר, מה שהפך אותו לאדם ה-17 בעושרו בעולם.
כבר בהרצאה שנשא לפני יותר משני עשורים, בינואר 2003, באוניברסיטת סטנפורד הואנג ספר כי הפילוסופיה שאומרת שעבור הצלחה ייחודית צריך להתאמץ ולהלחץ במיוחד הייתה בליבת הערכים של אנבידיה. הוא הודה שלא כולם משגשגים תחת הלחץ הזה, אבל סיפר כי למי שכן מסוגל לעבוד כך, "אנחנו נותנים פרויקטים נהדרים, אנחנו נותנים להם משאבים יוצאי דופן, ואנחנו נותנים להם חברים לצוות שהם יודעים שהם יכולים לסמוך עליהם".
“It does quadrillions of calculations a second, it's just insane numbers,” Nvidia CEO Jensen Huang says of the company’s AI supercomputer, powered by its game-changing GPU technology. https://t.co/BDZLVJbu9C pic.twitter.com/7wRYAgPTeq
— 60 Minutes (@60Minutes) April 28, 2024
העתיד טמון ב-AI?
גם כיום, כך מסתמן, פילוסופיית המנהיגות של הואנג היא נושא מרתק. מדובר בגישה הגולשת אל מעבר למוטיבציה, לדבריו, וזאת משום שהוא מאמין במקביל גם בהעצמת עובדיו.
במהלך הראיון ב-'60 דקות', הוא חשף מבנה ניהולי מפתיע – 50 בכירים פועלים תחתיו ומדווחים לו ישירות. זה, הסביר, לא קשור למיקרו-ניהול, אלא למתן גישה ישירה אליו לחברי הצוות שלו וטיפוח תרבות שבה מידע אינו כוח. "אני לא מאמין בתרבות שבה המידע שיש לך הוא הסיבה שבגללה יש לך כוח", הוא קבע. "ככל שיש למנכ"ל יותר דיווחים ישירים, כך יש פחות שכבות בחברה", הוסיף. "זה מאפשר לנו לשמור על מידע נזיל, ומאפשר לנו לוודא שכולם מועצמים על ידי מידע".
התמקדות זו בהעצמה עולה בקנה אחד עם שאיפותיה של אנבידיה להתמקם בחזית מהפכת הבינה המלאכותית הנוכחית. ה-GPUs של החברה, שתוכננו במקור עבור גרפיקה ממוחשבת, הפכו לחומרה המומלצת לאימון דגמי AI רבי עוצמה. הואנג עצמו הוא תומך מובהק של טכנולוגיית הבינה המלאכותית היוצרת, ולעתים קרובות עושה כותרות בתחזיותיו לגבי עתיד מלא ברובוטים ובצורך מינימלי למתכנתים.
בוועידת ה-GPU השנתית של אנבידיה חשף הואנג את מעבד Blackwell שעולם הטק ציפה לו במיוחד, המתגאה ב"קווינטיליון חישובים בשנייה". הוא הביע את תקוותה של החברה שהמעבד החדשני "יעשה דברים שיפתיעו אותנו", ויסייע למתוח את הגבולות של מה שהבינה המלאכותית יכולה להשיג.
גם כעת, אחרי הראיון, לא ברור אם סגנון המנהיגות התובעני של הואנג הוא המרכיב הסודי במתכון ההצלחה של אנבידיה, אך דבר אחד כן ודאי: בהובלת הואנג אנבידיה הפכה לחברה שחותרת ללא הרף להישגים מרשימים ולטכנולוגיה חדשנית חסרת פשרות, וזה ראוי להערכה גם אם הדבר מגיע עם לא מעט קשיחות נלווית מטעם הבוס.
תגובות
(0)