סייברארק תרכוש את Venafi ב-1.54 מיליארד דולר

הנרכשת מפתחת תוכנה לאבטחה ולהגנה על מפתחות הצפנה ותעודות דיגיטליות ● מאט כהן, מנכ''ל סייברארק: "הרכישה מאפשרת לנו לקדם את החזון שלנו לאבטח כל זהות – אנושית ומכונה – עם הרמה הנכונה של בקרת הרשאות

שוק הסייבר מבעבע, והקונסולידציה בו צומחת: סייברארק תרכוש את Venafi – הפועלת בעולם ניהול זהויות מכונה, תמורת כ-1.54 מיליארד דולרים, במזומן ובמניות. הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו את העסקה והיא צפויה להיסגר במחצית השנייה של 2024, בכפוף לאישורים.

הנרכשת מפתחת תוכנה לאבטחה ולהגנה על מפתחות הצפנה ותעודות דיגיטליות. סייבארק תרכוש את Venafi מקרן תומא בראבו (Thoma Bravo) – המנהלת נכסים ביותר מ-138 מיליארד דולר. הקרן רכשה את Venafi ב-2020, תמורת 1.15 מיליארד דולרים. בשל הרכישה, סייברארק תקים פלטפורמה מאוחדת לאבטחת זהויות מכונה, מקצה לקצה – עבור ארגונים.

מטה הנרכשת נמצא בסולט לייק סיטי, יוטה, ויש לה משרדים בקליפורניה ובבריטניה. היא הוקמה בכמה גלגולים, האחרון שבהם ב-2003 – על ידי ראסל טורנטון ובן האדסון, שניהם בוגרי אוניברסיטת וושינגטון. ב-2005 שינתה החברה את שמה מ-IMCentric ל-Venafi. שם החברה מורכב מהלחם של שני שורשים לטיניים – Vena (וריד או שורש) ו-Fides (אמון או אמונה). כך, Venafi מאבטחת את שורש האמון – מפתחות ההצפנה והאישורים. כיום פועלת הנרכשת בשוק אבטחת הסייבר, בקטגוריה של ניהול זהויות מכונה, העוסקת באבטחה של חיבורים ותקשורת בין מכונה למכונה. Venafi מגינה על סוגי זהויות מכונה, על ידי תיאום מפתחות הצפנה ותעודות דיגיטליות עבור SSL / TLS, SSH, חתימת קוד, מכשירים ניידים ואינטרנט של הדברים. היא מספקת נראות גלובלית של זהויות מכונה והסיכונים הקשורים אליהן עבור כלל הארגון. היא מיישמת את הבינה הזו עם יכולות תיקון אוטומטי, המפחיתות את סיכוני האבטחה וסיכוני הזמינות הקשורים לזהויות מכונה חלשות, או כאלה שנפרצו, תוך שמירה על זרימת המידע למכונות מהימנות ומניעת תקשורת עם מכונות שאינן אמינות.

לפי הרוכשת, "טרנספורמציה דיגיטלית ומעבר מתמשך לענן הובילו לגידול אקספוננציאלי בהיקף זהויות המכונה, כגון סביבות עבודה, קוד, יישומים, ציודי IoT וקונטיינרים. מספר המכונות עולה במהירות על הגידול במקבילותיהן האנושיות, עם יותר מ-40 זהויות מכונה לכל זהות אנושית. בלא הגנה, הן משמשות כר פורה למתקפות סייבר. יש לזהות את זהויות המכונה הללו, לנהל אותן ולאבטח אותן באמצעות אוטומציה, על מנת שהחיבורים והתקשורת שלהן ייוותרו בטוחים. הדבר הופך להיות מורכב אף יותר עם קיצור זמן החיים של התעודות הדיגיטאליות, מ-398 ל-90 ימים, והצורך להיות מוכנים להצפנה קוונטית".

אודי מוקדי, מייסד ויו"ר פעיל של סייברארק, אמר כי "הרכישה היא צעד נוסף במימוש החזון שלנו להמשיך ולבנות חברת ענק גלובלית כחול לבן, הנותנת מענה לאתגרים המורכבים ביותר בעולם הסייבר". לדברי מוקדי, "לפני כמה שנים זיהינו את תחום אבטחת הזהויות כאתגר הגדול של עולם הגנת הסייבר והקמנו פלטפורמה להגנה עליהן, המתבססת על חדשנות שלנו עם הטכנולוגיה של Idaptive שרכשנו. מאז, אנחנו רואים דרישה הולכת וגוברת מצד הלקוחות להגנת זהויות, שהפכו למושא התקיפה מספר 1. גניבת זהויות היא הדרך היעילה ביותר לעקוף את הגנות הסייבר ולהשיג גישה לנתונים ונכסי מידע רגישים, כשמספר זהויות המכונה עולה באופן אקספוננציאלי".

מאט כהן, מנכ"ל הרוכשת, אמר כי "הרכישה מאפשרת לנו לקדם את החזון שלנו לאבטח כל זהות – אנושית ומכונה – עם הרמה הנכונה של בקרת הרשאות. אנו מרחיבים את היכולת שלנו לאבטח זהויות מכונה בעולם של ענן תחילה, GenAI, והצפנה פוסט-קוונטית. נסייע למנהלי אבטחת המידע להתגונן מפני התקפות מתוחכמות יותר ויותר, הממנפות זהויות אנושיות וזהויות מכונה כחלק משרשרת ההתקפה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים